Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
323
Kategorie
328
Pasta z wędzonego twarogu i groszku
Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Bonduelle
,
śniadania i kolacje
,
Inne
,
Jogurt
,
Czosnek
,
Na śniadanie
,
Groszek
,
Szczypior
,
Pasta
,
Twaróg wędzony
Sałatka z twarogiem wędzonym i olejem dyniowm
Bardzo smaczna i pożywna sałatka bez dodatku soli. Słony twaróg wędzony doskonale ją zastąpi i nada wyjątkowego smaku. Składniki 1 Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Bonduelle
,
Fit
,
Sałatki i surówki
,
Sałatka
,
Kukurydza
,
Fasola
,
Pomidory
,
Szczypior
,
Sałata
,
Twaróg wędzony
,
Czarna fasola
,
Olej dyniowy
Zupa z czerowonej soczewicy z frankfurterkami
Pożywna i lekka zupa w sam raz na zimowe dni. Aromatu dodają jej podsmażane franfurterki i warzywa. Składniki 1 puszka Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Zupy
,
Czosnek
,
Pomidory
,
Soczewica
Snikers
Dwa miodowe placki przełożone kremowym budyniem. Całość uwieńczona dużą ilością orzechów z karmelem. Ciasto idealne na święta ale również na Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Boże Narodzenie
,
Budyń
,
Orzechy
,
Miód
,
Soda
Sałatka z tuńczykiem i cieciorką
Nowa odsłona sałatki z tuńczykiem. Ryż zastąpiłam cieciorką z puszki, dzięki której czas przygotowania jest o wiele krótszy. Składniki 1 Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Sałatki i surówki
,
Sałatka
,
Kukurydza
,
Papryka
,
Ciecierzyca
,
Ogórki
,
Jajko
,
Majonez
,
Tuńczyk
,
Ryby
Złocisty kurczak faszerowany
Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. To doskonała propozycja na świąteczny obiad lub rodzinną uroczystość. Składniki 1 Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Dania główne
,
Wieprzowina
,
Kurczak
,
Boże Narodzenie
,
Wielkanoc
,
świąteczne danie
Lazania chili con carne z indykiem
Meksykańsko- włoskie połączenie z dodatkiem indyka to wyśmienita propozycja na sylwestrowe danie. Lazania z chili con carne ma ciekawy i Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Dania główne
,
Bonduelle
,
Ser
,
Czosnek
,
Kuchnie świata
,
Pomidory
,
Groszek
,
Chilli
,
Lazania
Szybkie ciasto piernikowe
Ciasto można przygotować w ostatniej chwili. Wzbogaciłam je tykwą ale możemy zastąpić ją marchewką lub dynią. Nie zawiera zbyt wielu Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Ciasta
,
Boże Narodzenie
,
Kakao
,
żurawina
,
Piernik
,
Przyprawa
,
Tykwa
,
Wigilia
,
Rodzynki
Piernikowa choinka
Aromatyczna i smaczna ozdoba świątecznego stołu. Takie piernikowe choinki to wspaniały sposób na zachęcenie dzieci do pomocy przy świątecznych wypiekach. Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Dla dzieci
,
Słodki prezent
,
Boże Narodzenie
,
Barwniki spożywcze
,
Miód
,
Piernik
,
Przyprawa
,
Gotowanie z dzieckiem
Pierniki świąteczne
Pyszne i pachnące piernikowe choinki. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i dość szybko miękną. Wystarczy zamknąć je w pudełku a Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Dla dzieci
,
Boże Narodzenie
,
Kakao
,
Miód
,
Lukier
,
Piernik
,
Przyprawa
,
Sok
Samosy z masą makową i śmietankowym dipem
Takie pierogi możemy postawić na wigilijnym stole. Aromatyczne i łatwe w przygotowaniu idealnie wpasują się w świąteczny klimat. Składniki ciasto Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Bita śmietana
,
Boże Narodzenie
,
Przekąski
,
Naleśniki
,
żurawina
,
Mak
,
Serek mascarpone
,
Wigilia
,
Dip
,
Indie
,
Pierogi
Pancakes dyniowe na kefirze
Pancakes czyli amerykańskie naleśniki- tradycyjne śniadanie rodem w USA. Są puszyste, lekkie i smaczne. Dodatek dyniowego pure nadaje im intensywnego koloru Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Dla dzieci
,
Słodkości i desery
,
Dla niejadka
,
Dynia
,
śniadania i kolacje
,
Kuchnie świata
,
Pure
,
Naleśniki
,
Zdrowa kuchnia
,
Kefir
,
USA
Migdałowe parowańce z makiem
Kluski na parze to mój ulubiony przysmak z dzieciństwa. Przygotowałam je w wersji świątecznej z masą makową z dodatkiem żurawiny Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Dania główne
,
Słodkości i desery
,
Bita śmietana
,
Drożdżowe
,
Boże Narodzenie
,
Miód
,
żurawina
,
Mak
,
Migdały
,
Kasztany
,
Parowańce
Faworki z nadzieniem serowo- dyniowym
Kolejna odsłona nadziewanych faworków, tym razem w słodkiej wersji. Wystarczy napełnić ciasto ulubionym farszem aby nasze ulubione chrusty zyskały całkiem Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Dla dzieci
,
Dla niejadka
,
Dynia
,
Ser
,
Przekąski
,
Faworki
Faworki nadziewane pastą z soczewicy
Faworki w wersji wytrawnej i do tego faszerowane? Dlaczego nie? Oryginalna i smaczna przekąska na każdą okazję. Składniki ciasto 250 Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Czosnek
,
Soczewica
,
Bez pieczenia
,
Faworki
,
Pasta
,
Przystawki
Penne z pieczarkami i ciecierzycą
Niekonwencjonalne, pożywne i łatwe w przygotowaniu danie. Makaron z pieczarkami i ciecierzycą doprawiłam mielonymi suszonymi grzybami. Danie nabrało bardziej wyrazistego Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Dania główne
,
Makaron
,
Pieczarki
,
Ciecierzyca
,
Grzyby
←
Poprzednia
4
5
6
7
8
Następna
→