Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Croquembouche
Atelier Patisserie
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
25
Kategorie
46
Croquembouche
Wieża z ptysiów napełnionych kremem waniliowym otulona delikatnymi nitkami z karmelu. Ładnie się prezentuje na stole, a odrywanie ptysiów to prawdziwa frajda! Wykonanie wcale nie jest takie trudne, na jakie wygląda, chociaż dosyć czasochłonne. Warto...
Atelier Patisserie
02 lut 14
Wanilia
,
Karmel
,
Karnawał
karmel
2 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Atelier Patisserie
Niestety ten blog nie ma opisu
25
46
Polecane przepisy
Karpatka z piramidą ptysiową i kremem mlecznym z mango (bez glutenu, cukru białego, laktozy)
Znacie "Croquembouche" (francuska piramida ptysiowa)? My od zawsze uwielbiałyśmy wszelkie ptysie, eklerki i karpatki, dlatego ten francuski deser był naszym marzeniem. Wreszcie przyszedł czas aby wykonać własną wariację na jego temat i powiemy Wam nies...
Candy Pandas
Bez glutenu
,
Bez laktozy
,
Bez cukru
,
Durszlak
,
Przepisy
Tartaletki z figą
Bardzo udany przepis na tarteletki.Maślany kruchy spód, aromatyczny krem Patissiere z pomarańczą i figa :)Przepis nie jest trudny, a efekt będzie imponującyCiasto:200 g mąki100 g masła1 żółtkoszczypta soli3 łyżki cukruopcjonalnie 1 łyżka jogurtu grecki...
Parsley, Sage, Rosemary and Me
Wieża z ptysi – croquembouche
Niedawno z pewnej okazji spróbowałam zrobić wieżę z ptysi, francuski deser croquembouche z przepysznym kremem pâtissière. Deser wymaga sporo pracy i zajmuje sporo czasu ale efekt smakowy jest niezapomniany. Dużo pracy przede mną aby efekt wizualny był ...
Gotowanie z sercem
Ciasta i desery
,
Tłusty czwartek
,
Ptysie
,
Croquembouche
,
Francuski deser
,
Francuskie desery
,
Wieża z ptysi
Eklerki z lekkim kremem waniliowym
Krem na bazie masy z żółtek i śmietany oraz serka mascarpone to moje nowe odkrycie - zachowuje lekkość bitej śmietany, ale jest bardziej aksamitny od niej, gładki i pyszny ;-) Wykorzystałam go już do przygotowania przygotowania nieco oszukanego t...
Kubełek Smakowy
Ciastka
,
Ciasta z kremem
,
Ciasto ptysiowe
Konkurs Almette - smak natury.
Po wygranym konkursie Almette-puszysty smak natury na blogu u Joli Damsko męskie spojrzenie na kuchnię.Pojechalam na finał do Warszawy na ul. Racjonalizacji w Foood Lab StudioTam 10 drużyn walczyło na nagrodę główną, ale przede wszystkim była to świetn...
Gotowanie jest łatwe
Artykuł
,
Warsztaty
Croquembouche z profiteroli z kremem budyniowym
Na blogu pojawił się już kiedyś croquembouche, chociaż zdecydowanie mniej okazały. Może dlatego, że tym razem miałam w domu jedynie 30 stopni, a nie 40 i cały świat nie rozpływał się z gorąca? Zdecydowałam się na krem budyniowy, bo te maślane nie...
Życie zamknięte w smaku
Tanio
,
Deser
,
Desery
,
Ciasto
,
Budyń
,
Na specjalne okazje
Pomysły na świąteczne słodkości (i nie tylko)
Poniżej zebrałam przepisy, które idealnie sprawdzą się na bożonarodzeniowym stole. Nie jestem wielką fanką tradycyjnych świątecznych potraw, nie ma tu więc smażonego karpia, kutii ani tradycyjnego makowca. Jest za to kilka przepisów na serniki (które u...
Kubełek Smakowy
Boże Narodzenie
Świąteczne croquembouche
Croquembouche, to brzmi dumnie(!), ale to właściwie nic innego jak ptysie wypełnione budyniem (albo jak ktoś woli profiterolki wypełnionecrème patissière), sklejone karmelem i ułożone w piramidę. Ten francuski przysmak w swojej ojczyźnie bardzo c...
Kubełek Smakowy
Boże Narodzenie
,
Ciasto ptysiowe
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone