CZEŚĆ!
Słodkie śniadania weszły na stałe do mojego menu. Nie wyobrażam sobie lepszego początku dnia niż zdrowa, odżywcza i ciepła jaglanka lub owsianka. Czuję, że daje mi ona dużo energii i nasyca bardziej niż kanapki z wege pastami czy sałatki z surowych warzyw. Przyłączcie się do mnie i posmakujcie w cudownych owocowych śniadaniach.
Dziś polecam jabłko-brzoskwinia-mango jaglankę z orzechami pekan i amarantusem!   Składniki: - 1/2 jabłka
 - 1/2 brzoskwini
 - 1/2 mango
 - 4-5 łyżek kaszy jaglanej
 - 10 orzechów pekan
 - 1 łyżeczka cynamonu
 - 1/2 łyżeczki ziarenek wanilii
 - 3 łyżki ekspandowanego amarantusa
 - 1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)
 - woda
 
 
Wykonanie:Owoce kroimy w kostkę i wrzucamy do garnuszka, prażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając aby się nie przypaliły. Dodajemy do nich cynamon i dalej gotujemy, aż nadmiar wody odparuje a owoce zamienią się w delikany mus (zajmie nam to ok.10-15min). 
Kolejnym krokiem jest opłukanie kaszy jaglanej i zalanie jej wrzątkiem. Dalej dodajemy ziarenka wanilii i syrop klonowy (jeśli lubicie mocno słodką wersję). Kaszę mieszamy co jakiś czas , a po 10min jest już gotowa (nie jest twarda ani nie rozgotowana). 
Na dno miseczki przekładamy waniliową jaglankę, a wierzch przykrywamy amarantusem i musem owocowym. Układamy również  uprzednio spażone wrzątkiem orzechy pekan. 
SMACZNEGO DNIA! 
Przepis dodany do akcji: