Sałatki kocham-to już wiecie.
Ale nie tylko z różnymi olejami, oliwami.
Z majonezem też lubię, ba! Nawet kocham wręcz
A ta podbiła moje serducho!
Szybciutko do kuchni robić!
Co nam trzeba?
puszka tuńczyka w sosie własnym
kukurydza z puszki
słoik selera w zalewie
2 jajka
200g makaronu-u mnie wstążka karbowana Refama
3 -4 łyżki majonezu o smaku czosnkowym Ketrzyńskie Majonezy
sól, pieprz czarny
połówki orzechów włoskich
Robimy!
Jajka i makaron gotujemy. Studzimy
Do miski wrzucamy makaron, odsączony seler, tuńczyka z puszki, posiekane drobno jajko i kukurydzę. dodajmy odrobinę soli i pieprzu, mieszamy całość
Dodajmy majonez, mieszamy. Odstawiamy na godzinkę, aby smaki ” się przeszły”
Podajmy z orzechami włoskimi!