• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
292705 wyników

Przepis na przekąski z ciasta francuskiego

Przepis na Croissant z konfiturą pomarańczową
Croissant z konfiturą pomarańczową
Croissant (wg. Wikipedii) – pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika, tradycyjnie bez nadzienia. Pierwszy oficjalny przepis na croissanty pochodzi z 1839 roku i jest wiązany z osobą Augusta Zanga, właściciela wiedeńskiej piekarni przy rue de...
ETERNO od kuchni
Deser, Szybkie, Przekąska, śniadanie
Przepis na Pieczone chrupki z ciecierzycy – fit przekąska
Pieczone chrupki z ciecierzycy – fit przekąska
Pieczone chrupki z ciecierzycy to idealny fit zamiennik niezdrowych chipsów. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Możemy je upiec tak aby były miękkie lub potrzymać chwile dłużej, żeby były bardziej chrupiące. Tak, jak w przypadku zwykłych chips...
MarciaTime
Kuchnia, Przepisy, Ciecierzyca, Przekąski, Chrupki, Chrupki z ciecierzycy, Fit przekąska, Pieczone chrupki z ciecierzycy
Przepis na VOL AU VENT NA KREWETKOWYM RISOTTO Z OLEJEM RZEPAKOWYM
VOL AU VENT NA KREWETKOWYM RISOTTO Z OLEJEM RZEPAKOWYM
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego WARTO używać go w kuchni. Dbajmy o zdrowie nie tylko nasze ale i tych których kochamy najbardziejvol au vent to danie kuchni francuskiej z ciasta francuskiego z nadzieniemrisotto to dani...
Gotowac każdy może...
Przepis na Faworki orkiszowe bez cukru. Zdrowsza wersja
Faworki orkiszowe bez cukru. Zdrowsza wersja
Faworki to karnawałowy przysmak i proponuję upiec je dla podtrzymania staropolskiej tradycji, oczywiście z najlepszego przepisu. Niezawodny przepis pochodzi z kuchni polskiej, jest prosty i nieprzekombinowany.Choć faworki upiekłam z mąki orkiszowej jas...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mąka orkiszowa, Ksylitol, Olej, Bez cukru, Kuchnia polska, śmietana, żółtka, Karnawał-Tłusty Czwartek
Przepis na Pierś z kurczaka nadziewana pomidorami na sosie z pora
Pierś z kurczaka nadziewana pomidorami na sosie z pora
To danie może stać się daniem popisowym dosłownie KAŻDEGO :DRozpływa się w ustach,wygląda genialniea do tego nie jest trudne w przygotowaniu :)Słodkie nadzienie mięska komponuje się wręcz fenomenalnie z ostrością pora 3Składniki:podwójn...
Malinowo w kuchni
Obiad, Mięso, Kurczak, Ciasto francuskie
Przepis na #25 Baklava.
#25 Baklava.
Kocham ten deser!Istnieje mnóstwo sposobów przyrządzania go.Można używać zarówno ciasta filo, jak i ciasta francuskiego.Składniki na ciasto i nadzienie:- 500 g grubo zmielonych pistacji- 200 g grubo zmielonych orzechów włoskich- 1/2 łyżeczk...
♡ Love cooking ! ♡
Ciasta i ciasteczka.
Przepis na Strucla szpinakowa z kurczakiem w cieście francuskim
Strucla szpinakowa z kurczakiem w cieście francuskim
Szpinak bardzo dobrze komponuje się z serem feta i z kawałkami piersi z kurczaka.Dzisiaj propozycja strucli ze szpinakiem w cieście francuskim. Doskonała potrawa zarówno obiadowa, jak również gorąca przystawka.SKŁADNIKI:2 płaty ciasta francuskiego1 kg ...
W kuchennym oknie Ewy
Ciasta, Dania jednogarnkowe, Dania obiadowe, Przystawki
Przepis na Drożdżówki zawijane z nadzieniem z orzechów włoskich i cynamonu
Drożdżówki zawijane z nadzieniem z orzechów włoskich i cynamonu
Pamiętam zwrot akcji, jaki nastąpił w mojej wegańskiej kuchni, kiedy okazało się się, że ciasto francuskie dostępne w wielu popularnych sklepach jest roślinne. Były to czasy, kiedy nie wiedziałam, co to jest Facebook, a całą swoją wiedzę na temat tego,...
