Jeśli lubicie szpinak,tak bardzo jak ja,,to,ta propozycja śniadaniowa jest właśnie dla Was. Zapraszam!
Składniki:
- 4 jajka
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 1 średnia cebula,posiekana
- 1 puszka pomidorów,pokrojonych
- 3 szklanki świeżego szpinaku
- sól,pieprz do smaku
- oliwa z oliwek ok 2 łyżki + do wysmarowania kokiłek
Oliwę rozgrzej na patelni,dodaj cebulę i podsmaż na złoty kolor. Dodaj pomidory wraz z sokiem,sól,pieprz i kumin. Smaż przez ok 5 minut. Następnie dodaj szpinak i smaż mieszając przez ok 3-5 minut.
Szpinak przełóż do wysmarowanych oliwą kokiłek. Na środku każdej wyłóż jajko.
Przełóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez około 15 minut.