• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
286254 wyników

Przepis na 1' OR 1=1-- -

Przepis na Dżem wiśniowy z sokiem z czarnej porzeczki
Dżem wiśniowy z sokiem z czarnej porzeczki
Połączenie dwóch owoców zamkniętych w jednym słoiku. Wiśnie z dodatkiem czarnej porzeczki nabierają wyrazistego i ciekawego smaku. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 szklanka soku z czarnej porzeczki 2 szkl cukru 1. Cukier i sok z czarn...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Owoce, Przetwory, Wiśnie, Porzeczki
Przepis na Dżem agrestowy niskosłodzony
Dżem agrestowy niskosłodzony
Z agrestem kojarzą mi się pyszne rogaliki mojej mamy. Wspaniale smakowały, szczególnie zimą, z kwaśnym dżemem. Składniki 1 kg agrestu 1 łyżeczka cukru 1. Owoce dokładnie płuczemy i odsączamy. Usuwamy ogonki. 2. Wrzucamy do dużego garnka, ...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Na szybko, Owoce, Smak dzieciństwa, Przetwory, Fit, Dżem, Agrest
Przepis na Oszukane spaghetti z klopsikami
Oszukane spaghetti z klopsikami
Takie spaghetti z pewnością będzie hitem na każdym kinderbalu. Na pierwszy rzut oka wygląda jak typowo włoskie danie ale to tyko pozory Składniki oszukany makaron 1 jajko 1 żółtko 3/4 szkl mleka 3/4 szkl mąki szczypta soli 1 łyżeczka cukru ̷...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Na szybko, Dla dzieci, Słodkości i desery, Biszkopt, Kinderbal, Wiśnie, Naleśniki, Deser, Serek mascarpone, Wiórka kokosowe, Bajaderki
Przepis na Dżem dyniowo- gruszkowy z cynamonem
Dżem dyniowo- gruszkowy z cynamonem
Dżem o wyjątkowo przepysznym smaku. Dynia z gruszką tworzą idealne połączenie, które subtelnie podkreśla cynamon. Dodatek soku z cytryny sprawia, że konfitura przypomina nieco pieczone jabłko. Składniki 1 kg dyni bez skórki 500 g gruszek 1/3 szkl wody ...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Owoce, Warzywa, Dynia, Przetwory, Dżem, Cynamon, Gruszka
Przepis na Baharat
Baharat
Składniki baharat:2 łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu2 łyżki zmielonej papryki2 łyżki mielonego kuminu1 łyżka mielonej kolendry1 łyżki mielonych goździków1 łyżeczka gałki muszkatołowej1 łyżeczka mielonego cynamonu1/2 łyżeczki mielonego kardamonu...
Człowiek jest tym, co zje...
Przepis na Tatar cielęcy z kaszą bulgur (kibbeh nayeh)
Tatar cielęcy z kaszą bulgur (kibbeh nayeh)
Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie. Syryjski tatar jest intensywnie doprawiony i ma zwartą konsystencję. Świetnie łączy się ze świeżą sałatką z pietrus...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Przepisy, Wydarzenia, Kuchnia syryjska, Arabski tatar, Cielęcina, Kasza bulgur, Kibbeh nayeh, Kmin rzymski, Mieszanka 7 przypraw arabskich, Orzechy pinii, Tatar po syryjsku
Przepis na Gryczane Bliny
Gryczane Bliny
Ten przepis został stworzony przez Atelier Smaku. Gryczane bliny to ostatnio hit w mojej kuchni. Przygotowanie zajmuje 30 min, … Czytaj dalej Post Gryczane Bliny pojawił się poraz pierwszy w ŻONA ZRÓWNOWAŻONA.
ŻONA ZRÓWNOWAŻONA
Wegańskie Dania, Dania Obiadowe, Mąka gryczana, Chleby, Tortille, Wytrawne Wypieki
Przepis na Wegańskie pulpety w sosie pomidorowym
Wegańskie pulpety w sosie pomidorowym
Wegańskie pulpety w sosie pomidorowym. Składniki Pulpety 8-12 sztuk kasza jaglana 100 g ( 1/2 szklanki ) + woda 1 szklanka soczewica czerwona + woda pietruszka korzeń 1 papryka 1/2 cebula 1 czosnek 2 ząbki sól, pieprz, papryka słodka, natka pietruszki ...
