• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2051 wyników

Przepis na wnętrze

Przepis na Zero limitów. Rozmowa z Davidem Muñozem, szefem kuchni restauracji DiverXO i StreetXo w Madrycie
Zero limitów. Rozmowa z Davidem Muñozem, szefem kuchni restauracji DiverXO i StreetXo w Madrycie
Kelnerzy w okularach bez szkieł, goście tańczący na stole, przyprawy dosypywane do win, a nad głową latające świnie – witajcie w szalonym świecie Davida Muñoza, szefa kuchni restauracji DiverXO i StreetXo w Madrycie.David Munoz źródło: press diverxoJak...
smaklick
Dla szefa kuchni, Dla restauratora, Dla sommeliera, Rozmowy, Hiszpania
Przepis na Chleb pszenny z oregano i sezamem
Chleb pszenny z oregano i sezamem
Były takie czasy, kiedy w miejsce obiadu piekłam ciasto. Dzisiaj zamiast tortu chleb. Uformowany dzień wcześniej bochenek spędził noc w lodówce, rankiem wystarczyło więc tylko zakraść się do kuchni, rozgrzać piekarnik i upiec go akurat na śniadanie. Pó...
Dymiąca patelnia
Chleb i bułki
Przepis na Klub kolacyjny Barilla
Klub kolacyjny Barilla
No i w końcu, Kraków! Tak, zaczęło się. Event kulinarny dla blogerów opatrzony warsztatami fotograficznymi, a zwieńczony nie zapomnianą kolacją. Ale po kolei... Przypadek czy przeznaczenie? Śmiem twierdzić, że to drugie. Jednak jak wszystkim wiadomo pr...
Sztuka pokochania gotowania
Kolacje, Kuchnia włoska, Lokowanie produktu, Makarony, Warsztaty, Barilla, Spotkania blogerów
Przepis na Tarta z zielonym groszkiem i świeżymi ziołami
Tarta z zielonym groszkiem i świeżymi ziołami
Znowu tarta! Tak tak, ale zupełnie inna, takiej jeszcze nie było! Upiekłam ją na wieczorne spotkanie z dziewczynami i zniknęła błyskawicznie!Acha! Teraz, już po upieczeniu, wpadłam na pomysł, by parmezan zastąpić kozim serem. Uhm, następnym razem...
Szyszkin ciągle pichci
Bez mięsa, Na specjalną okazję / na przyjęcia, Parmezan / pecorino / grana padano, Quiche / tarty słone, Mięta, Bazylia, Groszek zielony
Przepis na MLEKO Z CHUFAS CZYLI MIGDAŁY ZIEMNE VEL ORZECHY TYGRYSIE.
MLEKO Z CHUFAS CZYLI MIGDAŁY ZIEMNE VEL ORZECHY TYGRYSIE.
Witajcie :) od kilku dni smakuję bardzo ciekawe migdały ziemne zwane orzechami tygrysimy (tiger nuts) lub chufas. Tak naprawdę to nie są orzechy, nie uczulają jak one, a bulwy cibory jadalnej, rośliny trawiastej znanej już od tysięcy lat i stosowanej w...
Kulinarne zapiski
Bez laktozy, Chufa, Migdały ziemne, Orzechy tygrysie
Przepis na BABKA GOTOWANA Z CZEKOLADOWĄ POLEWĄ / BOILED BABKA WITH CHOCKOLATE ICING
BABKA GOTOWANA Z CZEKOLADOWĄ POLEWĄ / BOILED BABKA WITH CHOCKOLATE ICING
Babkę, którą Wam pokazuję w tym poście, po raz pierwszy zrobiłam mając10 lat. Było to moje pierwsze ciasto, które sama zrobiłam. Ciastem tym częstowała mnie zawsze moje Ciocia, a było ono tak smaczne, że musiałam je umieć sama zrobić. Do tego potrzebna...
Drink Eat Live
Ciasta, Babka gotowana, Boiled babka
Przepis na Kurczak pieczony z kukurydzą, jęczmieniem i grzybami
Kurczak pieczony z kukurydzą, jęczmieniem i grzybami
*Przepis z warsztatów z Andrzejem Polanem Kurczak Zagrodowy *fot. Julita Strzałkowska Kurczak pieczony Składniki: Kurczak Zagrodowy 1 szt. Masło 150 g Chałka 120 g Wątróbka 120 g Cytryna 1 szt. Tymianek swieży Sól, pieprz K...
Odczaruj Gary!
