Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 mango,obrane i pokrojone w kostkę
- 1 jabłko,obrane i pokrojone w kostkę
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- szczypta soli
- 1 łyżka soku z limonki
- 2-3 łyżki syropu z agawy
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 3 szklanki wody
Dodatkowo do posypania migdały i wiórki z kokosa
W średniej wielkości rondelku zagotuj wodę,dodaj płatki owsiane i sól.
Zagotuj,zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.Dodaj jabłka i gotuj przez następne 15-20 minut,od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodaj imbir,syrop z agawy,mleczko kokosowe,sok z limonki i mango.
Wymieszaj i gotuj jeszcze przez ok 5 minut.
Owsiankę przełóż do miseczek. Podawaj z migdałami i kokosem.