Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Bezglutenowe wariacje kulinarne
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
90
Warsztaty z Balvitenem, część II
Dnia 6 lutego w Zespole Szkół nr 2 w Ostrowcu Św. odbył się warsztaty z firmą BALVITEN.
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Bezglutenowe oponki bez mleka i jaj
· składniki275 ml wody1/3 szkl. oleju1/3 szkl. cukru5 dkg drożdzy1/2 kg mąkitłuszcz do smażeniacukier puder do posypania pączkow· Sposób przygotowania1.Wode...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Pizza z miksu Piekarz
Składniki:250 g mąki Piekarz15 g drożdży świeżychłyżka oleju120 ml ciepłej wodySzczypta soliSposób przygotowania:Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać olej oraz mieszankę pozostawiając ok. 2 łyżek proszku.Wszystko wymieszać mikserem z jednym mies...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Pizza z miksu na Pizzę
Składniki:250 g mixu10 g drożdży świeżychłyżka oleju115 ml ciepłej wodySzczypta soliSposób przygotowania:Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać olej oraz mieszankę pozostawiając ok. 2 łyżek proszku.Wszystko wymieszać mikserem z jednym mieszadełkiem d...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Przepis na ciasto na pierogi z mieszanki KUCHARZ
Składniki:250 g koncentratu mąki Kucharzy Balviten,125 ml ciepłej wody, 1 jajko,szczypta soli.Wykonanie:Z wymienionych składników wyrobić ciasto, rozwałkować na grubość 3 mm, wycinać krążkii formować pierogi. Gotować około 5 minut w lekk...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Ciasto na pierogi z mąki galicyjskiej
Składniki:250 g koncentratu mąki galicyjskiej Balviten,125 ml ciepłej wody,1 jajko,szczypta soli.Wykonanie:Z wymienionych składników wyrobić ciasto, rozwałkować na grubość 3 mm, wycinać krążkii formować pierogi. Gotować około 5 minut w lekko osolo...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Chleb razowy bezglutenowy
Składniki:Mąka razowa bezglutenowa 300 g, 30 gdrożdży świeżych, ciepła woda: około 0,33 l, olej: 1,5 łyżki, cukier: 3/4 łyżki, sól: 3/4 łyżeczki.Sposób pieczenia tradycyjny:1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mik...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Chleb bezglutenowy z mieszanki Piekarz królewski wieloziarnisty mix
Składniki:Piekarz królewski wieloziarnisty mix: 300 g, 10 gdrożdży świeżych, ciepła woda: 0,26 l, olej: 2,5 łyżki, cukier: 3/4 łyżki, sól: 3/4 łyżeczki.Sposób pieczenia tradycyjny:1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikser...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Muffinki bezglutenowe
Składniki:200 g mąki bezglutenowej – koncentrat maki krakowskiej, 80 g cukru, łyżeczka proszku do pieczenia – bezglutenowego, 2 jajka, 120 ml oleju, 20 g pokruszonej czekolady lub łezki czekoladowe. Wykonanie:Mieszankę do wypieku babeczek...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Mufinki Balvbinki
Składniki:280 g mix-u Mufinki Balvbinki, 2 jajka, 120 ml oleju, łezki czekoladowe. Wykonanie:Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać olej, jaja, wymieszać. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji (ok...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
←
Poprzednia
4
5
6