A co powiecie na takie śniadanie...?Składniki:- 250 g płatków owsianych
- 100 g pestek dyni
- 50 g posiekanych orzechów włoskich
- 50 g siemienia lnianego
- 3 łyżki płynnego miodu
- 3/4 szkl. musu jabłkowego
- 4 łyżki oleju
- 100 g rodzynek
Wszystkie suche składniki (z wyjątkiem rodzynek) wymieszać w misce.
W rondelku podgrzać mus jabłkowy z olejem i miodem. Suche składniki dokładnie wymieszać z mokrymi i całość rozłożyć na, wyłożonej papierem do pieczenia, blasze piekarnikowej.
Zapiekać przez 45-50 minut w temp 150 stopni C, co jakiś czas mieszając.
Przestudzoną granolę wymieszać z rodzynkami.
Sposób podania:
- 3 łyżki granoli
- 200 ml jogurtu naturalnego
- kilka świeżych lub mrożonych owoców ( u mnie maliny i jeżyny)
- 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
Do wysokiej szklanki przełożyć jogurt, na niego wsypać granolę i ułożyć mrożone owoce.
Całość można polać łyżką płynnego miodu.