OBIAD, MIĘSO, WARSZTATY, RECENZJE, SPOTKANIE, DEGUSTACJE, KURCZAK PIECZONY, KURCZAK ZAGRODOWY, AMDRZEJ POLAN, KURCZAK NADZIEWANY
Przepis na Zawieja bez zamieci, czyli mrożenie bez szronienia
Zawieja bez zamieci, czyli mrożenie bez szronienia
Przyjazna lodówka Lodówka to jeden z najważniejszych wynalazków naszych czasów. Znajduje się niemal w każdym domu, używamy jej codziennie i wiele osób nie wyobraża sobie bez niej nawet najmniejszej kuchni. Dzisiejszy wpis chciałabym poświęcić nowoczesn...
Poezja smaku
Lifestyle
Przepis na Ulubieńcy sierpnia 2015
Ulubieńcy sierpnia 2015
Sierpień niestety dobiegł końca, więc dziś, z lekkim opóźnieniem, przedstawię Wam moje ulubione produkty tego miesiąca. Nie jest ich dużo i nie będzie wyjątkowo wśród nich czekolad, bo jadłam te, które już opisywałam w ulubieńcach (Lindt 85%, Vivani 71...
Naturalna kuchnia wegetariańska
BEZ LAKTOZY, BEZ PSZENICY, WEGAŃSKIE, BEZ GLUTENU
Przepis na Quiche ze szpinakiem
Quiche ze szpinakiem
Quiche ( czytaj kisz) to rodzaj kruchego ciasta z nadzieniem warzywnym, mięsnym zalanym jajeczno - śmietanową masą. Można w takim razie zastanowić się na czym polega różnica między tartą i quiche?Tarta- to danie słodkie, którego podstawą jest cia...
W kuchennym oknie Ewy
Dania jednogarnkowe, Dania obiadowe, Przystawki
Przepis na Gorące Piece zostały otwarte!
Gorące Piece zostały otwarte!
Otwarcie Gorących Pieców przyjąłem z pewną łezką w oku i odrobiną nostalgii, gdyż nowa restauracja powstała na miejscu jednego z moich ulubionychpubów — Włodkowica21, który był jednym z częściej przeze mnie odwiedzanych miejsc w licealnych ...
food²
Wrocław, Restauracja, Otwarcie
Przepis na Hard Rock Cafe – Taste of Mexico
Hard Rock Cafe – Taste of Mexico
Hard Rock Cafe to położona w samym centrum Warszawy w galerii Złote Tarasy trzypoziomowa restauracja, o niesamowicie klimatycznym wnętrzu. Otoczona gwarnymi i tętniącymi życiem ulicami w swoim wnętrzu zamyka niesamowitą ilość pamiątek związanych z rock...
kulinarna piniata - fotografia jedzenia, fotograficzny blog kulinarny, przepisy kulinarne ze zdjęciami,
Kuchnie świata, Lifestyle, Krewetki, Ciekawe miejsca, Cafe, Drinki, Hard, Hardrock, Meksyk, Menu, Quesadillas, Restauracja, Rock, Taco, Teste of mexico, Warszawa
Przepis na Czar Piemontu 3. Bra
Czar Piemontu 3. Bra
Gdy wspominam Bra, od razu przychodzi mi na myśl miejscowa kiełbasa, przepyszne lody i ser, bardzo dużo sera. Bra, rodzinne miasto Carlo Petriniego, to dla świadomego smakosza i miłośnika serów jedno z najważniejszych miast na świecie. Jednak mimo że B...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Z podróży, Slow food, Piemont, Carlo Petrini, Caffè Pasticceria Converso, Castelmagno, Giuseppe Converso, Nebbiolo, Salciccia di Bra
Przepis na Muffiny z żółtym serem i wędzonym łososiem
Muffiny z żółtym serem i wędzonym łososiem
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.comPrzepis autorski (mój).Muffinki są przepyszne i smakują jak małe, wytrawne bułeczki. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne.Idealne na śniadanie, które bez proble...
Di gotuje
Ryby, Skworcu, Ciastka i babeczki (wytrawnie), Graciarnia
Przepis na Muffiny z masłem orzechowym, orzeszkami i pestkami dyni
Muffiny z masłem orzechowym, orzeszkami i pestkami dyni
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.comJeśli lubicie orzeszki ziemne - pokochacie te babeczki.Są pyszne i takie mocno orzechowe.Posiadają mięciutkie i dość zwarte wnętrze, które od początku kusi swym...
Di gotuje
Babki i babeczki, Smaki Południa
Przepis na Muffiny musztardowe z cebulą i żółtym serem
Muffiny musztardowe z cebulą i żółtym serem
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.comPrzepis autorski (mój)Muffinki są przepyszne i smakują jak małe, wytrawne bułeczki. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne.Idealne na śniadanie, które bez problemu można przy...
Di gotuje
Sery i z sera (wytrawnie), Ciastka i babeczki (wytrawnie), Develey
← Poprzednia
96979899100
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin