Szał przed świątecznych wypieków w pełni. Moja pierwsza propozycja-babeczki reniferki.
Pyszne i cieszące oko. 
Te babeczki, ale w wersji 
czekoladowo-bananowej, możecie wypróbować jutro przez cały dzień na krużgankach klasztoru oo. Dominikanów (ul. Stolarska 12, 31-043 Kraków, g.:7:00 do 23:00), ponieważ biorą udział w akcji charytatywnej "Ciacho za ciacho", organizowanej przez organizowanej przez organizację "Szpunt". Więcej o akcji przeczytacie tutaj:
Składniki na 12 babeczek:- 1 szklanka mąki
 - 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - szczypta soli
 - 1/2 szklanki cukru trzcinowego
 - 2/3 szklanki mleka
 - 1/4 szklanki oleju słonecznikowego
 - 1 jajko
 - 3/4 szklanki orzechów włoskich
 - 4 krówki
 
Do dekoracji:
- 1 słoik nutelli
 - opakowanie precelków
 - garść cukierków m&s
 - 2 kostki czekolady mlecznej
 - garść białych draży
 - opakowanie okrągłych biszkoptów
 
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200C. Umieść papierowe papilotki w 12 otworach formy do pieczenia muffinek.
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sól do dużej miski. Dodaj cukier i wymieszaj.
W drugiej misce połącz mleko, olej i jajko. Następnie przelej mokre składniki do suchych. Dodaj posiekane orzechy i pokrojone krówki. Dokładnie wymieszaj, do uzyskania jednolitej masy.
Przełóż masę łyżką do papilotek. Piecz przez około 20 minut lub do momentu aż babeczki wyrosną i zarumienią się.