Przepis na paprykę faszerowaną powstał z nadmiaru ugotowanej kaszy kuskus. Przepis prosty i pyszny. Zapraszam.
Składniki na 4 porcje:
4 papryki czerwone
szklanka "ugotowanego" (przepis jak na opakowaniu) kuskusu
6 średniej wielkości pieczarek
2 duże cebule
kilka łyżek bułki tarty
sól morska
pieprz cayenne
pieprz czarny
oliwa z oliwek
Wykonanie:
1. Paprykę umyć, przekroić na pół (można wzdłuż , można w poprzek - jak Wam pasuje)
2. Cebulę i pieczarki umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na odrobinie oliwy, dodać kuskus. Doprawić. Lekko ostudzić.
3. Paprykę ułożyć w posmarowanym oliwą, bądź wyłożonym folią spożywczą - naczyniu żaroodpornym - tak by nałożony farsz pozostał na miejscu. Nałożyć farsz. Posypać bułką tartą. Piec w 180 stopniach 15-20 minut.
SMACZNEGO!