Chlebek bananowy to zdecydowanie najlepszy sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów z ciemną skórką. Chlebek jest szybki w przygotowaniu, a zajadać go możemy na wiele sposobów Dzisiejszy przepis na chlebek, znalazłam u Doroty z bloga mojewypiek...
Kiedyś rozmyślałam o luźniej interpretacji mojego ulubionego ciasta z dzieciństwa, aby zamienić je w chleb. Tym sposobem powstał biało-czarny chleb zebra, następnie jego szpinakowa wersja i z suszonymi pomidorami. Przyszedł czas na jego czwartą, jesien...
Chlebek pitta to przepis z kuchni bliskiego wschodu. Pierwszy raz je przygotowałam, gdy robiłam do nich nadzienie kurczakowo-szpinakowe. Następnie przygotowałam same, bez nadzienia. Z poniżej podanych ilości przygotujecie 10 chlebków pitt...
Jestem z siebie dumna! Niezbyt doświadczony ze mnie piekarz, a dziś udało mi się przemienić moją pizzę z mąką pełnoziarnistą w efektowny chlebek w kształcie wieńca. Ładnie wyrośnięty, z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Pysznie nadziany dynią, fetą ...
Zapraszamy po nasze przepisy z dynią. Jeśli macie ochotę na małą przekaskę, zróbcie hummus dyniowy, upieczcie kawałek dyni, oczywiście odpowiednio doprawiony, albo usmażcie ją w...
Artykuł Przepisy z dynią pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
...
Pulla to słodki fiński chleb z cynamonem i kardamonem. Przepis znalazłam w intrygującej pozycji The Kinfolk Table i nie miałam watpliwości, że muszę zacząć właśnie od niego : ) Nie udało mi się uzyskać idealnego książkowego kształ...