Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
323
Kategorie
328
Przystawka z selera naciowego i szynki
Smaczna przystawka na ciepło z selera naciowego i szynki. Charakteru nadaje parmezan i przyprawy. Składniki 3-4 gałązki selera naciowego ok. Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Jogurt
,
Przekąski
,
Parmezan
,
Seler naciowy
,
Przystawki
,
Szynka
Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowej
Delikatne i bardzo aromatyczne mięso. Zamarynowane w jogurcie i pikantnym selerze naciowym nabiera całkiem nowego smaku. Składniki 2 gałązki selera Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Dania główne
,
Kurczak
,
Jogurt
,
Seler naciowy
,
Szynka
Leniwe kluski czekoladowe
Moje wspomnienie z dzieciństwa. Leniwe kluski czekoladowe to doskonała propozycja dla niejadka. Składniki 250 g sera ricotta ok. 3/4 Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Dla dzieci
,
Dania główne
,
Czekolada
,
Dla niejadka
,
Smak dzieciństwa
,
Ser
,
Kluchy
,
Ricotta
Caryca z brzoskwiniami
Dość popularne ciasto lekko zmodyfikowałam brzoskwiniami w syropie. Jest smaczniejsze i bardziej orzeźwiające. Składniki ciasto jasne 6 białek 1,5 szkl Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Biszkopt
,
Boże Narodzenie
,
Wielkanoc
,
Kakao
,
Galaretka
,
Brzoskwinie
,
Krem
,
Polewa
,
Ocet
Pistacjowy pudding chia z musem czekoladowym
Pyszny deser dla wielbicieli cudownych nasion chia, pistacji i czekolady. Przygotowanie go jest banalnie proste. Składniki 250 ml napoju mlecznego Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Słodkości i desery
,
Czekolada
,
Bita śmietana
,
Na zimno
,
Deser
,
Nasiona chia
,
Mus
,
Pudding
Pączki z masą krówkową
Puszyste, miękkie i pyszne pączki z masą krówkową o smaku czekoladowym. Innych mój syn nie jada. Składniki ciasto 4 szkl Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Słodkości i desery
,
Smak dzieciństwa
,
Drożdżowe
,
Tłusty Czwartek
,
Pączki
,
Masa krówkowa
Pączki arabskie z syropem migdałowym
Łatwe w przygotowaniu i lekko odchudzone pączki. Nie zawierają jajek a główną bazą jest jogurt naturalny. Podane z ciepłym syropem Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Słodkości i desery
,
Drożdżowe
,
Jogurt
,
Kuchnie świata
,
Tłusty Czwartek
,
Migdały
,
Pączki
,
Syrop
Chleb dyniowy z chia
Bardzo smaczny i zdrowy zamiennik zwykłego pszennego chleba. Pure z dyni nadaje mu wilgotności i delikatności a nasiona chia dostarczają Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Dynia
,
Pure
,
Na śniadanie
,
Nasiona chia
,
Zdrowa kuchnia
,
Pieczywo
,
Chleb
Szczypanki z farszem twarogowym
Ciasteczka na nietypowym spodzie z aromatycznym farszem. Kardamon i skórka pomarańczowa sprawiają, że ser nabiera całkiem nowego smaku. Składniki ciasto Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Dla dzieci
,
Czekolada
,
Ser
,
Tłusty Czwartek
,
Kardamon
,
Skórka pomarańczowa
Wytrawne pączki z kukurydzą i groszkiem
Sposób na pyszną przekąskę lub kolację. Wystarczy lekko zmodyfikować przepis na szybkie oponki bez jajek aby kolejny raz zaskoczyć domowników Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Bonduelle
,
śniadania i kolacje
,
Drożdżowe
,
Kukurydza
,
Przekąski
,
Groszek
,
Parmezan
,
Pączki
Szybkie oponki bez jajek
Kiedy zabierałam się za przygotowanie tych oponek nie sadziłam, że coś z tego wyjdzie. Ciasto bez jajek a zamiast mleka Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Słodkości i desery
,
Tłusty Czwartek
,
Nasiona chia
,
Oponki
Zupa fasolowy mix
Pożywna, smaczna i kolorowa zupa dla amatorów wszelkich rodzajów fasoli. Doprawiona czosnkiem wspaniale rozgrzewa i uodparnia. Składniki Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Bonduelle
,
Zupy
,
Fasola
,
Ciecierzyca
Paluchy dyniowo- serowe
Tradycyjne paluchy serowe wzbogaciłam dynią. Dzięki niej zyskały dodatkowe walory odżywcze i piękny, złoty kolor. Składniki 250 g tłustego białego Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Dla niejadka
,
Dynia
,
Smak dzieciństwa
,
Ser
,
Przekąski
,
Pure
,
Tłusty Czwartek
,
Soda
Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym
Bardzo aromatyczna pasta do pieczywa. Połączenie kurczaka z pieczonym mięsem i olejem rydzowym to fantastyczne trio. Składniki 2 ugotowane udka Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Na szybko
,
Dla dzieci
,
Dla niejadka
,
śniadania i kolacje
,
Wieprzowina
,
Kurczak
,
Przekąski
,
Pasta
,
Siemię lniane
,
Olej rydzowy
Piernik na piwie żurawinowym
Piernik na bazie piwa żurawinowego z dodatkiem suszonej żurawiny to kolejna propozycja na pyszne, świąteczne ciasto. Składniki 250 ml piwa Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Boże Narodzenie
,
żurawina
,
Piernik
,
Przyprawa
,
Z alkoholem
,
Na piwie
Piernik z bakaliami i lukrem
Ciasto można przygotować na ostatnią chwilę. Piernik ładnie rośnie i ma piękny złoty kolor. Zamiast bakalii możemy dodać same orzechy. Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Boże Narodzenie
,
Orzechy
,
Miód
,
Lukier
,
Piernik
,
Przyprawa
,
Migdały
,
Sok
,
Bakalie
,
Soda
,
Pomarańcza
←
Poprzednia
3
4
5
6
7
Następna
→