Tego lata Polska jest już nie tylko NA ale także W ustach całego świata – i to za sprawą nie tyle plugawej ulicy ile autentycznej zagranicy! Walczący ze spiskową teorią pieroga, wedle której miałby on nie być ani polski, ani ruski, bo właściwie włoski,...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Skoro doszło do tego, że Polak stąd z Polakiem stamtąd nie ma już o czym rozmawiać, podsuwam trzy skwierczące jak karkóweczka na ruszcie tematy doskonale nadające się na majówkowego grilla 1. Kogo stać na te dżemy? Biała kiełbasa miała być szara, a par...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Po ostatnim odcinku Kuchennych Rewolucji internet oszalał, gremialnie stając po stronie Magdy Gessler wyrzuconej z upadającej restauracji przez jej właścicielkę Justynę! Sytuacja dla Kuchennych Rewolucji zdawałoby się typowa – upadająca restauracja, kt...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Do tej pory byłem zdania, że polską edycję Masterchef ciągnie Magda Gessler, ale w ostatnim odcinku pojawiły się Żony Hollywood. Kości zostały rzucone, karty przetasowane a kiecki wyeksponowane. Niepewność wisiała w powietrzu już od początku odcinka. D...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Oto cała piątka w skrócie: jeden milion na stałe, dwa co tydzień, wiele przez lata, kilkadziesiąt ton i to w ciemno, do tego szum, celebryci, gwiazdy no i futerko, buziaczek i Bentley wyjaśniam w tekście. Czy ktoś jeszcze nie słyszał o p...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Jakoś tak się składa, że rok za rokiem, zawsze na początku karnawału, kulinarne media przysparzają mi mnóstwo materiału do kolażu. No to orkiestra, tusz! Obrażony manager pewnego hotelu, który kilka lat temu wwirował Magdę Gessler w akcję promocyjną, k...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
W jednym z odcinków 'Kuchennych rewolucji' załoga pewnego lokalu usiłowała złożyć hamburgera. Mimo kilku prób, Magda Gessler nie była zadowolona.Złożenie hamburgera wydaje się oczywiste, a jednak oczywiste nie jest. Po prostu trzeba wiedzieć, jak wszys...