SPÓD:- 250g krakersów
- 30dkg nutelli
MASA SEROWA:- 25dkg sera białego (zmielony przeze mnie)
- 25dkg serka mascarpone
- 200ml kremówki
- 3 łyżki cukru pudru
GALARETKAPrzygotowanie
Zaczynam od przygotowania galaretek malinowych. Zalewam gorącą wodą i odstawiam do ostudzenia
Krakersy rozkruszam jak najdrobniej (u mnie w blenderze), mieszam z nutellą i wykładam na spód blachy. Wstawiam do lodówki. Mam już pierwszą warstwę.
Ser mielę dokładnie (można użyć też sera z wiaderka). Śmietankę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Zmniejszam obroty miksera i łączę z serkiem mascarpone. Na końcu łączę ze zmielonym serem. Wykładam na spód i to jest nasza środkowa warstwa. Gdy galaretka zaczyna lekko tężeć, wylewam na ciasto i wkładam do lodówki na całą noc.
SMACZNEGO!!!