• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
1461 wyników

Przepis na Paryż wiosną Melanie Milburne

Przepis na Drożdżówki z budyniem i malinami.
Drożdżówki z budyniem i malinami.
Idealne do konsumpcji, ale podobno również jeszcze ciepłe świetnie sprawdziły się jako okład na obolałą macicę. Ostatecznie i tak zjedzone, więc mimo wszystko przeważają walory smakowe.Ja w zamrażarce znalazłam maliny, ale można je zastąpić innymi owoc...
Nakładajcie szałatę!
Budyń, Drożdże, Drożdżowe, Maliny
Przepis na J’adore Paris!
J’adore Paris!
Kocham Paryż. Kolejny pobyt, po niedługim czasie rozłąki z tym miastem, utwierdził mnie w absolutnym przekonaniu, że pasowałabym tam jak ulał (pomijając słowiańską urodę i nieznaczną(!) nieznajomość języka francuskiego, ‚yyy, eee, une bagguete et…...
Stoliczku nakryj się – Przepisy i rysunki kulinarne
Podróże, Francja, Montmartre, Paryż, Wieża eiffla
Przepis na Francuska zupa cebulowa...wspomnienia z Paryża
Francuska zupa cebulowa...wspomnienia z Paryża
Wróciłem z Paryża, w piątek...moje ulubione miasto...oczywiście po Warszawie. Chciałem jeszcze przez chwilę zatrzymać ten czas, smakowo... szukałem, jakie danie może być przedłużeniem tego tygodnia...znalazłem...ZUPA CEBULOWA... Jest późno,...
ERYK GORSKY
Zupy
Przepis na Maślany homar z kokardkami w śmietankowym sosie
Maślany homar z kokardkami w śmietankowym sosie
Bonjour! Dziś w mojej kuchni powiało francuskim szykiem, gdy królem stołu stał się smakowity homar. Delikatny smak tego skorupiaka nie wymaga wielu dodatków, by przygotować zniewalające danie. Użyłam do niego eleganckich, apetycznych małych kokardek ma...
podróżne różności
Makaron, Makaron Czaniecki, Owoce morza, Kuchnia francuska, Homar
Przepis na Zazie Bistro, Kazimierz
Zazie Bistro, Kazimierz
To pierwszy wpis z cyklu moich ulubionych lokali gastronomicznych w Krakowie. Chciałabym podzielić się z Wami miejscami, które mnie urzekły przede wszystkim z powodu wspaniałej kuchni. Zazie Bistro, Kazimierz Małe stoliki z kraciastymi obrusami...
BORN TO COOK
Moje ulubione restauracje w Krakowie
Przepis na Tiramisu z poziomkami na przedślubny stres
Tiramisu z poziomkami na przedślubny stres
Prognozy nie są, niestety, zbyt optymistyczne. Na sobotę zapowiadają deszcze; ale ja im nie wierzę. Musi, po prostu musi być choć trochę słonka. Choćby na zrobienie tych kilku zdjęć...Tymczasem dzisiaj zaczynam urlop. Stresuję się niesamowicie; muszę p...
Pożeraczka
Wanilia, Desery, Mascarpone, Mięta, Poziomki
Przepis na Piękny dzień na ogródku i dietetyczna szarlotka
Piękny dzień na ogródku i dietetyczna szarlotka
Dzisiaj był piękny dzień. Aż pachniało wiosną. Można było usiąść na tarasie w krótkim rękawku i po prostu cieszyć się aurą. Wprawdzie porządków w ogródku jeszcze nie zdążyłam zrobić, ale i tak miło było zasiąść przy kawie i szarlotce, którą małe ...
Cardamom
Gotowanie, Niski i średni indeks glikemiczny, Dietetyczne, Na słodko, Ciasta i ciasteczka, Domowe wypieki
Przepis na Krem z marchwi z mleczkiem kokosowym i imbirem
Krem z marchwi z mleczkiem kokosowym i imbirem
Po wyjazdowej przerwie powracam do blogowania. W głowie siedzi dużo kulinarnych pomysłów, których realizację wciskam w wolnej chwili pomiędzy szkołą, dodatkowymi zajęciami i nauką. W maj wkroczyłam z myślą, że w tym roku cieszę się wolnymi dniami w cza...
