• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
294615 wyników

Przepis na Wyszukaj przepis na...) UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL#

Przepis na Pasta z tuńczyka – świetna smarowidło do kanapek
Pasta z tuńczyka – świetna smarowidło do kanapek
Pasta z tuńczyka, obok wszelkiej maści hummusów, to najczęściej pojawiające się na naszym stole domowe smarowidło do kanapek. Lubimy ją za jej wyrazisty smak, za łatwość przygotowania i to, że pasuje do wielu dodatków. Jej smak można modyfikować dodają...
Madame Edith
Przepis na Szarlotka z dynią – świetne ciasto na jesienne dni
Szarlotka z dynią – świetne ciasto na jesienne dni
Szarlotka z dynią chodziła za mną już od dłuższego czasu. Nie chciałam przy tym, by był to klasyczny jabłkowo-dyniowy pie, jaki jest popularny w Stanach Zjednoczonych, a raczej taka klasyczna, wysoka szarlotka. Swoją drogą to ciekawe jak ...
Madame Edith
Przepis na Sernik z palonym masłem, czekoladą i pomarańczą
Sernik z palonym masłem, czekoladą i pomarańczą
Sernik z palonym masłem to moja tegoroczna propozycja na Boże Narodzenie. Postanowiłam zrobić sernik zupełnie inny od dotychczasowych. Jest ciężki, dość zbity i bardzo kremowy. Dodatkowo wyczuwa się w nim posmak palonego masła, który kojarzy mi się dzi...
Madame Edith
Przepis na Pieczona pierś indyka
Pieczona pierś indyka
Pieczona pierś indyka to kapitalny pomysł na prosty, a jednocześnie bardzo wykwintny obiad. Możecie ją wypróbować także podczas Świąt np. drugiego dnia, gdy większość gości będzie miała już dosyć wszelkiej maści ryb. Dodatkowo taki obiad robi się prakt...
Madame Edith
Przepis na Boeuf Strogonow
Boeuf Strogonow
Boeuf Stroganow to danie, które kuchni rosyjskiej, które zdobyło ogromną popularność na przełomie XIX i XX wieku i podbiło praktycznie cały świat. Sama nazwa jest połączeniem francuskiego słowa bœuf  wołowina oraz Str...
Madame Edith
Przepis na Tarta z bezą i rabarbarem
Tarta z bezą i rabarbarem
Tarta z bezą i rabarbarem? Znowu robisz tartę? pytał bezradnie Monsieur, gdy mu oznajmiłam, że w weekend piekę ciasto. M. jest strasznie wybredny i ma wielki uraz do tart. Zostało mu to po próbowaniu tart z cukierni....
Madame Edith
Przepis na Konfitura z brzoskwiń – lato zamknięte w słoiczkach
Konfitura z brzoskwiń – lato zamknięte w słoiczkach
Konfitura z brzoskwiń podobnie do mirabelkowej, węgierkowej lub morelowej, jest fantastycznym sposobem na zamknięcie drugiej części lata w słoiczku. O ile mirabelki są kwaśne i lekko wykręcają buzię, a węgierki są super słodkie i jakby maślane, o tyle ...
Madame Edith
Przepis na Placki z twarogiem – puszyste i bardzo delikatne
Placki z twarogiem – puszyste i bardzo delikatne
Placki z twarogiem składniki: /na ok. 12 sztuk/ 300 g białego sera (użyłam domowego sera typu zrobionego z jogurtu, ale dobry będzie też z wiaderka) 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 3 łyżki cukru, w tym 1 łyżka cukru wani...
Madame Edith
Przepis na Panettone – świąteczna włoska babka
Panettone – świąteczna włoska babka
Półtora kilograma żywej wagi. Wielki, rumiany bochenek, którego zapach rozszedł się po domu z prędkością światła w momencie otwarcia piekarnika. Piękny, wielki, ciężki. Pełen rodzynek i skórki pomarańczowej. Lśniący wypiek o bujnych kształtach wyrósł j...
Madame Edith
Przepis na Glogg – grzane wino po szwedzku
Glogg – grzane wino po szwedzku
Glogg to szwedzkie grzane wino, które podaje się najczęściej w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Po raz pierwszy piłam je w wersji bezalkoholowej dawno temu. W szwedzkim sklepie z meblami można było kupić syrop glogg i rozrabiać go z wodą....
Madame Edith
Przepis na Koktajl z pietruszki – pietruszkowy detoks
Koktajl z pietruszki – pietruszkowy detoks
Koktajl z pietruszki odkryłam w biegłym roku w Poznaniu. W jednym z lokali zamawiałam go każdego dnia i nie mogłam się nim nasycić. Niedawno ta poznańska sieciówka otworzyła swój lokal w Warszawie. Podczas wizyty znów na niego trafiłam i ponownie przep...
Madame Edith
Przepis na Zapiekanka z tortellini
Zapiekanka z tortellini
Kiedy myślę o letnim czy późnowiosennym obiedzie do głowy przychodzą mi najczęściej makarony. To jakże proste dania, które robią się praktycznie same. Wystarczy kilka składników i trochę ziół i pyszne, aromatyczny obiad czy kolacja gotowa. Z okazji Dni...
Madame Edith
Przepis na Chia fresca – orzeźwiająca lemoniada z chia
Chia fresca – orzeźwiająca lemoniada z chia
Kiedy po raz pierwszy zabrałam butelkę z nowym napojem na gimnastykę dziewczyny z grupy dziwnie się jej przyglądały. Co pijesz? po jakimś czasie nieśmiało zapytała jedna z nich myśląc pewnie, że piję małe robaczki zawieszone w wod...
Madame Edith
Przepis na Domowe masło orzechowe
Domowe masło orzechowe
Przedstawiam przepis na rewelacyjne, jednoskładnikowe masło orzechowe - tak tak, jedynym jego składnikiem są orzeszki ziemne. A kanapka z masłem orzechowym i bananem, posypana startą gorzką czekoladą sprawia, że nic nie jest w stanie popsuć humoru do k...
pat-elnia blog kulinarny
Wege, Na słodko
Przepis na Bananasushi
Bananasushi
To tylko 3 składniki i chwilka w kuchni by cieszyć się zdrową słodką przekąską. Prosty banan, pełnoziarnista tortilla i masło orzechowe. Masłem smarujemy placek nie za grubo i zawijamy banana. Ma powstać rulonik. Kroimy na plasterki i już. Można jeszcz...
Bez mąki i cukru
Przepis na Murzynek
Murzynek
Klasyczny, najprostszy i sprawdzony przepis na murzynka. Ciasto jest puszyste i rozpływające się w ustachCzytaj więcej »
Obżarciuch
Murzynek, Ciasto murzynek
← Poprzednia
354355356357358
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin