Pyyyyyyyszne, kremowe, mocno czekoladowe, nisko kaloryczne, prawie bez cukru same zalety , mają tylko jedną wadę w dziwny sposób szybko znikają :) . Nie mówcie dzieciom z czego są zrobione bo powiedzą bleeee fasola! Dajcie im spróbować i zrobią mmmmm pycha!
1 szklanka drobnej białej fasolki
20 daktyli
100 g gorzkiej czekolady
2 spore łyżki śmietanki kokosowej
Wiórki kokosowe,kolorowa posypka, orzechy
Fasolę namaczamy na ok 8 godz. Gotujemy w tej samej wodzie bez dodatku soli. Kiedy będzie miękka odcedzamy, przestudzamy i jeszcze ciepłą nie gorącą blendujemy. Daktyle namaczamy we wrzątku na 15 min. Dodajemy połamaną czekoladę ,daktyle i śmietankę kokosową do ciepłej fasolki i blendujemy na gładką masę. Formujemy kuleczki obtaczmy w wiórkach, posypce lub orzechach. Odstawiamy do lodówki. Można nadziać na patyczki i zrobić lizaki.