Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Ciastka - domowe słodkości
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
236
SERNIK CHAŁWOWY W GLAZURZE
Ciasto doskonale sprawdzi się zarówno podczas świąt, imprez rodzinnych, jak i w roli poczęstunku do popołudniowej kawy lub herbatki.Składniki:Ciasto:150 g mąki pszennej50 g cukru pudru80 g margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki so...
Ciastka - domowe słodkości
BABKA MANDARYNKOWA W POLEWIE
Składniki:200 g mąki pszennej100 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia250 g margaryny3/4 szklanki cukru kryształ 2 mandaryneksok wyciśnięty z 2 mandarynek4 jajka1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo:masło do wysmarowania formykaszka m...
Ciastka - domowe słodkości
RECENZJA GLAZURY MIRROR ASCANIO Firmy Kandy
Chciałabym bardzo serdecznie podziękować firmie Kandy za kolejny raz wypróbowania nowości tym razem Glazury Mirror Ascanio w gotowym rękawie cukierniczym Rengo. Zacznę od tego, czym jest taka glazura, ponieważ nie każdy może się orientować w trendach c...
Ciastka - domowe słodkości
CIASTECZKA CYTRYNOWO - MALINOWE
Składniki:20 g margaryny100 g cukru pudru300 g maki pszennej2 żółtka1 łyżka śmietanki do kawy 1 cytrynaDodatkowo:1 nadzienie cukiernicze Laurenta o smaku malinowym1/2 czekolady gorzkiej (50g)Przygotowanie:Mąkę pszenną z cukrem pudrem przesiać. Schłodz...
Ciastka - domowe słodkości
NOWOCZESNOŚĆ KRUCHEGO CIASTA
W niektórych przepisach na ciasto kruche dodaje się śmietanę np. 18%. Jeśli nie mamy w domu śmietany można ją śmiało zastąpić śmietanką do kawy. Ciasto wychodzi bardzo kruche.
Ciastka - domowe słodkości
RURKI Z KREMEM MALINOWYM
Składniki:Ciasto:250 g margaryny (1 kostka)50 dag mąki pszennej1 jajko1 szklanka śmietany 18%szczypta soliDodatkowo:1 nadzienie cukiernicze Lauretta o smaku malinowym1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50g) Przygotowanie:Ciasto - mąkę z cukrem i solą prz...
Ciastka - domowe słodkości
FAWORKI FRANCUSKIE
Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g)płatki migdałowecukier puder waniliowyPrzygotowanie:Ciasto francuskie rozwinąć i obficie posypać pokruszonymi płatkami migdałowymi, przykryć papierem do pieczenia i za pomocą wałka lekko wcisnąć migdały...
Ciastka - domowe słodkości
SERNIK MANDARYNKOWY
Składniki:Ciasto:3 szklanki mąki pszennej4 żółtka2 łyżki cukru1 - 2 łyżek kakao0,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka cukru waniliowego250 g margaryny (1 kostka)Masa serowa:500 g sera białego3żółtka1/2 szklanki cukru kryształ1 łyżka cukru...
Ciastka - domowe słodkości
TORCIK Z KREMEM WANILIOWYM
Składniki:9 jajek9 łyżek cukru7,5 łyżek mąki pszennej1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 i 1/2 łyżeczki kakaoEsencja herbaciano - cytrynowa2 torebki herbaty earl grey250 ml gorącej wodysok wyciśnięty z 1/2 cytryny1 olejek spirytusowy cyt...
Ciastka - domowe słodkości
RECENZJA NADZIENIA CUKIERNICZEGO W GOTOWYM RĘKAWIE CUKIERNICZYM RENGO
Chciałabym serdecznie podziękować firmie Kandy za udział w teście gotowego nadzienia cukierniczego Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku wanilii i malinowym. Oba te kremy według mnie idealnie nadają się do każdego rodzaju ciast. ...
Ciastka - domowe słodkości
CIASTECZKA POMARAŃCZOWE
Składniki:75 g margaryny1/2 szklanki cukru pudru1 jajko2 szklanki mąki pszennej1 - 2 łyżki kakao1 łyżka mleka1 średnia pomarańczaPrzygotowanie:Mąkę, cukier puder przesiać, dodać startą skórkę z pomarańczy - wymieszać. Schłodzoną margarynę dzielim...
Ciastka - domowe słodkości
TORCIK KAWOWO - WANILIOWY
Kawowy torcik waniliowy bardzo delikatny w smaku i w sam raz do ulubionej kawy.Składniki:Biszkopt:6 jajek3/4 szklanki cukru kryształ1/4 szklanki kawy rozpuszczalnejszczypta soli1/2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki maki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku...
Ciastka - domowe słodkości
KOMPOT Z SUSZU
Kompot z suszonych owoców na stałe zagościł w tradycji wigilijnej. Przygotowywany jest z wędzonych śliwek, suszonych jabłek i gruszek.Symbolika kompotu z suszu:śliwki - odpędzają złe moce i zapewniają długowiecznośćjabłka - symbolizują miłość i ...
Ciastka - domowe słodkości
SEKRET UDANEGO MAKOWCA
strucla makowa nie straci kształtu, gdy upieczemy ją w papierze do pieczenia lub folii aluminiowej makowiec będzie bardziej wilgotny, jeśli do masy makowej dodamy dwie łyżki startego na tarce jabłka aby strucla nie łamała się przy zwijaniu należy do ci...
Ciastka - domowe słodkości
MAK
Mak - papauer somniferum - jest jednoroczną rośliną oleistą z rodziny makowatych, pochodząca zapewne z północno - zachodniej Azji. Na wielką skalę uprawiany jest w Indiach, Iranie, Azji Mniejszej i w Europie Środkowej (głównie na Węgrach). Uprawę maku ...
Ciastka - domowe słodkości
LEKSYKON BAKALII
Trudno sobie wyobrazić Święta Bożego Narodzenia bez zapachu i smaku bakalii, ale na co dzień też warto mieś je pod ręką.Krótka charakterystyka wybranych bakali.DAKTYLEDaktyle są owocami palm daktylowych rosnących w Afryce, Australii, Meksyku, Ka...
Ciastka - domowe słodkości
←
Poprzednia
2
3
4
5
6
Następna
→