Bez pieczenia , szybko, smacznie, słodko, no wyśmienicie.
Składniki
Budyń waniliowy wykonany z 400 ml mleka.
500ml śmietany kremówki 30%
2 śmietan-fixy
puszka masy krówkowej (kajmak) (mała)
400g herbatników
4 kostki gorzkiej czekolady
Przygotowujemy masę budyniową - zgodnie z opisem na opakowaniu, pomniejszając ilość mleka do 400 ml.
Na blaszce układamy warstwę herbatników. Smarujemy je masą krówkową (jeśli jest za twarda, podgrzewamy) i przykrywamy następną warstwą herbatników. Teraz wykładamy masę budyniową i znów przykrywamy ją herbatnikami.
Ubijamy śmietanę z śmietan fixami
Wykładamy masę śmietanową na herbatniki.
Można od razu się zajadać , ale lepiej żeby herbatniki zrobiły się bardziej miękkie.
Na wierzch trzemy gorzką czekoladę.
Smacznego