300 g orzechów włoskich,
100 g masła lub margaryny,
80 g cukru,
2 łyżki miodu.
Orzechy posiekać. Masło stopić wraz z cukrem i miodem. Dodać orzechy, wymieszać. Smażyć chwilę na wolnym ogniu. Trzecią część ciasta wyłożyć na blaszce, nakłuć widelcem i rozłożyć równomiernie masę orzechową. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić.
Krem budyniowy:
500ml mleka,
100 g masła
1/2 szklanki cukru,
łyżka cukru waniliowego,
1 budyń śmietankowy
1 łyżka mąki pszennej,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
puszka kajmaku (400g).
Szklankę mleka zagotować z cukrami. W reszcie mleka rozrobić budyń oraz obydwie mąki. Wlać na gotujące się mleko. Stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, stale ucierając, dodawać po łyżce do masy budyniowej .