Kuchnia u Poli
Bez glutenu, Kasza ryż płatki, Kasza jaglana, Klopsy, Pulpety w sosie, Wegańskie pulpety
Przepis na Zielony mus
Zielony mus
Bardzo zdrowy i pożywny mus. To duża dawka energii na drugie śniadanie. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej płynną konsystencję, wystarczy, że dodamy więcej owocowego soku. Dzieci także powinny być zachwycone tym smacznym deserem. Składniki 1/2 grejpfruta 1...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Na szybko, Dla dzieci, Owoce, Fit, Inne, Napoje, Banan, Jabłko, Zarodki pszenne, Mus, Grejpfrut
Przepis na Lawendowa pierś z kurczaka w orzechowo- sezamowej panierce
Lawendowa pierś z kurczaka w orzechowo- sezamowej panierce
Soczysta pierś z kurczaka marynowana w odrobinie lawendy. Aromatyczna orzechowo- sezamowa panierka nadaje jej intensywnego i oryginalnego smaku. Składniki pierś z kurczaka szczypta lawendy firmy Eco Blik 2 łyżki oleju 1 łyżeczka tymianku ok. 1/2 szkl z...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Dania główne, Kurczak, Orzechy, Eco Blik, Sezam, Lawenda
Przepis na Makaron z atramentem kałamarnicy i sosem brokułowym
Makaron z atramentem kałamarnicy i sosem brokułowym
Proste, smaczne i efektowne danie. Wystarczą trzy podstawowe składniki aby szybko przygotować oryginalną potrawę. Sam makaron bardzo zaintrygował mojego syna, który niecierpliwie czekał na talerz z atramentowymi kluchami. Składniki 1 opak...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Na szybko, Dania główne, Warzywa, Dla niejadka, Makaron, Wegetariańskie
Przepis na Sałatka z brokułem i soczewicą
Sałatka z brokułem i soczewicą
Smaczna i ciekawa sałatka. Atrakcyjności dodaje jej makaron z atramentem kałamarnicy oraz soczewica gotowana na parze. Mój syn próbował jeść ją pałeczkami. Składniki 1/2 opakowania makaronu z atramentem kałamarnicy 1 mały brokuł 1 puszka soczewi...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Warzywa, Bonduelle, Sałatki i surówki, Sałatka, Makaron, Soczewica
Przepis na Gulasz wieprzowy z białą fasolą
Gulasz wieprzowy z białą fasolą
Aromatyczny gulasz do idealny dodatek do ziemniaków, makaronu, kaszy, czy ryżu. Najlepiej smakuje z ulubioną sałatką. Składniki 300 g mięsa gulaszowego 1 mała puszka białej fasoli gotowanej na parze firmy Bonduelle 1 mała cebula 1 łyżka posiekanej natk...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Dania główne, Bonduelle, Wieprzowina, Fasola, Jałowiec
Przepis na Gulasz z żołądków
Gulasz z żołądków
Delikatny gulasz z żołądków drobiowych. Doskonale smakuje z kaszą czy ziemniakami. Składniki 800 g żołądków drobiowych 1 cebula liść laurowy 4 ziela angielski ok. 2 łyżki mąki 1 łyżka śmietany koperek sól pieprz olej do smażenia 1. Cebulę obieramy i kr...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Dania główne, Kurczak, Gulasz, żołądki
Przepis na Deser chia z lodami czekoladowymi
Deser chia z lodami czekoladowymi
Propozycja dla wielbicieli tych cudownych ziaren. Tym, którzy jeszcze ich nie próbowali gorąco polecam taki właśnie pyszny deser. Składniki 250 ml zimnego mleka 3 łyżki nasion chia 1-2 łyżeczki soku wiśniowego 1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku 1 ...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Słodkości i desery, Na zimno, Młody jęczmień, Nasiona chia, Sok, Lody
Przepis na Przecier ogórkowy
Przecier ogórkowy
To doskonały i szybki sposób na zupę ogórkową zimą. Taki przecier najlepiej jest przygotować w niewielkich słoiczkach. Otwieramy, dodajemy do zupy i gotowe. Składniki 1 kg ogórków ok. 2 łyżeczki soli 1-2 ząbki czosnku gorczyca 1. Umyte ogórki ścieramy ...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Na szybko, Warzywa, Smak dzieciństwa, Przetwory, Ogórki, Przecier
← Poprzednia
2122232425
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin