Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
W kuchennym oknie Ewy
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
243
Kategorie
33
Sałatka dietetyczna z szynką
Sałata lodowa to jedna z wielu sałat, które doskonale komponuje się w dietetycznych daniach. Jest delikatna, świeża i chrupiąca Możemy komponować z nią rożne składniki. Ważne ,żeby wszystko było smaczne. A zapewniam ,że to zestawienie, które dzisiaj pr...
W kuchennym oknie Ewy
Sałatki-pasty
,
Dieta
,
Surówki
Sernik w polewie czekoladowo-orzechowej
Piekąc sernik zawsze staram się coś zmienić. Choćby po to, żeby wypróbować rożne smaki.Dzisiaj sernik z brzoskwiniami i w polewie czekoladowo-orzechowej. Doskonałe wykończenie sernika nadaje mu zupełnie inny smak niż zwykle.SERNIK:1 kg twarogu dwukrotn...
W kuchennym oknie Ewy
Ciasta
,
Desery
Surówka z czerwonej kapusty
Smaczna surówka do obiadu i nie tylko. Kapusta wcześniej sparzona jest delikatna i miękka. Polecam.SKŁADNIKI:1/2 główki czerwonej kapusty1 łyżka soli1 łyżka cukru2 łyżki octu winnego2 jabłkado smaku oliwa , ocet winny, sól, pieprz, odrobina cukru...
W kuchennym oknie Ewy
Sałatki-pasty
,
Surówki
Surówki na każdą okazję
Surówki powinny jak najczęściej gościć w naszej kuchni. Tradycyjnie przygotowujemy je do drugiego dania, ale bardzo smaczne są również te podawania samodzielnie jako przystawka. Proponuje kilka rożnych suróweczek z mojego bloga.SURÓWKA PEKIŃSKASURÓWKA ...
W kuchennym oknie Ewy
Surówki
Stek wołowy- jak przyrządzić dobry stek
Stek wołowy dobrze przygotowany, to na pewno danie wielu smakoszy tego mięsa. Przyrządzając takie danie , najlepiej wybrać polędwicę, rostbef lub antrykot. Cała sztuka smaku zawarta jest w odpowiednim smażeniu mięsa. Najważniejsze, by cały smak i...
W kuchennym oknie Ewy
Dania jednogarnkowe
,
Dania obiadowe
,
Dania mięsne
Ciasto francuskie, co można zrobić?
Już pewnie, gdzieś wspominałam, że gotowe ciasto francuskie, to doskonały wynalazek. Można szybko , smacznie i ciekawie przygotować nie tylko przekąski, ale również dania obiadowe. Na swoim blogu mam takie przepisy, dlatego teraz postanowiłam zeb...
W kuchennym oknie Ewy
Ciasta francuskie
Sałatka z selera naciowego w wersji light
Jest to sałatka , która cieszy się duża popularnością i zyskała sobie zwolenników, nawet w mojej rodzinie. Dzisiaj przepis odtłuszczony ( chociaż sałatka tak naprawdę sama w sobie jest dietetyczna), ale można jeszcze bardziej. Nie ma na pewno kukurydzy...
W kuchennym oknie Ewy
Karpatka według Ewy Wachowicz
Składniki na Karpatkę można kupić , gotowe, ale można również upiec z własnego przepisu. Proponuję ten drugi wariant. Ciasto i masa na pewno będą zdecydowanie lepsze. Dzisiaj Karpatka z przepisu Ewy Wachowicz. Bardzo lubię przepisy Ewy, ponieważ ...
W kuchennym oknie Ewy
Ciasta
,
Desery
Pasztet z królika
Pasztet pewnie robimy z różnego mięsa, jednak mięso z królika chyba najbardziej pasuje do tego typu potrawy. Doskonale smakuje z dodatkiem żurawiny, sosu tatarskiego, czy też ćwikły. Jeśli ktoś jeszcze nie próbował to z przyjemn...
W kuchennym oknie Ewy
Przystawki
,
Dania mięsne
,
Różne
,
Dania Wielkanocne
,
Dania jarskie
Sernik piernikowy
Bardzo ciekawe połączenie ciast: piernika i sernika. Przepis pochodzi z książki Lidla- Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego. Wypróbujcie naprawdę warto.SKŁADNIKI:Kruche ciasto czekoladowe:200 g maki pszennej15 dag kakao5 g przyprawy do piernika75 gr...
W kuchennym oknie Ewy
Ciasta
,
Desery
Krewki smażone na maśle z czosnkiem
Krewetki, owoce morza stają się dość popularne jako przekąska. Najlepsze to świeże. Wcześniejszy post prezentuje przygotowanie świeżych krewetek. ZajrzyjcieTUW tym poście polecam krewetki smażone na maśle z czosnkiem i grzankami.SKŁAD...
W kuchennym oknie Ewy
Dania jednogarnkowe
,
Przystawki
,
Dania bezmięsne
,
Różne
Krewetki świeże jak przygotować....
Nie wiem czy jest przekonana do jedzenie krewetek, al na pewno lubi je mój syn, moja córka. Osobiście spróbowałam, ale nie przepadam. Wolę tradycyjna żywność. Krewetki to danie śródziemnomorskie, wyśmienita przekąska dla miłośników owoców morza. ...
W kuchennym oknie Ewy
Dania jednogarnkowe
,
Przystawki
,
Dania bezmięsne
Ciasto kruche jabłkowo -śliwkowe
Kruche ciasto trochę przypomina smak dzieciństwa. proste w wykonaniu. Żadnych wydziwień, tylko ciasto i powidła. Zapraszam SKŁADNIKI3 szklanki mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia,25 dkg masła,3 żółtka, jedno jajko1 szklanka cukru pudru plus ...
W kuchennym oknie Ewy
Ciasta
,
Desery
Schab faszerowany grzybami i suszonymi pomidorami
Pomysł na to pyszne danie podsunęła mi Beatka z Katalog Smaków. także zajrzyjcie równieżTUMoje danie całkiem podobne, ale mięsko i farsz zmodyfikowałam. To naprawdę wykwintny obiad i warto poświęcić trochę czasu, by go przygotować. Na...
W kuchennym oknie Ewy
Dania obiadowe
,
Dania mięsne
Jajka faszerowane sosem tatarskim
Jajka jako przystawka może pojawić się przy każdej okazji na naszym stole. Farsz możemy również robić na różne sposoby. Dzisiaj polecam jajka faszerowane sosem tatarskim. SKŁADNIKI:5 ugotowanych na twardo jajekSos tatarski2 średnie ogórki kiszone...
W kuchennym oknie Ewy
Przystawki
,
Różne
,
Sałatki-pasty
Pani Walewska -Pychotka
Ciasto, które od zawsze mam w swoich przepisach i często do niego wracam. Jest naprawdę smaczne. Połączenie winnego dżemu z masą nadaje ciastu ten niepowtarzalny smak. Spróbujcie sami. Polecam.SKŁADNIKI:Kruche ciasto:40 dag mąki pszennej1 łyżeczka pros...
W kuchennym oknie Ewy
Ciasta
,
Desery
←
Poprzednia
11
12
13
14
15
Następna
→