Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Conscious and Creative Cooking
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
10
Kategorie
15
Owsianka do wzięcia!
Konkurs, w którym możecie wygrać moją owsiankę funkcjonalną :) https://socjofood.wordpress.com/2015/09/09/konkurs/?preview=trueKategoria: Bez kategorii
Conscious and Creative Cooking
Bez kategorii
Sernikobrownie z wiśniami
Co można zrobić z wiśniami pozostałymi z procesu tworzenia nalewki? Moją propozycją jest sernikobrownie z Mirabelkowego bloga. Pycha!Kategoria: Ciasta i desery/ Pies and Desserts, Przepisy/ Recipes Tagged: sernikobrownie
Conscious and Creative Cooking
Przepisy/ Recipes
,
Ciasta i desery/ Pies and Desserts
,
Sernikobrownie
Ryba też zwierz!
Originally posted on Socjolog od kuchni:Zastanawia mnie, że dziś w dobie różnorodności, mód żywieniowych, knajp dla wegetarian, wegan, bezglutenowców itp restauratorzy i dostawcy usług cateringowych nie idą z duchem czasu chcąc z...
Conscious and Creative Cooking
Bez kategorii
Świat bez autorytetów wymaga kompetencji
Originally posted on Socjolog od kuchni:Nowoczesny świat nie uznaje wiary na słowo, w momencie, kiedy wystarczającym uzasadnieniem dla wiedzy przestaje być moc autorytetu zasadniczą rolę zaczynają odgrywać kompetencje odbiorcy. Oczywiście...
Conscious and Creative Cooking
Bez kategorii
Ciasto cynamonowe z rabarbarem
Przynajmniej raz w roku trzeba zjeść rabarbar. Proponuję osadzić go w cieście cynamonowym i uwieńczyć cynamonem :) Składniki: 1 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej ½ szkl. mąki pszennej białej 1 cukier z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 ½ łyz...
Conscious and Creative Cooking
Przepisy/ Recipes
,
Ciasta i desery/ Pies and Desserts
,
Ciasto
,
Rabarbar
Zapiekanka z brukselką (Casserole with Brussels Sprouts)
English version below Sezon na młode ziemniaczki uważam za otwarty! Przepisu na standard w postaci ziemniaczki + mizeria + jajko sadzone wstawiać nie trzeba, ale na zapiekankę może się przydać ;) Składniki: 450 g mrożonej brukselki 10 pieczarek 1 mała ...
Conscious and Creative Cooking
Przepisy/ Recipes
,
Dania główne/ Main Courses
,
Brukselska
,
Brussels sprouts
,
Casserole
,
Zapiekanka
Szacowanie ryzyka
Originally posted on Socjolog od kuchni:Nie ukrywam, że pozostaję pod wrażeniem książki Giddensa Nowoczesność i tożsamość. Sporo w niej mowy o ryzyku wpisanym w świat nowoczesny. W ciągle zmieniających się warunkach konieczne jest szacowa...
Conscious and Creative Cooking
Bez kategorii
Energetyczne muffiny (Power Muffins)
English version below Za oknem szaro, przyda się więc dodatkowa porcja energii. Mam więc dziś dla Was muffiny z dawką kofeiny o orzeszków :D Składniki: 150 g maki gryczanej 100 g mąki z amarantusa 1 łyżeczka sody 20 g ziaren amarantusa ½ łyżeczki imbir...
Conscious and Creative Cooking
Przepisy/ Recipes
,
Ciasta i desery/ Pies and Desserts
,
Muffins
,
Muffiny
Jesteś tym co jesz!
Originally posted on Socjolog od kuchni:Krótka analiza wyborów żywieniowych w świetle koncepcji Anthonego Giddensa Wszyscy wiemy, że dzięki procesowi żywienia dostarczamy swojemu organizmowi materiału budulcowego. Jesteśmy wielką fabryką, która sama pr...
Conscious and Creative Cooking
Bez kategorii
Tarta brokułowa
Moi Kochani, niestety w kreatywnym natchnieniu dopiero w trakcie ugniatania ciasta przypomniałam sobie, o mierzeniu składników. Dlatego dziś mam dla Was przepis na farsz do tarty, a spód możecie zrobić na przykład jaglany (jak TU) lub dowolny, najlepie...
Conscious and Creative Cooking
Dania główne/ Main Courses
,
Brokuł
,
Tarta