• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
106177 wyników

Przepis na Bardzo Gruby Smok

Przepis na Marchewkowe burgery z kaszy jaglanej (z resztek po soku)
Marchewkowe burgery z kaszy jaglanej (z resztek po soku)
Jeśli tak jak ja, lubicie napić się domowego soku marchewkowego, po którym zostaje masa zmielonej marchewki i nie wiadomo co z nią zrobić - polecam przygotować burgery marchewkowe.Proste, szybkie, bardzo pożywne.Dawno, dawno temu opublikowałam też prze...
Kuchnia wegAnki
Bezglutenowe, Obiad, Kasza jaglana, Burgery
Przepis na Kanapka z wędzonym łososiem
Kanapka z wędzonym łososiem
Cześć =) Uwielbiam świeże, pachnące i chrupiące kanapki.Moja dzisiejsza kanapka, to kromka z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i pietruszką.Bardzo lubię to połączenie i Was również zachęcam do zrobienia takich kanapek!Smacznego =)
Kasztanowa Kuchnia
Przekąski i przystawki, śniadania i kolacje, Piknik, Kanapki, Ryby, łosoś
Przepis na Julius Meinl – o takim sklepie marzę w Warszawie!
Julius Meinl – o takim sklepie marzę w Warszawie!
W samym sercu Wiednia, na ulicy Graben, usytuowane są delikatesy Julius Meinl. To kulinarne epicentrum i wspaniałe miejsce dla smakoszy. Najlepsze składniki z całego świata są w sprzedaży na trzech piętrach w bardzo przyjemnej, powiedziałabym, że wręcz...
Madame Edith
Przepis na Zimowy koktajl żurawinowy
Zimowy koktajl żurawinowy
Kiedy pokazałam Wam ten zimowy koktajl na swoim Instagramie i Facebooku zrobił na Was duże wrażenie i od razu poprosiliście mnie o przepis. Oto więc jest! Myślę, że idealnie wpisze się w grudniowy i karnawałowy czas. To bardzo prosty przepis, do któreg...
Madame Edith
Przepis na Zakwas z buraków na barszcz
Zakwas z buraków na barszcz
Zakwas z buraków to nic innego jak buraczany, kiszony sok. Jest pyszny i bardzo zdrowy, podobnie zresztą jak wszelkie inne kiszonki. Można go użyć do wigilijnego barszczu, jak i pić duszkiem zaraz po ukiszeniu. To kopalnia witamin! Zakwas z bura...
Madame Edith
Przepis na Śledzie w oleju
Śledzie w oleju
Śledzie w oleju to chyba najbardziej klasyczny, śledziowy przepis. Podejrzewam, że znajdzie się w każdym domu na świątecznym stole. To przepis bardzo prosty, tradycyjny, który możecie traktowa też jako bazę do innych przepisów (np. śledzi w pomarańczac...
Madame Edith
Przepis na Stripsy z kurczaka lepsze niż w KFC (3 przepisy)
Stripsy z kurczaka lepsze niż w KFC (3 przepisy)
Stripsy z kurczaka to pomysł na fajny obiad lub imprezową, karnawałową przekąskę, bo smakują świetnie także na zimno. Najlepsze jest jednak to, że takie domowe, chrupiące paseczki kurczaka smakują znacznie lepiej niż te z popularnej sieciówki. Są wilgo...
Madame Edith
Przepis na Jajka w sosie chranowym
Jajka w sosie chranowym
Wielkanoc bez jajek na twardo to nie Wielkanoc! Kilka lat temu dawałam Wam przepis na moje ulubione jajka faszerowane tuńczykiem. Dziś za to pokażę Wam bardzo prostu przepis na jajka w sosie chrzanowym idealne do wędliny i kanapek. Takie jajka ...
Madame Edith
Przepis na 13 powodów – serial, który może uratować życie
13 powodów – serial, który może uratować życie
13 powodów to zdecydowanie najmocniejszy serial, jaki ostatnio obejrzałam. Daje do myślenia i trudno pozbyć się go z głowy. I niestety, jest do bólu prawdziwy i bardzo na czasie. Słyszeliście pewnie historię pobicia gimnazjalistki z Gdańska przez ̶...
Madame Edith
Przepis na Koktajl malinowy – bardzo orzeźwiający, w sam raz na lato!
Koktajl malinowy – bardzo orzeźwiający, w sam raz na lato!
Są takie produkty, które mam w lodówce cały rok. Jednym z nich jest imbir i maliny. Imbir oczywiście mam zawsze świeży, a maliny mrożę latem, by potem móc korzystać z nich w innych porach roku. Teraz na szczęście pojawiły się już na bazarkach i można s...
Madame Edith
Przepis na Ratatouille – warzywny gulasz prosto z Francji
Ratatouille – warzywny gulasz prosto z Francji
Ratatouille to warzywny hulasz pochodzący z Prowansji. Nie ma wiele tak genialnych w smaku potraw, które jednocześnie można zrobić tak szybko i bez żadnego wysiłku. W zasadzie ratatouille robi się samo. Wystarczy pokroić warzywa i wrzucić je do garnka ...
Madame Edith
Przepis na Konfitura figowa – wrześniowy „must have”
Konfitura figowa – wrześniowy „must have”
Konfitura figowa to wspaniały dodatek do jesiennych kanapek, owsianek czy puddingów. Bardzo prosta w przygotowaniu, o pięknym, głębokim kolorze i z charakterystycznymi pestkami chrupiącymi w buzi jest niepowtarzalnym elementem także deski serów. Wystar...
Madame Edith
Przepis na Pieczona ciecierzyca – zdrowa i pyszna przekąska
Pieczona ciecierzyca – zdrowa i pyszna przekąska
Pieczona ciecierzyca to mega hit! A w dodatku super zdrowa i bardzo prosta w przygotowaniu przekąska, która z powodzeniem zastępuje chipsy, krakersy czy słone paluszki. Świetnie sprawdza się na imprezach, bo smakuje doskonale i co rusz sięga się po kol...
Madame Edith
Przepis na Konfitura z pigwy japońskiej (pigwowca)
Konfitura z pigwy japońskiej (pigwowca)
Jeszcze kilka lat temu uważałam, że nie umiem robić przetworów. Ale to miało miejsce do czasu. W końcu odważyłam się zrobić pierwszą konfiturę, powidła i sok. Okazało się, że to bardzo proste, a smak domowych przetworów bije na głowę wszelkie gotowe dż...
Madame Edith
Przepis na Tort makowo-jabłkowy z marcepanem (bezglutenowy)
Tort makowo-jabłkowy z marcepanem (bezglutenowy)
Ten tort makowo-jabłkowy miałam zrobić już bardzo dawno temu. Ciągle jednak nie było okazji. Kiedy kilka lat temu pisałam Wam o konkursie na Węgierski Tort Roku przy okazji przepisu na bezglutenowy tort morelowy bazujący na kaszy jaglanej, zostałam zas...
Madame Edith
Przepis na Śledzie korzenne
Śledzie korzenne
Śledzie korzenne to kolejna wariacja na temat śledzi. Bardzo lubię przyprawy korzenne, dlatego to wydanie jest mi szczególnie bliskie. Do przygotowania tej przekąski możecie użyć praktycznie wszystkich korzennych przypraw. Najlepiej wybierzcie te, któr...
Madame Edith
← Poprzednia
472473474475476
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin