• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2835 wyników

Przepis na Smazone aterynkine Aterynki smażone

Przepis na Rolada grzybowa z kozim serem, szpinakiem i szynką dojrzewającą
Rolada grzybowa z kozim serem, szpinakiem i szynką dojrzewającą
Czasy się zmieniają, a wraz z postępem rośnie liczba świadomych konsumentów, którzy chcą jeść zdrowo i wiedzieć co wkładają do koszyka. Grzechem byłoby narzekać, bo wybór w sklepach, na ryneczkach i w warzywniakach jest coraz większy. Jednak wciąż miej...
burczymiwbrzuchu
Tosia, Wiosna, Przekąski, Zima, Mięsne, Wielkanoc, Grzyby, Szpinak, Kozi ser
Przepis na Deadpool i Chimichanga
Deadpool i Chimichanga
Adaptacje komiksów i gier komputerowych to bardzo trudne zadanie o czym najbardziej przekonał się jeden z najbardziej rozpoznawalnych (choć niesławny) twórców filmowych - Uwe Boll. Jedyny film, który mu (w miarę) wyszedł, toPostal. Abstrahując zu...
Kryzysowa Książka Kucharska
Mąka, W podróży, Jabłka, Czerwona fasola
Przepis na Langos - prawdziwy placek po węgiersku czyli jak Jara Cimrman wymyślił czeski fast food
Langos - prawdziwy placek po węgiersku czyli jak Jara Cimrman wymyślił czeski fast food
Jeśli ktoś z Was był kiedyś na Węgrzech, to spotkał pewnie okrągłe drożdżowe placki na ciepło zwane langosami lub langoszami. Zupełnie nie przypominają one tego co jest serwowane w podrzędnych barach w towarzystwie pierogów z paczki jako placek po węgi...
Kryzysowa Książka Kucharska
Ziemniaki, Mąka
Przepis na Szukasz prostego hiszpańskiego przepisu? Tortilla de patatas z chorizo
Szukasz prostego hiszpańskiego przepisu? Tortilla de patatas z chorizo
Z czym kojarzy Wam się Hiszpania? Z winem, flamenco i paellą? A może z tapasami, przekąskami idealnymi do wina? Dzisiaj przepis na bardzo szybkie danie, które jednoznacznie kojarzy się z Półwyspem Iberyjskim.Tortilla de patatas to po prostu place...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Słone, Cebula, Ziemniaki, Chorizo, Manchego
Przepis na Gdzie zjeść w Warszawie? Część 3.
Gdzie zjeść w Warszawie? Część 3.
Warszawa kulinarnie jest coraz ciekawsza, dlatego cieszę się, że niedawno udało mi się odwiedzić tam parę lokali. W dodatku takich, które z czystym sumieniem mogę polecić i do których chętnie bym wróciła. Na powyższych zdjęciach możecie zobaczyć ...
In cooking we trust
Restauracje, Podróże, Warszawa
Przepis na Pstrag tęczowy łososiowy z sosem ogórkowo - koperkowym i warzywami pod beszamelem zapiekanymi
Pstrag tęczowy łososiowy z sosem ogórkowo - koperkowym i warzywami pod beszamelem zapiekanymi
O tym, że ryby powinno się jeść często wiemy od dawna.O tym, że Polacy jedzą za mało ryb również wiemy.O tym, że nie każdemu one smakują również.Jeżeli lubicie delikatne mięso ryby, nie smażone na oleju a w papirusie to z pewnością ta...
ChilliJemy
Przepis na Czy na pewno wiesz jak przygotowywać bakłażana?
Czy na pewno wiesz jak przygotowywać bakłażana?
Bakłażany (zwane także jako oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste i psianka podłużna) mają kremową konsystencję i bogaty, mięsisty smak. Są uniwersalne, świetnie komponują się z każdym mięsem. Są również bardzo zdrowe, ponieważ zawierają wiele an...
Tradycyjna kuchnia
Artykuły, Bakłażan
Przepis na CookUp Studio, warsztaty Wietnam od kuchni, sajgonki, Bun Bo Nam Bo i słynna zupa Pho!
CookUp Studio, warsztaty Wietnam od kuchni, sajgonki, Bun Bo Nam Bo i słynna zupa Pho!
Każde doświadczenie z kuchnią azjatycką potwierdza tylko naszą miłość do niej!Uwielbiamy te aromaty i smaki, a jedzenie dosłownie stawia na nogi!Tym razem mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach w CookUp zwanych Wietnam od kuchni - prowadzącymi wars...
