Mięciutkie, puszyste, pełne owoców..i świat może nie istnieć. Nooo.. jeszcze szklaneczka zimnego mleka i jestem w niebie...
W misce wymieszaj drożdże z ciepłym mlekiem i cukrem, odstaw na ok. 5 minut.
Następnie dodaj masło, jajka, i sól. Zacznij wyrabiać ciasto tak przez ok. 2-3 minuty, po czym porcjami dodawaj mąkę. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto.
Ciasto przełóż do czystej miski, przykryj np. ściereczką i odstaw aby podwoiło swoją objętość, ok. 1 godzina.
Jagody wymieszaj z mąką i odstaw na bok.
Gotowe ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką i rozwałkuj na prostokąt , nie za cienko.
Na ciasto wyłóż cukier brązowy, zostawiają trochę wolnego miejsca od brzegów, a następnie wyłóż jagody.
Ciasto zwiń w roladę i pokrój na bułeczki.
Bułeczki przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki przykryj ściereczką i odstaw na ok. 1 godzinę.
Gotowe bułeczki piecz w 200 C. przez ok. 20-25 minut, ostudź je a następnie możesz bułeczki np. polukrować.