Składniki: Składniki na biszkopt:6 jaj1 szklanka cukru kryształu3/4 szklanki mąki pszennej tortowej3 łyżeczka kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę jogurtową: 1/2 l jogurtu naturalnego2 łyżeczki żelatyny1 galaretka pomarańczowacukier puder do smakuSkładniki na masę śmietankową:
1/2 l śmietany 36% 2 szklanki wody2 galaretki cytrynowe1 galaretka pomarańczowa 2 tabliczki białej czekolady (każda po 100 g) 100 g zmielonych wiórków kokosowych1 łyżeczka żelatynyDodatkowo:2 opakowania delicji 100 g płatków migdałowychPrzygotowanie:Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka, po czym krótko ucierać. Na koniec wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Upiec biszkopt w temp. 160-180 C.
W przegotowanej, gorącej wodzie rozpuścić czekoladę, żelatynę oraz galaretki cytrynowe.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 3/4 szklanki wody. Po stężeniu galaretkę pokroić w kostkę.
Śmietanę ubić. Stopniowo dodawać gęstniejącą galaretkę cytrynową z rozpuszczoną czekoladą i żelatyną. Pod koniec dodać kokos oraz pokrojoną galaretkę pomarańczową.Całość delikatnie wymieszać.
Żelatynę oraz galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody.Jogurt wymieszać z cukrem oraz schłodzoną galaretką.
Przełożenie:biszkopt - masa jogurtowa - delicje - masa śmietankowa - prażone płatki migdałowe