Hello Morning. Kuchnia roślinna
Deser, Śniadanie, Wypieki, Cynamon, Drożdżowe wypieki, Drożdżówki, Orzechy włoskie
Przepis na Kolorowe kwadraciki z ciasta francuskiego
Kolorowe kwadraciki z ciasta francuskiego
Kolorowo zrobiło się na talerzu :) Te kolorowe kwadraciki, przypominające mini kanapeczki są dobrym pomysłem na ciepłą przystawkę. Najlepsze w nich jest to - że tak naprawdę możemy na nich umieścić wszystko to co lubimy lub to co akurat mamy w lodowce ...
Taste Therapy
Przystawki, Przekąska na przyjęcie, Ciasto francuskie, Na przyjęcie, Kolorowe kwadraciki, Na ciepło, Przystawka na ciepło, Szybka przystawka.
Przepis na Tarta francuska z łososiem i pomidorami
Tarta francuska z łososiem i pomidorami
Pomimo, że wszyscy pewnie bardzo lubimy świąteczne dania, idę o zakład, że większość z nas ma już ich serdecznie dosyć. A poza tym za pasem Sylwester... Dlatego dzisiaj propozycja czegoś zupełnie innego, co świetnie sprawdzi się zarówno jako danie obia...
Zakręcony Widelec
Ryba, Ciasto francuskie, Pomidor, Tarta, łosoś
Przepis na Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim
Szybkie i sycące śniadanie lub wczesna kolacja :)Składniki dla 3-4 osób:opakowanie ciasta francuskiego6 parówek 1 łyżeczka Ziół Ojca Mateusza ze sklepu RAFEXCiasto pokroić w paski, w które należy zawinąć parówki. Wierzch posypać ziołami. Zapiekać ok. 2...
Gotowanie i testowanie
Rafex
Przepis na Szparagi zapiekane w cieście francuskim
Szparagi zapiekane w cieście francuskim
Jeszcze trochę i sezon szparagowy się rozpocznie ;) Mój przepis czeka na Was od zeszłego roku. Miał czekać jeszcze ale postanowiłam się dzisiaj z Wami nim podzielić bo przecież dzisiaj jest piątek i to ten Nasz Błyskawiczny Piątekna Facebooku, a ...
Życie zaczyna się w kuchni
Przekąski
Przepis na Ślimaczki z boczkiem
Ślimaczki z boczkiem
Ślimaczki, czyli ciasto francuskie z boczkiem i papryką.Składniki:1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego20 dag wędzonego boczku1 czerwona papryka1/2 zielonej papryki1 cebula1 ząbek czosnkusól, pieprzzioła prowansalskie1/2 szklanki startego żółtego ...
Danka pichci
Przekaski, Cebula, Papryka, Boczek, Czosnek, Ciasto francuskie
Przepis na Pyszne drożdżowe rogale z marmoladą, dżemem, budyniem, makiem
Pyszne drożdżowe rogale z marmoladą, dżemem, budyniem, makiem
Rogaliki jak i ciastka to doskonałe przekąski, takie na raz. Można złapać w dłoń i dalej gdzieś biec. Można łatwo zapakować w plecak i zabrać na wycieczkę, piknik czy do pracy. Przepis na te rogaliki dostałam od koleżanki. Ciasto jest doskonałe, nie za...
Mieszam w garnku
Ciasta drożdzowe, Rogaliki, Drożdże, Ciasto drożdżowe, Marmolada
Przepis na Pogacse ziemniaczane
Pogacse ziemniaczane
Pogacze (czy też pogacse) to charakterystyczne dla węgierskiej kuchni przekąski, które są czymś pomiędzy bułeczkami a wytrawnymi ciastkami. Pogacze najczęściej podawane są jako „poczekajki” przed głównym daniem lub jako przekąska do piwa i wina. Istnie...
              Mirabelkowy blog
Łatwe, Tanie, Przekąski i przystawki, Kuchnia węgierska
Przepis na Szparagi zapiekane w cieście francuskim
Szparagi zapiekane w cieście francuskim
Ze szparagami u mnie zawsze ciężko bo albo są bardzo drogie albo po prostu nie mam ich gdzie kupić albo jak już są to bardzo złej jakości, że szkoda pieniędzy. W tym roku wyjątkowo udało mi się już na początku sezonu zakupić piękne szparagi i to w dobr...
Monia miesza i gotuje
Na śniadanie/kolację, Przekąski, Wytrawne wypieki
← Poprzednia
138139140141142
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin