Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Smak doskonały
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
25
Kategorie
20
Żur polski.
ŻUR POLSKI Izabela Sikorska-Garbień Składniki: 1 kg mięsnych kości wieprzowych ok. 0,5 kilograma wędzonych żeberek, lub innej wędzonki pęczek włoszczyzny 0,5 litra zakwasu na żur garść suszonych podgrzybków lub prawdziwków 4 kiełbasy śląskie, ...
Smak doskonały
Kuchnia polska
,
Zupy
Portrety szefów kuchni: Grzegorz Łapanowski.
BY JEDZENIE BYŁO LEPSZE!wywiad udzielony dla smakdosknaly.pl Autor: Katarzyna Wrońska zdjęcia: prywatne archiwum G. Łapanowskiego Kuchenny rewolucjonista i misjonarz po 3 fakultetach. Czuje respekt do tradycji, ale też nieustraszenie wc...
Smak doskonały
Artykuł
Domowe ptysie z bitą śmietaną.
Domowe ptysie z bitą śmietaną. receptura: Kasia Wrońska Ptysie czy eklery? Nigdy nie wiedziałam co wybrać, dlatego dziś, by nikogo nie stawiać przed koniecznością selekcji, przygotowałam tylko jedne z nich. Zapraszam na: DOMOWE PTYSIE Z BITĄ ...
Smak doskonały
Deser
Babka ziemniaczana. Pychotka.
Babka ziemniaczana. przepis serwuje:Babcia Donata Ten przepis jest prosty a babka pyszna. Może być daniem samym w sobie, lub dodatkiem zastępującym ziemniaki. Smakuje równie dobrze podana na ciepło, jak i na zimno. Składniki: 2,5...
Smak doskonały
Ciasta
,
Obiad
Tańcząc w duecie baristy i espresso.
Tańcząc w duecie Baristy i Espresso. autor: Agnieszka Hajbura – Michałowska Każda palarnia kawy i dystrybutor ma swój przepis , metody parzenia i serwowania standardowych napojów kawowych . Począwszy od unikatowej mieszanki ziaren, ich upalenia,...
Smak doskonały
Kawa
FONDANT CZEKOLADOWA LAWA
Fondant, czyli czekoladowa lawa. autor: Kasia Wrońska Fondanty czekoladowe przebojem wdarły się na salony. Znajdziemy je w karcie deserów niemal każdej szanującej się restauracji, a i w niejednym domu mamy szansę zostać nimi poczęsto...
Smak doskonały
Ciasta
,
Deser
Portrety Szefów Kuchni- Darek Kuźniak
PORTRETY SZEFÓW KUCHNI – DARIUSZ KUŹNIAK Miał zostać dowódcą,a został chefem. W szkole byłniepokornym urwisem, aleszybko nawiązywał kontakty z rówieśnikami.Przebył długą drogę przez piekło gastronomii, jego droga do karier...
Smak doskonały
Kremowa zupa z pora.
Kremowa zupa z pora receptura: Izabela Sikorska-Garbień stopień trudności: łatwe czas przygotowania: 45 minut To wyjątkowo smaczna i elegancka zupa. Idealna na wczesną wiosnę, kiedy jeszcze nie pojawiły się świeże warzywa. Por, który dobrze pr...
Smak doskonały
Zupy
,
Zupa
Wołowina inaczej. Świeca wołowa z czerwoną soczewicą. Pycha ;)
Świeca wołowa z czerwoną soczewicą i duszonymi porami. receptura: Grzegorz Cielecki Składniki Świeca wołowa Oliwa z oliwek - 2 łyżki Masło – 1 łyżka Mąka pszenna – 1 łyżka Soczewica czerwona - 80g Por – 1 szt Imbir mielo...
Smak doskonały
Obiad
,
Mięsa
←
Poprzednia
1
2