Kapusta zasmażana może być młoda albo zwykła już nie młoda. Oczywiście najlepszy smak jest młodej kapustki, ale ta starsza też jest smaczna. Do czego podać? Do wszystkiego! Można na ciepło z kromką chleba wysmarowanego masłe...
Bardzo lubię ją w surówkach, ale chyba jeszcze bardziej lubię ja na ciepło. To bardzo wdzięczne warzywo, które moim zdaniem idealnie łączy się ze smakami owoców. Zapraszam na moje trzy propozycje podania czerwonej kapusty na ciepło.Po kliknięciu na naz...
Młoda kapusta zasmażana z boczkiemMoja ulubiona pora roku – stragany pełna świeżych warzyw, pięknych, jędrnych marchewek, kalarep, buraczków i szparagów. Nie mogę też wyobrazić sobie wiosny bez młodej kapusty. Można z niej wyczarować pyszne, pros...
Przepis na młodą kapustę zasmażaną pamiętacie smak młodej kapusty, którą serwowały Wasze babcie? Właśnie rozpoczyna się sezon na to smaczne warzywo, więc warto powrócić do smaku dzieciństwa i przypomnieć sobie tradycyjne przepisy na potrawy z m...
Na blogu jest już przepis na czerwoną kapustę duszoną bez tłuszczu, przepis na modrą kapustę o słodko-kwaśnej nucie, oraz surówkę z modrej kapusty z majonezem. Dzisiaj proponuję przygotować kolejne nasze danie, to kapusta czerwona zasmażana na maśle o ...
Tradycyjny wielkanocny obiad to zazwyczaj żurek z białą kiełbasą, a także pieczone lub duszone mięso. Jako dodatek do mięs proponuję zatem kapustę - przygotowaną na różne sposoby. Mam nadzieję że wybierzecie spośród moich propozycji coś dla sieb...