TAŃCE KUCHENNE
Przepis na Sandacz pieczony z porami
Sandacz pieczony z porami
Pory to dla mnie warzywo zimowe.Dostępne są cały rok, a najsmaczniejsze, bo młodziutkie są wiosną.Ale mało mamy warzyw w zimie i dlatego staram się korzystać z porów głównie wtedy.Poszerzam zimowy repertuar.Sandacz pieczony z poramidla 2 osóbna podstaw...
pies pianista w kuchni
Zima, Ryby i owoce morze
Przepis na Młoda kapusta na poświątecznym mięsie
Młoda kapusta na poświątecznym mięsie
resztki poświąteczne#lekki obiad#szybki obiad#smak kapusty u kapusty#troche lata zimną wiosną#bezglutenowo#po taniościKOSZTA: główka kapusty ok. 2zł, mały koncentrat pomidorowy 1,20zł, pęczek koperku 1,49zł, 2-3 marchewki ok. 0.60zł, mięso z poświątecz...
smak rozpusty u kapusty!
Bezglutenowy obiad, Szybki obiad, Słodka kapusta, Tani obiad, Z poświątecznych resztek
Przepis na Kompot z rabarbaru z nutką wanilii
Kompot z rabarbaru z nutką wanilii
Ten orzeźwiający słodko-kwaśny napój kojarzy mi się z dzieciństwem, bo wtedy wiosną i latem mama często go przygotowywała. Później na całe lata zapomniałam o nim, ale teraz gdy sama jestem mamą, postanowiłam przypomnieć sobie ten smak. Zróbcie sobie ta...
coś smacznego
Różności, Wakacyjnie, Dla dzieci, Napoje i procenty
Przepis na Dip z fasoli i pieczonego czosnku
Dip z fasoli i pieczonego czosnku
Genialny w swojej prostocie sos, świetnie smakuje z pieczonymi lub surowymi warzywami. Wystarczy pociąć świeże warzywa w słupki, maczać i umierać z rozkoszy :) Jeśli dodamy mniej wody, uzyskamy pastę na kanapki (szczególnie polecam z grzankami). Widzia...
Kraina Garów
Wegan, Pasty/pasztety/smarowidła
Przepis na Wesołych świąt!
Wesołych świąt!
Kochani! Choć pogoda za oknem zdaje się przywoływać wspomnienia zupełnie innych świąt życzę Wam radosnej, pachnącej wiosną Wielkanocy. Wesołego świętowania i nie przejedzcie się za bardzo :))).
Kulinarne fochy Gochy
Przepis na Jak fotografować emocje dziecka (KONKURS!)
Jak fotografować emocje dziecka (KONKURS!)
Zrobienie dziecku ładnego zdjęcia, które będzie poprawnie skadrowane i estetycznie obrobione to jedno. Zrobienie zaś portretu, na widok którego nikt nie przejdzie obojętnie, które wywoła uśmiech na wielu twarzach lub pobudzi do refleksji to już w...
Wronek
Co dziś nosi..., Co dziś nosi Nina, Co dziś nosi Wronek, Sesje zdjęciowe, Chicco, Konkurs, Emocje, Jak fotografować emocje, Konkurs chicco
Przepis na Profesjonalne wyposażenie lodziarni
Profesjonalne wyposażenie lodziarni
Lato, to bez wątpienia czas, który kojarzy się z wypoczynkiem na świeżym powietrzu i błogim lenistwem podczas wakacji. Jednak nie dla każdego. Część osób właśnie w czasie letnich wakacji postanawia rozkręcić swój pierwszy biznes. Jaki plan w tym okresi...
Sagneska »
Bez kategorii, Gałkownice do lodów
Przepis na Paprykowo-pomidorowy makaron
Paprykowo-pomidorowy makaron
Ten makaron powstał całkiem przypadkiem... Otwierając słoik papryki konserwowej od mojej mamy, okazało się, że jest chyba trochę przegotowana, bo była decydowanie zbyt miękka. Nie nadawała się tak do zjedzenia, ale stwierdziłam, że sos będzie z niej id...
Piekielna Kuchnia Anety
Co na obiad?
← Poprzednia
1112131415
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin