Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Codziennik Kulinarny
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
50
Kategorie
90
Afrykańskie pieczone udka z kurczaka
Zapraszam na nowy wpis:Afrykańskie pieczone udka z kurczakaSmacznego!
Codziennik Kulinarny
Kurczak
,
Kuchnia afrykańska
,
Pasta tamaryndowa
,
Tamarynd
Ziołowo-parmezanowa pierś z kurczaka w pół godziny
Aromatyczna pierś z kurczaka w ziołowej panierce, parmezanie i odrobinie czosnku. Prosto i szybko! Ziołowo-parmezanowa pierś z kurczaka w pół godziny to idealne danie dla zabieganych.Przepis
Codziennik Kulinarny
Obiad
,
Kurczak
,
Szybkie dania
Soczyste mięsko a la Oaxaca z dodatkami
Miękkie, rozpadające się kawałki soczystego mięska z tortillą, marynowaną pieczoną cebulką i odrobiną pomidorowej salsy. Możemy je przygotować w wolnowarze lub w piekarniku.Przepis dostępny TU.
Codziennik Kulinarny
Obiad
,
Papryka
,
Tacos
,
Kolendra
,
Mostek wołowy
,
Pico de gallo
,
Pomidory
,
Wolnowar
Leniwe mielone z piekarnika
Dziś dzielę się z Wami przepisem na mielone z piekarnika w wersji dla leniwych! Darujmy sobie smażenie i szorowanie zapryskanej kuchni. Tak przygotowane kotleciki z dodatkiem odrobiny boczku, prażonej cebulki, ziół włoskich i przypraw są aroma...
Codziennik Kulinarny
Obiad
,
Kotlety mielone
Pudding świąteczny z sosem toffe
Pudding świąteczny z sosem toffee i dodatkiem daktyli jest dobrym deserem nie tylko od święta! Składniki: – Blacha do pieczenia wypełniona wodą– 1 i 1/4 szklanki suszonych daktyli– 156 gram mąki pszennej– 3/4 szklanki ciepłej wody– 1/2 łyżki sody oczys...
Codziennik Kulinarny
Deser
,
Daktyle
Nowy adres bloga!
Uwaga! Od dzisiaj funkcjonuje nowa domena oraz nowa platforma bloga!Ten sam blog, ale w nowej odsłonie graficznej dostępny nahttp://codziennikkulinarny.pl/
Codziennik Kulinarny
Zapiekanka meksykańska z kurczakiem
Nieco pikantna zapiekanka z kurczakiem i żółtym serem. Dobra na obiad jak i na kolację. Prosta w przygotowaniu. Składniki:- ok. 8 pszennych tortilli - 2 duże piersi z kurczaka - 200 g żółtego sera - (opcjonalne) kawałki ostrej paryczki (mogą być maryn...
Codziennik Kulinarny
Obiad
,
Kurczak
,
Tortilla
,
Kolacja
,
Zapiekanki
Parmezanowe frytki cukiniowe z białym sosem
Szybka i apetyczna przekąska.Składniki:- 4 małe cukinie (lub jedna duża) - 1 szklanka bułki tartej typu PANKO - 2 jajka - 2 łyżki mieszanki ziół włoskich - 1/2 szklanki parmezanu - 1/2 szklanki mąki pszennej - sól i pieprz do smaku - papier pergamino...
Codziennik Kulinarny
Przekąski
,
Przekąski do piwa
,
Cukinia
,
Parmezan
Jajka po farmersku
Dziś proponuję zmodyfikowaną wersję jajecznicy. Przypomina trochę szakszukę, ale zawiera nieco inne składniki. Pożywne i kolorowe śniadanie z pewnością doda energii na cały dzień.Składniki:- 1 puszka pieczonych pomidorów - 1 ząbek czosnku drobno posiek...
Codziennik Kulinarny
Papryka
,
Jajka
,
śniadanie
Warstwowa sałatka z czerwonym winegretem ze słoika
Prosta warstwowa sałatka z granatem, serkiem pleśniowym i orzechami.Składniki:- 1 gruszka wydrążona z gniazd nasiennych i pokrojona na plasterki - 3 szklanki liści szpinaku - 1 owoc granatu podzielony na cząstki i obrany - 1/4 szklanki orzechów włoski...
Codziennik Kulinarny
Sałatki
,
Jemy FIT
,
Pomysł na lunch
,
Ser pleśniowy
Odkrywamy smaki świata: Tajskie zielone curry z krewetkami i szparagami
Składniki:- 1 opakowanie mrożonych gotowanych krewetek - 1 czerwona papryka - pęczek szparagów (zielonych) - 1 puszka mleka kokosowego - 1 łyżeczka curry - 1 średnia cebula - 2 łyżki oliwy z oliwek - pół łyżeczki mielonego imbiru - 1 ząbek czosnku ...
Codziennik Kulinarny
Papryka
,
Krewetki
,
Kuchnia tajska
Tajski colesław z suszoną żurawiną
Składniki:- 1/2 główki średniej białej kapusty - 1/2 główki średniej czerwonej kapusty - garść suszonych owoców żurawiny - 1 średnia marchewka - szczypiorek lub zielona cebulka - sól i czarny pieprz do smaku - 2 łyżki majonezu (u mnie Winiary) - 2 łyż...
Codziennik Kulinarny
Sałatki
,
Coleslaw
Meksykańskie chicken tingas z marynowanymi papryczkami
Składniki:- 2-3 piersi z kurczaka - 1 awokado pokrojone w plasterki - 1/2 łyżeczki soli czosnkowej lub 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę - kilka plastrów ananasa (z puszki lub świeżego) - 1 mała cebula - 1/2 łyżeczki kminku - 8 tortilli (kukur...
Codziennik Kulinarny
Kuchnia meksykańska
,
Marynowane papryczki
,
Tingas
Szybka kolorowa sałatka
Prosta i szybka propozycja na lunch do pracy czy przekąskę.Składniki:- kilka czarnych oliwek - garść pomidorków koktajolowych lub 3 średnie pomidory pokrojone na mniejsze kawałki - 1 szklanka kaszy quinoa - 2 łyżeczki przyprawy TACO - odrobina żółtego ...
Codziennik Kulinarny
Sałatki
,
Oliwki
,
Kasza quinoa
,
Podwieczorek
,
Szybki lunch
Malinowe tiramisu
Składniki:- 1 serek mascarpone - 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% - 15 biszkoptów - 1 filiżanka czarnej kawy - 4 żółtka - 1/3 szklanki cukru pudru - 1 pudełko świeżych malin - kakao do dekoracji Przygotowanie:1. Najpierw ucieramy żółtka z cukrem i ...
Codziennik Kulinarny
Deser
,
Deser bez pieczenia
,
Tiramisu
Odkrywamy smaki świata: Marokańska zupa dyniowa
Na dziś rozgrzewająca marokańska zupa z dyni. Jest to zupa krem z dodatkiem aromatycznych przypraw i owoców granatu. Dziś post z cyklu jemy zdrowo i zniżka 10% na zakupy w sklepie Dajar na hasło ZDROWE-GOTOWANIE!Rozgrzewająca dyniowa zupa to danie "z...
Codziennik Kulinarny
Obiad
,
Dynia
,
Kuchnia marokańska
,
Zupy
←
Poprzednia
1
2
3
4
Następna
→