Unurzana w Materię
obserwuję płynące
srebrnozłotą nicią
Rzeczywistości
Lecę
Brownie, przepis podstawowy/stąd, nieco zmodyfikowany
- Składniki:
- 180 g masła
- 100 g ciemnej czekolady
- 100 g mlecznej czekolady
- 85g mąki
- 40g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g mlecznej czekolady
- 3 duże jajka
- 200 g cukru
Masło wraz z ciemną i mleczną czekoladą (200 g ) rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź.
Jajka ubij z cukrem na jasną, puszystą masę, następnie połącz z wystudzoną czekoladą, po czym przesiej do masy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Na samym końcu wmieszaj do całości pokrojoną/połamaną na kawałki mleczną czekoladę (100 g ).
Piecz w 180 st. C przez około godzinę.
Smacznego!
Przepysznie czekoladowe, intensywne i wilgotne, choć w rzeczywistości nieco bardziej puszyste i mniej kleiste, niż to, co ujrzeć można na zdjęciach. Z błyszczącą, chrupiącą skórką. Proszę Państwa, oto brownie. Idealne.