Plate of Joy
Warsztaty, CookUp, CookUp Studio, Warszawa, Deser z tapioki, Kuchnia wietnamska, Sajgonki, Sałatka z wołowiną, Zupa pho
Przepis na Pesto alla genovese
Pesto alla genovese
Pesto alla genovese to pochodzący z Genui sos, którego głównym składnikiem jest bazylia - pochodząca z Azji i zdziczała na południu Europy już przed wiekami roślina jednoroczna.W Persji bazylia była nazywana zielem królewskim, a w średniowieczu była mi...
W SMAK
Bazylia
Przepis na Imprezowe propozycje
Imprezowe propozycje
Wszelkie spotkania ze znajomymi i przyjaciółmi to niepowtarzalne okazje na pokazanie im, że można jeść smaczne potrawy i przekąski bez dodatków mięsnych i ciężkich produktów. Mam w swoim otoczeniu dużo znajomych, którzy jedzą mięso, jednak gdy pojawia ...
Wege jedzonko i nie tylko
Przepis na Cudowna sałatka, świetny sos i krewetki
Cudowna sałatka, świetny sos i krewetki
"Inspirowałam się sałatką Cesar. Wczoraj była wersja z kurczakiem a dziś z krewetkami. I kto by pomyślał, że ja i mąż staniemy się takimi amatorami krewetek. Do niedawna jeszcze na hasło: "krewetki" rzucane przez naszą córkę, zgodnie się krzywiliśmy. A...
Kulinarna pasja
Obiady i kolacje, Wegetariańskie, Sałatki
Przepis na Mity w szaleństwie odchudzania
Mity w szaleństwie odchudzania
Zewsząd otaczamy się dietetycznymi regułkami, które mają pomóc nam na drodze do upragnionego celu – schudnięcia. Uczymy się na pamięć zasad i wierzymy, że to wszystko zmieni. Tylko, czy aby na pewno warto powierzać tyle wiary w mity? Po pierwsze:...
Jagodownik
Dieta
Przepis na Grillowany stek z tuńczyka z sałatką z komosą ryżową i rukolą
Grillowany stek z tuńczyka z sałatką z komosą ryżową i rukolą
Uwielbiam ryby chyba pod każdą postacią. Te pieczone, smażone, gotowane na parze i grillowane. Choć na co dzień częściej korzystam z tuńczyka w puszce, w sezonie grillowym stawiam na prostotę w najpyszniejszym wydaniu. Grillowany tuńczyk w połączeniu z...
Kuchnia szeroko otwarta
Dla dzieci, Dietetyczne, Drugie dania, Przyjęcia i imprezy, Papryka, Olej, Sałatki, Pomidory koktajlowe, Słonecznik, Ryby, Rukola, Tuńczyk, Z grilla
Przepis na Wietnamskie specjały z menu degustacyjnego Pho 14
Wietnamskie specjały z menu degustacyjnego Pho 14
Banh tiet- galaretka z surowej krwi z podrobami, orzeszkami ziemnymi i bazyliąJak już parokrotnie pisałem, w Warszawie można zjeść zupełnie przyzwoitą autentyczną azjatycką kuchnię za przystępną cenę. Jeśli coś się w tym temacie zmienia to tylko na lep...
Trzy posiłki dziennie
Wschódazja, Wietnam, Acquired taste, Recenzje warszawskich miejsc, Wewnętrzne organy bydła i drobiu
Przepis na Chimichurri - argentyński, ziołowy sos do dań z grila
Chimichurri - argentyński, ziołowy sos do dań z grila
Chimichurri to sos do mięsa wszechobecny w kuchni hiszpańskiej, chociaż pochodzi z Argentyny. Argentyńczyków w Hiszpanii jest bardzo wielu, wie...
comidas y vinos
Kuchnia argentyńska, Sosy do grila, Chili, Pietruszka, Sosy do mięsa, Oregano, Sos ziołowy
Przepis na Argentyńskie ciasto do emapanady - Idealne do słonych wypieków
Argentyńskie ciasto do emapanady - Idealne do słonych wypieków
Podałam wam niedawno przepis na empanade, do tej pory zastanawiam się do której potrawy w naszej, polskiej kuchni mogłabym ją odnieść, ale na razie nie znalazłam ''bezpośredniego'' odpowiednika. Empanada może być duża, w formie anglosaskich pie, czy fr...
comidas y vinos
Jaja, Kuchnia argentyńska, Empanada, Ciasto półkruche, Empanadillas, Masło
← Poprzednia
108109110111112
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin