Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Taras Kulinarny
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
49
Kategorie
27
Krewetki ze smażonym makaronem ryżowym
Składniki:0,5 kg oczyszczonych surowych krewetek3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskępapryczka chilipapryka czerwonałyżka szczypiorkułyżeczka posiekanej natki pietruszkigarść cieniutko pokrojonego pora2 łyżki masła klarowanegougotowany makaro...
Taras Kulinarny
Kolację
,
Obiad
,
Owoce morza
Jajecznica z dymką na maśle
Składniki:4 jajka2 łyżki masła3 dymkisól Szatkujemy dymki. Rozpuszczamy masło na patelni, podsmażamy na nim dymki wbijamy jajka i mieszamy. Ściągamy ją z patelni gdy będzie jeszcze wilgotna. Solimy ją dopiero ...
Taras Kulinarny
Jajecznie
,
śniadanie
Delikatna sałatka
Składniki:kilka listków sałaty lodowej2 dymkikilka pomidorków koktajlowycholiwa z oliweksól Sałatę lodową kroimy w cieniutkie paseczki, dymkę szatkujemy, pomidory koktajlowe przecinamy na pół. Wszystko miesz...
Taras Kulinarny
Surówki & sałatki
Marchewka z groszkiem i zasmażką
Składniki:4-5 średniej wielkości marchewki1 puszka groszku konserwowegoodrobina wody0,5 łyżeczki soli2 łyżeczki cukru2 łyżki masłaniecała łyżka mąki pszennej Marchewkę kroimy w kosteczkę zalewamy ją wodą, doprawiamy do smaku solą i c...
Taras Kulinarny
Surówki & sałatki
Mielone wieprzowo - wołowe z szalotką
Składniki:250 g mięsa wieprzowo-wołowego1 szalotkasól morska,kolorowy pieprz1 jajko1 czerstwa bułka namoczona w mleku¼ szklanki zimnej wodysuszona pietruszkaDodatkowo:bułka tarta do obtaczaniaolej do smażenia Szalotkę blenderuje...
Taras Kulinarny
Mięso
Domowe Burgery
Składniki:Burgery:250 g mięsa mielonego wieprzowego250 g mięsa mielonego wołowego1 szalotkasól morska, pieprz kolorowy świeżo zmielonynatka pietruszki50 ml zimnej wodyPozostałe:bułki do hamburgerówser żółty topiony goudaogórek kiszonymajonezketchup&nbs...
Taras Kulinarny
Fast food
Pieczony łosoś atlantycki
Składniki:2 dzwonki łososia atlantyckiegosok z połowy cytrynysól, kolorowy pieprz świeżo zmielonyposiekany koperek2 łyżeczki masła Skrapiamy naszego łososia sokiem z cytryny następnie nacieramy go solą i świeżo zmielonym kolorowym p...
Taras Kulinarny
Ryby
Szynka pieczona
Składniki:800 g szynki wieprzowejmarynata do mięs klasycza5-6 łyżek oliwy2 ząbki czosnkupół łyżeczki grubo ziarnistej soli morskiej125 ml wody Mięso umyć i osuszyć. Marynatę do mięs wymieszać z oliwą, czosnkiem przeciśniętym pr...
Taras Kulinarny
Mięso
Coleslaw
Składniki:kapusta pekińska2-3 średnie marchewki2 małe cebuleSos:250 ml majonezu125 ml mleka5 łyżeczek cukru pudru2 łyżeczki octu winnego z dodatkiem cytryny1 łyżka soku z cytryny1,5 łyżeczki soli1/4 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pie...
Taras Kulinarny
Surówki & sałatki
Sos beszamelowy
Składniki:25 g masła25 g mąki400 ml zimnego mlekagałka muszkatołowa do smakusól, pieprz kolorowy Rozpuszczamy masło wsypujemy mąkę podsmażamy cały czas mieszając aż się mąka z masłem połączy, następnie wlewamy około 300 ml mleka ener...
Taras Kulinarny
Sosy & dipy
Tosty z oregano
Składniki:chleb tostowyżółty serszynka czosnkowa (ja akurat taką miałam ale może być każda inna)ketchupprzyprawa oreganomasło Każdą kromkę pieczywa smarujemy masłem na jednej połówce układamy ser i szynkę a na drugiej wy...
Taras Kulinarny
Kolację
,
Fast food
,
śniadanie
Buraczki z jabłkiem
Składniki:5 średnich ugotowanych buraków ćwikłowych1 kwaskowate jabłko1 średnia cebula⅛ kostki masła1 łyżeczka cukru1 łyżeczka octu winnegovegeta do smaku Ugotowane buraki i jabłka obieramy ze skórki z jabłek wycinamy gniazda a następnie w...
Taras Kulinarny
Surówki & sałatki
Drożdżówki z dżemem jagodowym
Składniki:500 g mąki do wypieku ciasta drożdżowego25 g świeżych drożdży75 g roztopionego masła300 ml mlekaszczypta soli70 g cukrugęsty dżem jagodowyjajko do posmarowania z 1 łyżką mleka Ze świeżych drożdży robimy rozczyn...
Taras Kulinarny
Drożdżówki
Ogórki małosolne
Składniki:1,5 kg ogórków gruntowychna każde 750 ml wody 1 łyżka grubej morskiej solijeden ząbek czosnku na każdy słoiczek u mnie są to słoiki 900 mlpęczek koperku Ząbek czosnku kroimy na ćwiartkę i dwie połówki układamy dnie z kilkom...
Taras Kulinarny
Przetwory
Klasyczny Hot Dog
Składniki:bułki do hot - dogówparówkikeczupmajonezcebulka prażonaser żółtymasło ( Parówki opiekamy w piekarniku około 4-5 minut w 170°C po tym czasie wkładamy do piekarnika także bułki nacięte po boku posmarowane leciutk...
Taras Kulinarny
Fast food
Gołąbki z włoskiej kapusty
Składniki:główka kapusty włoskiej500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej250 g ryżusól, pieprz, vegetabulion warzywny Z kapusty włoskiej ściągamy wierzchnie liście (myjemy je i nie wyrzucamy ich, później Nam się przydadz...
Taras Kulinarny
Mięso
←
Poprzednia
1
2
3
4
Następna
→