![DSC04705](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/05/DSC04705.jpg)
CIASTO BEZ PIECZENIA: 3 BIT Z TRUSKAWKAMI
Składniki:
- 2 duże opakowania herbatników
- 1 puszka masy kajmakowej (można też przygotować kajmak samodzielnie: Kajmak – film )
- 500 ml śmietany 36%
- Mały serek mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 budynie śmietankowe
- 3 łyżki cukru
- 3 szklanki mleka
- 100 g masła
- 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
- 1 mleczna czekolady
- 300 g pokrojonych truskawek
Wykonanie:
Budynie wymieszałam z cukrem i 1 szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotowałam. Na gotujące mleko wlałam budyń i gotowałam cały czas mieszając, wrzuciłam masło dokładnie wymieszałam i odstawiłam.
Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyłam warstwę herbatników.
![270_360_poziomkowo_waniliowa](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/07/270_360_poziomkowo_waniliowa.jpg)
Na herbatniki wyłożyłam masę kajmakową (film jak zrobić kajmak samodzielnie znajdziecie tutaj: Kajmak – film ) i przykryłam herbatnikami. Na herbatniki wyłożyłam dżem z czarnej porzeczki.
Na dżem wyłożyłam budyń i następną warstwę herbatników. Śmietanę ubiłam z cukrem, serkiem mascarpone i wyłożyłam na herbatniki. Na bitą śmietanę powkładałam pokrojone truskawki i posypałam sprężynkami ze startej czekolady (film jak zrobić sprężynki znajdziecie tutaj: Sprężynki – film ). Ciasto włożyłam na noc do lodówki (najlepiej smakuje na drugi dzień).
Na zdjęciu Porcelana Bogucice
![DSC04703](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/05/DSC04703.jpg)
![DSC04704](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/05/DSC04704.jpg)
![DSC04709](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/05/DSC04709.jpg)
![DSC04713](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/05/DSC04713.jpg)
![DSC04715](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/05/DSC04715.jpg)