Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
O tym, jak uczę się piec chleb
Gotuję w domu
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
91
O tym, jak uczę się piec chleb
Trochę czasu mnie tu nie było, co nie znaczy, że zaniechałam gotowanie czy też pieczenie. Nie. Wręcz odwrotnie piekę w ilościach hurtowych. Chleb piekę, na zakwasie. Ten na górnym zdjęciu jest z mąką orkiszową i wykiełkowaną quinoa na przykład. Pieczen...
Gotuję w domu
30 cze 16
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Gotuję w domu
Niestety ten blog nie ma opisu
91
0
Polecane przepisy
Chleb żytni z melasą
Chleb żytni z melasą Zastanawiacie się jak upiec pyszny domowy chleb, jaki wybrać przepis, pomogę wam w tych dylematach! Na początek kilka słów o składnikach potrzebnych do upieczenia chleba żytniego, w tym przypadku chleba na zaczynie przygotowanym z ...
Sprawdzona Kuchnia
Zima
,
Jesień
,
Pieczywo
,
Chleb na zakwasie
,
Zakwas żytni
,
Melasa
Zaproszenie do wrześniowej Piekarni!
Drodzy Piekarki i Piekarze. Wrzesień to już definitywny koniec lata. Nie da się uciec od jesiennych klimatów nawet w słońcu Odmładzamy więc swoje zakwasy i pieczemy pierwszy jesienny chleb. Chleb szczególny, bo Radziwiłłowski! Dzi...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Przepisy Przyjaciół
Chleb razowy
Nie ma to jak domowy chleb. Tym razem upiekłam go z gotowej mieszanki na chleb razowy żytni. Nie zawiera konserwantów ani ulepszaczy. Jest za to oparta na naturalnym wysuszonym zakwasie żytnim. Mieszanka nadaje się zarówno do wypieku w piekarniku, jak ...
Domowe potrawy dla każdego
Śniadanie
Sekrety biegających blogerek – jak ćwiczyć i co jeść po treningu
Jestem biegaczką amatorką, jednak traktuję bieganie bardzo poważnie i walczę o jak najlepsze miejsca na zawodach. Chociaż biegam już prawie od 20 lat, to cały czas uczę się czegoś nowego. Im więcej czytam o bieganiu, tym bardziej uświadamiam sobie, że ...
Jak zdrowo żyć - odżywianie, aktywność fizyczna, rozwoju osobisty i finanse domowe
Odżywianie
,
Ogólne porady
,
Ruch
,
Bieganie
Zakwas żytni - mój pierwszy
Żaden ze mnie piekarz ale się uczę. Zaczęłam odpoczątku trochę to trwało ale jest. Nie taki zakwas straszny jak go malują. Ważna jest systematyczność i brak pośpiechu.Każdyczłowiek, roślina a nawet zakwas musidojrzeć i mus...
Kuchnia Izy
Mąka żytnia
Dlaczego warto stosować 100% naturalne kosmetyki
Będąc w ostatnim tygodniu na targach Slow Weekend w Warszawie odkryłam wiele fantastycznych firm zarówno z branży odzieżowej jak i kosmetycznej. W związku z tym, że cały czas się uczę jak żyć zdrowo i zgodnie z naturą, postanowiłam zgłębić tajniki doty...
Głodni Wrażeń
Uroda
,
Eko
,
Naturalne kosmetyki
,
Bio
,
Dlaczego warto stosować
,
Organiczne
,
Parabeny
Piekarnia "Krzosek"
No i stało się...!Kolejna piekarnia (po piekarni - Piwoński) zaczęła piec pieczywo z leczniczego orkiszu - tzw. orkiszu św. Hildegardy :)Smak wypieków tej piekarni mogliśmy już poznać - uświetniły Międzynarodowy Kongres Dziedzictwa św. Hildegadry, któr...
HILDEGAR
CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM NA ZAKWASIE
To mój czwarty tydzień rzymskiej przygody. Uczę się języka, robię wiele kilometrów pieszo każdego dnia, obserwuję tutejsze życie, ale nadal nie jestem gotowa żeby napisać o tym dziwnym doświadczeniu.W międzyczasie zapraszam Was na krótką opowieść o brą...
ILLUCUCINA
Baking
,
PIECZENIE
,
Bread
,
CHLEB
,
Equipment
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone