Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Przysmaki Świata
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
25
Kategorie
5
Żółte Curry z mleczkiem kokosowym i płatkami migdałów
Żółta pasta curry to kompozycja aromatycznych tajskich przypraw. Baza autentycznego curry - w 15 minut!Przygotowujemy ryz zgodnie ze wskazówkamina opakowaniu. Migdały opiekamy lekkoDodajemy bulion i mleczko kokosowe, a po chwili kurczaka pokrojonego w ...
Przysmaki Świata
Kuchnia Tajska
Chiński omlet
Ciężko powiedzieć czy to omlet czy placek. Na pewno ma trochę z jednej i drugiej potrawy a smakuje wyśmienicie. Składniki: 100g mąki10g posiekanej dymki5g białego sezamu House of Asia3 jajka3g przyprawy 5 smaków House of Asia6g soli himalajskie...
Przysmaki Świata
Kuchnia Chińska
Gotowany bób
Pyszny bób z odrobiną chińskich dodatków. Kto nie jadł niech spróbuje. Smacznego. Składniki: 250g bobu 5g dymki pokrojonej w 3cm kawałki 5g świeżego zmiażdżonego czosnku 5g startego imbiru 3g pieprzu syczuańskiego ...
Przysmaki Świata
Kuchnia Fusion
,
Kuchnia Chińska
Żurek po tajsku
Żurek w naszym kraju wszyscy znają. Tym razem wersja z tajskimi nutami. Spróbujcie jak smakuje wersja z trawą cytrynową oraz imbirem. Składniki: 0,5 litra zakwasu na żurek 2 łodygi trawy cytrynowej Thai Heritage 2,5 litra bulion...
Przysmaki Świata
Kuchnia Fusion
,
Kuchnia Tajska
Zupa z rzeżuchy
Naszła nas ochota na zupę krem. Postanowiliśmy więc przygotować zupę z rzeżuchy. Zobaczcie jak nam to wyszło. Smacznego. Składniki: 1 pęczek rzeżuchy 4 ziemniaki 1 mała cebula 1 szklanka bulionu 1 łyżka masła 2 łyżki g...
Przysmaki Świata
Kuchnia Fusion
Tajska pianka
Prosty ale bardzo smaczny deser. To bardzo ciekawe połączenie słodkawego mleka kokosowego z delikatnym smakiem trawy cytrynowej. Składniki: 400ml mleczka kokosowego 3 łyżki cukru pudru starta skórka z 1 limonki 1 posie...
Przysmaki Świata
Kuchnia Tajska
Steki z halibuta w sosie musztardowym
Bardzo prosta potrawa! Sos musztardowy zmienia „zwyczajną” rybę w coś specjalnego. Szybkość przygotowania powoduje, że jest to danie równie doskonałe na wykwinty obiad jak i na kolację w środku zabieganego tygodnia. Składniki: 6...
Przysmaki Świata
Ryby i owoce morza
Sola po tajsku
Rybne kotleciki w aromatach rodem ze wschodu. Świeża ryba i aromatyczne przyprawy. A to wszystko podane w bardzo finezyjny sposób. Świetnie wygląda i tak samo smakuje. Składniki: 1 duży płat soli (lub innej białej ryby) 2 łyż...
Przysmaki Świata
Kuchnia Tajska
Smażona pikantna wieprzowina
Pyszne danie z chińskim makaronem i aromatyczną lekko pikantną wieprzowiną. Składniki: 2 łyżeczki mielonego czosnku Thai Heritage 3 łyżeczki mielonego imbiru Thai Heritage 2 łyżeczki mielonej trawy cytrynowej Thai Heritag...
Przysmaki Świata
Kuchnia Tajska
Sałatka z tuńczyka w sosie imbirowym
Czasami nieskomplikowane rzeczy są najsmaczniejsze. Idąc tym tropem otrzymaliśmy pyszną sałatkę z tuńczykiem. Lekka i pożywna. Polecamy. Składniki: 1/2 pociętej w paski kapusty pekińskiej 4 łyżki wina ryżowego lub wytrawnej s...
Przysmaki Świata
Kuchnia Tajska
Sałatka z krewetek i grejpfruta
Ciekawe połączenie grejpfruta i owoców morza a wszystko wzbogacone tajskimi nutami smakowymi. Lekka i smaczna przekąska. Składniki: 16 średnich krewetek obranych z pancerzyków 2 małe grejpfruty (białe) 1 czerwona cebula, p...
Przysmaki Świata
Ryby i owoce morza
Sałatka z bakłażana i cebuli
Sałatka, która świetnie smakuje o każdej porze roku. Jest znakomitym samodzielnym daniem lub pysznym uzupełnieniem grillowanych mięs. Składniki: 1 pokrojona w plasterki cebula 350g bakłażana pokrojonego w dużą kostkę 4 drobno...
Przysmaki Świata
Kuchnia Tajska
Sakiewki z tuńczykiem
Do przygotowania tego dania potrzebne będą dość duże plastry wędzonego łososia. Na tyle, aby można było w nie owinąć mus z tuńczyka przed podaniem z przepyszną sałatką. Składniki: 1 łyżka pokrojonych drobno suszonych pomidorów Co...
Przysmaki Świata
Ryby i owoce morza
Pikantny kurczak w kolendrze
Kurczak, ryż i sałatka. Niby nic nowego ale w połączeniu z odpowiednimi przyprawami całe danie nabiera odpowiedniego wyrazu. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 3 łyżeczki mielonego czosnku Thai Heritage 1 zielone chi...
Przysmaki Świata
Kuchnia Tajska
Owocowy deser z kawałkami czekolady
Ten słodki deser znakomicie się prezentuje. Można go przygotować jako słodki poczęstunek dla bliskiej osoby. Składniki: 4 białka 150g cukru odrobina octu balsamicznego Mazzetti 75ml amaretto 6 biskwitów z kawałkami...
Przysmaki Świata
Kuchnia Fusion
Łosoś na chrupiących płatkach pora
Teriyaki to wspaniały japoński sos i danie. Tym razem polecamy jedną z najsmaczniejszych wersji: z łososiem i delikatnym porem. Składniki: 2 filety łososia bez skóry 6 łyżek sosu teriyaki Yamasa 3 łyżki oliwy z oliwek 2...
Przysmaki Świata
Kuchnia Fusion
1
2
Następna
→