Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Di gotuje
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
1445
Kategorie
646
Batoniki owsiane z dodatkami (z otrębów owsianych)
Batoniki te to doskonałe źródło energii, które kusi pysznym smakiem oraz aromatem nie do opisania.Są słodkie, chrupiące, choć lekko miękkie i żeby nie cukier - uznałabym, że także zdrowe...W każdym bądź razie zawierają dużo błonnika.Syrop klonowy nadał...
Di gotuje
Ciastka i ciasteczka
,
Kokos
,
Miód
,
Pozostałe słodycze
,
Jabłka
,
Otręby
,
Pestki słonecznika
,
Pestki dyni
,
Syrop klonowy
,
BadaPak
Egzotyczny kurczak z dynią i makaronem
Przepis autorski (mój).Inspiracją do zaprezentowanej potrawy było hasło: „1000 pomysłów, jednaLubella”, czyli polska dynia, pyszny makaron, szczypta egzotyki i... niezbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.Ostatnio mam go zdecydowani...
Di gotuje
Na obiad
,
Drób
,
Olej kokosowy
,
Makaron
,
Dynia
,
Lubella
Ciastka "Ziarna kawy" (czekoladowo-kawowe)
Zawsze uważałam, że podobne ciasteczka bardziej "wyglądają", aniżeli smakują. I tu się pomyliłam, bo są nie tylko urocze, ale i... pyszne!Takie czekoladowo-kawowe, lekko maślane, kruche... Nawet piekłam je kilka razy pod rząd...Zrobiłam dwie wer...
Di gotuje
Ciastka i ciasteczka
,
Kawa
,
Tommy Cafe
KONKURS URODZINOWY - Super nagrody!
12 lutego (do dłuuuga historia) powstał mój fanpage i dopiero 9 miesięcy później - 17 października zdecydowałam się na założenie bloga... To była jedna z najlepszych decyzji, która przyznam, że... mocno wpłynęła na moje życie.Prowadzenie bloga to prakt...
Di gotuje
Konkursy
,
Cukry Nyskie
,
Społem Kielce
,
BadaPak
,
Podstawki.pl
Gotujemy pełną parą. Gorączka lodu - książka kucharska dla dzieci - recenzja
"Gotujemy pełną parą. Gorączka lodu" to książka kucharska dla dzieci, którą możecie nabyć na stronie Wydawnictwa Zielona Sowa.Jej autorką jest Katarzyna Błażejewska-Stuhr.Kto to taki?Pani Katarzyna z zawodu jest dietetykiem klinicznym i psychodietetyki...
Di gotuje
Recenzje
,
Zielona Sowa
Śmietanka z orzechów nerkowca
Nerkowce to świetny dodatek do różnych dań na słodko i słono.Posiadają dużą zawartość pozytywnych tłuszczy oraz kremowy, delikatny i lekko maślany smak. Po namoczeniu idealnie nadają się do serników, serków, różnych kremów i jako główny składnik...
Di gotuje
Orzechy
,
Swojski Wyrób
,
Dieta wegańska
,
Dodatki (na słodko)
,
Sosy i inne dodatki
Ciastka owsiane z lawendą
Inspiracja z blogu: Moja w tym głowa.Ciasteczka smakują i pachną rewelacyjne.Są chrupiące z zewnątrz, lekko miękkie w środku i takie... delikatnie maślane.Dodatek lawendy nadaje im niepowtarzalnego aromatu, który kusi już podczas pieczenia....
Di gotuje
Ciastka i ciasteczka
,
Płatki
,
Miód
,
Bakra
,
Lawenda
Dedra - produkty z Czech - opinia
Od pewnego czasu w swoim domu używam czeskich produktów firmy Dedra, które idealnie sprawdziły się w mojej kuchni, łazience i nie tylko...Dedra? Co to takiego? Dedra to czeka firma, która oferuje szereg produktów przydatnych w każdym domu i nie tylko.W...
