Lubicie kluski śląskie? Ja bardzo!
Szczególnie takie z gulaszem albo po śląsku z roladą i kapustą #rozmarzona .
Dziś mam dla Was przepis na kluski śląskie z dodatkiem dyni.
Idealne zarówno na słodko, jak i wytrawnie.
Z masłem oraz cukrem albo pac...
Dziś zapraszam na kluski śląskie w jesiennej odsłonie, z dodatkiem dynii. Dyniowe puree to bardzo wdzięczny dodatek nie tylko do ciast, ale wszelkiej maści klusek. Na smak dynia nie ma zbyt wielkiego wpływu, ale dodatek karotenu w sezonie jesienno-zimo...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Dyniowe kopytka (gnocchi di zucca) to typowe, włoskie, jesienne danie. Dynia powoduje, że kopytka są delikatne, lekko słodkawe, ciekawe w Przeczytaj cały artykuł
Post spanDyniowe kopytka...
Puree z dyni to wdzięczny materiał do rozmaitych potraw na bazie mąki, takich jak kluski czy kopytka. Kilka lat temu na blogu pojawił się przepis na dyniowe gnocchi z sosem z sera pleśniowego, a dziś przedstawiam bardzo proste, ale uroczo wyglądające k...
Kluski dyniowe to kopytka, które cieszą jesiennym kolorem i wspaniałym smakiem dyni oraz korzennych przypraw. Można podawać je ugotowane lub podsmażone na patelni mi zdecydowanie bardziej odpowiadają w tej drugiej wersji. Podsmażone mają ciekaw...
Dyniowe kopytka
Gnocchi z dyni czyli kluseczki, które z powodzeniem zastąpią nasze ziemniaczane kopytka. Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, dosłownie słowo oznacza grudy. W zależności od regionu przyrządza się różne wersje klusek m.in z...
Kto powiedział, że kopytka muszą być podane w wersji wytrawnej i tylko na obiad? ;)Można z nich również przygotować wersję deserową i podać np. z bakaliami, polać syropem czekoladowym lub kremowym sosem waniliowym, oprószyć aromatycznymi przyprawami ty...
Pokopytkach marchewkowych, wraz z jesienią przyszła pora na słoneczne kopytka dyniowe, które sąjednym z moich ulubionych i obowiązkowych obiadów w sezonie jesiennym.Te wyśmienite kluski przygotowywane są z dyni surowej zmiksowanej na puree,...