Zawsze byłam fanka musu z jabłek, dodawałam go do szarlotki czy właśnie naleśników. Wiadomo co zazwyczaj zawierają sklepowe a zrobić w domu to żadna trudność :) Wystarczy kilka składników, patelnia bądź dobry garnek i wszystko się samo robi. Zaręczam nawet jak ktoś ma 2 lewe ręce to zrobi :)
( 5 porcji)
- 5-6 dużych jabłek
-2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki wody
DODATKOWO
- po 1 łyżeczce wiórków kokosowych na każdy naleśnik
- Smażymy naleśniki wg przepisu. Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach
- Rozgrzewamy patelnie, przekładamy jabłka i podlewamy 3 łyżkami wody. Jak już owoce zaczną puszczać soki, zmniejszamy na najmniejszy ogień, dodajemy miód i cynamon i dusimy ok 10 min często mieszając
- Na każdy naleśnik nakładamy 2 łyżki musu i zwijamy. Podajemy gorące, posypane wiórkami kokosowymi
SMACZNEGO :)
1 porcja