Di gotuje
Recenzje
,
Dedra
Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej)
Uwielbiam taką wersję kurczaka, ponieważ oprócz rewelacyjnego smaku jest bardzo uniwersalny.Marynata sprawia, że mięso jest niezwykle soczyste i miękkie, a krakersy nadają mu odmiennego smaku.U mnie świetnie sprawdza się jako przekąska z ulubionym sose...
Di gotuje
Na obiad
,
Przystawki i przekąski
,
Drób
,
Cukry Nyskie
,
Fast Food
Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami
Przepis autorski (mój).Kokos i jabłko?Oczywiście!To połączenie idealne, smaczne i niezwykle aromatyczne.Ciasteczka są przepyszne, lekko chrupiące i niezbyt słodkie.Idealnie nadają się na zdrową przekąskę oraz dodatek do kubka kawy, czy herbaty.Diabetyc...
Di gotuje
Ciastka i ciasteczka
,
FIT
,
Cukrzyca
,
Kokos
,
Płatki
,
Jabłka
,
Cukier kokosowy
,
BadaPak
Kuchnia Świata - kulinarna podróż dookoła świata - recenzja
"Kuchni świata. Kulinarna podróż dookoła świata" to książka z serii Dobra kuchnia, którą możecie nabyć na stronie www.troy-dystrybucja.pl.Album przedstawia kilkaset pięknie zilustrowanych przepisów, które pochodzą z wszystkich pięciu kontynentów....
Di gotuje
Recenzje
,
Troy Dystrybucja
Kotlety z komosy ryżowej (quinoa) i jajek
Przepis autorski (mój).Quinoa, czyli komosa ryżowa idealnie sprawdzi się jako dodatek obiadowy, do różnych dań w wersji wytrawnej oraz tych na słodko.Ma bardzo szerokie zastosowanie i nie zawiera glutenu.Na tle innych kasz wyróżnia się dużo większą zaw...
Di gotuje
Na obiad
,
Dieta bezglutenowa
,
Dieta bezmięsna
,
Kasza
,
Komosa ryżowa/Quinoa
,
MyVita
Kruche ciasto z dżemem z czarnej porzeczki z kokosową pianką
Inspiracja z portalu: Podlasie24 (z niewielkimi modyfikacjami).Jeśli lubicie szybkie i proste ciasta, które zaskakują smakiem - to dobrze trafiliście!Ciasto jest przepyszne i wręcz rozpływa się w ustach.Kruchy spód, warstwa dżemu, kokosowa pianka i kru...
Di gotuje
Ciasta i torty
,
Kokos
,
Dagoma
,
Czarna porzeczka
Noże Fiskars - recenzja
Od jakiegoś czasu - w swojej kuchni używam wielofunkcyjnych noży - znanej marki Fiskars.Doskonale sprawdzają się podczas siekania, krojenia, przy warzywach, mięsie - po prostu są uniwersalne i nadające się praktycznie... do wszystkiego.Z marką Fiskars ...
Di gotuje
Recenzje
,
Fiskars
Wesołe kanapki dla dzieci - z chlebem bezglutenowym
Nie wszystkie dzieci "rwą się" do jedzenia i czasami ciężko zachęcić je do zjedzenia czegokolwiek...Niektóre mają też ograniczenia zdrowotne i zjedliby wszystko, lecz niestety... nie mogą.Dlatego warto zadbać, aby przygotowany posiłek był nie tylko zdr...
Di gotuje
Na śniadanie i kolację
,
Dieta bezglutenowa
,
Pieczywo
,
Kanapki
,
Bułka Chleba
Warsztaty kulinarne w Akademii Smaku Bosch - Zupa w roli głównej - relacja
Jakiś czas temu (31.08.2016) miałam przyjemność uczestniczenia w warsztatach kulinarnych w Akademii Smaku, których tematem przewodnim były "Zupy".Jak się tam znalazłam?Na stronie akademiasmaku.pl został zorganizowany konkurs pt." Zupa w roli głównej".Z...
Di gotuje
Warsztaty
,
Relacje
←
Poprzednia
47
48
49
50
51
Następna
→