Ciekawa i smaczna sałatka która świetnie wygląda na talerzykach, polecam ją szczególnie na różne imprezy. Warstwy i składniki można dowolnie układać w zależności co lubimy, sałatkę trzeba tylko dobrze schłodzić a następnie odwrócić salaterkę.
SKŁADNIKI:
1 podwójny filet z kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
łyżeczka czosnku granulowanego
3 łyżki oleju
20 dag sera żółtego
1 por
2 czerwone papryki
10 jajek
kilka marynowanych pieczarek
majonez
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Fileta myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem i smażymy na oleju do miękkości. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę i pora kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Na samym dnie szerokiej miski wykładamy pora smarujemy warstwą majonezu następnie dodajemy kurczaka i smarujemy cienką warstwą majonezu. Układamy kolejno paprykę, majonez, jajka, majonez a na samym końcu ser żółty. Sałatkę mocno schładzamy w lodówce. Przed samym podaniem sałatkę odwracamy do góry dnem i dekorujemy pieczarkami.