Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
TwardySzparag.pl
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
63
Kategorie
64
W jakich miejscach stołują się Polacy?
Nie każdy z nas lubi gotować, bo zajęcie to jest czasochłonne i wymaga większej uwagi i koncentracji. Poza tym jadanie domowych obiadów nie zawsze jest możliwe. Najczęstsza przeszkoda to brak czasu i zmęczenie po całym dniu pracy. O wiele prościej jest...
TwardySzparag.pl
Lifestyle
Jak organizuje się porwania dla okupu?
Porwania dla okupu to częsty proceder szczególnie wśród znanych biznesmenów i ludzi bogatych. Są oni znani, że mają tylu samo przyjaciół, co wrogów. Poza tym dysponują sporym majątkiem, więc mają z czego zapłacić nawet bardzo wysoki okup. W jaki sposób...
TwardySzparag.pl
Lifestyle
Magazynier – zawód z przyszłością
Decydując się na wybór zawodu dla siebie powinniśmy brać pod uwagę zapotrzebowanie na rynku pracy, wysokość wynagrodzenia oraz nasze predyspozycje i kwalifikacje. Nie ulega wątpliwości, że w kwestii zapotrzebowania niezwykle atrakcyjną opcją jest zawód...
TwardySzparag.pl
Lifestyle
Witaj, świecie!
Witaj w WordPressie. To jest twój pierwszy wpis. Zmodyfikuj go lub usuń, a następnie rozpocznij pisanie!
TwardySzparag.pl
Bez kategorii
Zmiany, zmiany!
W zasadzie to chyba zacznę od początku Z urodzenia jestem Rosjaninem, z obywatelstwa i wychowania Polakiem, ale tak naprawdę w duszy jestem Grekiem! Kocham wszystko co greckie: filozofię, sztukę, klimat,
TwardySzparag.pl
Inne
Tajemnice pieczenia: KRUCHE CIASTO (część 1)
Klasyczne kruche, z którego robi się płaski spód np. pod szarlotkę, to nic trudnego. Połączyć składniki, zagnieść, schłodzić, rozwałkować, upiec. Gorzej kiedy chcemy zrobić tartaletki lub dużą tartę, którą
TwardySzparag.pl
Desery
,
Idealna tarta
,
Jak upiec kruche ciasto
,
Kruche ciasto
,
Podstawy pieczenia
,
Spód na tartaletki
,
Spód na tartę
,
Tajemnice kruchego ciasta
Zupa z pieczonej papryki
Choć większości zapewne ta zupa skojarzy się z chłodem, ja mam z nią raczej letnie wspomnienia. Sierpień, Sopot, Tupot Mew. Taki jest tok myślowy związany z zupą z pieczonej papryki.
TwardySzparag.pl
Kuchnia współczesna
,
Zupy
,
Co zrobić z pieczonej papryki
,
Pieczona papryka
,
Przepis na zupę
,
Przepis na zupę z pieczonej papryki
,
Zupa z papryki
Gofry belgijskie – na drożdżach.
Któregoś dnia zachciało mi się gofrów, ale po prostu tak bardzo, że nie mogłem się powstrzymać. Niestety nie posiadam gofrownicy, więc zanim ją pożyczyłem, minęło nieco czasu. Wystarczająco dużo, aby
TwardySzparag.pl
Desery
,
Festiwal gofrów
,
Gofry
,
Gofry belgijskie
,
Najlepsze gofry
,
Przepis na gofry
,
Waffles
Subiektywny ranking białostockich pączków
Razem z CrustDust postanowiliśmy zacząć Tłusty Czwartek we środę. Intensywnie próbowaliśmy pączki, które sprzedają różne białostockie cukiernie, w poszukiwaniu tych najlepszych. Kupowaliśmy, jedliśmy i zapisywaliśmy nasze wrażenia. Pomyśleliśmy, ż...
TwardySzparag.pl
Inne
,
Testy produktów
,
Białystok
,
Donaty
,
Pączki
,
Pączki w Białymstoku
,
Ranking pączków
,
Tłusty czwartek
Chałwa słonecznikowa – banalnie prosta.
Bywały wieczory, kiedy siedzieliśmy w salonie i jedliśmy chałwę słonecznikową prosto z puszki. Do tego babcia robiła imbryk herbaty Majskiej, który znikał dosyć szybko. W telewizorze kolorowym Rubin o jakiejś
TwardySzparag.pl
Desery
,
Kuchnia rosyjska
,
Chałwa
,
Chałwa słonecznikowa
,
Domowa chałwa
,
Jak zrobić chałwę
,
Przepis na chałwę
Spanakopitakia – greckie „ciastka” ze szpinakiem.
Znów moje myśli powędrowały na wyspę Skiathos, gdzie pod okiem chefa Dimitrisa uczyłem się gotować i potem prowadziłem jego restaurację. To był ciężki, ale bardzo piękny czas. Pamiętam jak dziś,
TwardySzparag.pl
Kuchnia grecka
,
Przystawki
,
Autentyczny przepis
,
Ciasto filo
,
Ciasto ze szpinakiem
,
Greckie ciastka ze szpinakiem
,
Spanakopitakia
Łatwe ciasto daktylowo imbirowe
Grudzień wkroczył dość oczekiwanie i od razu życie nabrało innego tempa. Zauważam ludzi, którzy już w nieco nerwowy sposób zaczynają rozglądać się za prezentami. Inni snują daleko idące plany wystawnych,
TwardySzparag.pl
Desery
,
Kuchnia współczesna
,
Kuchnia angielska
Jesienna tarta dyniowa
Siadając do tego postu chciałem napisać o radości z jesieni. O tym, że ta pora roku, mimo, że czasem zaskakuje negatywnie pogodą, może być piękna, bo daje nam wspaniałe produkty,
TwardySzparag.pl
Desery
,
Ciasto z dyni
,
Dynia na słodko
,
Przepis na tartę
,
Przepis na tartę z dyni
,
Tarta dyniowa
,
Tarta z dyni na słodko
Małże w białym winie
Los bywa przewrotny! W tym roku, z różnych powodów, nie udało mi się odwiedzić ulubionych miejsc nad Morzem Śródziemnym, ani też nie byłem w urokliwym Paryżu. Wiem co do
TwardySzparag.pl
Kuchnia francuska
,
Kuchnia grecka
,
Dania główne
,
Kuchnia hiszpańska
,
Małże
,
Mule
,
Mule w białym winie
,
Muszle
,
Muszle w winie
,
Przepis na małże w winie
Tartaletka cytrynowa – francuski klasyk.
Dzisiaj poruszę temat drażliwy tartaletka cytrynowa. Ilekroć zabieram się za nie, wspominam gorycz porażki, jakiej doświadczyłem podczas nagrania do Polskiego Turnieju Wypieków. Poległem, a przecież robiłem zawsze tartaletki cytrynowe
TwardySzparag.pl
Desery
,
Kuchnia francuska
,
Ciasto kruche
,
Francuski deser
,
Krem cytrynowy
,
Tartaletka cytrynowa
←
Poprzednia
2
3
4