• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
106177 wyników

Przepis na Bardzo Gruby Smok

Przepis na Pasta z tuńczyka – świetna smarowidło do kanapek
Pasta z tuńczyka – świetna smarowidło do kanapek
Pasta z tuńczyka, obok wszelkiej maści hummusów, to najczęściej pojawiające się na naszym stole domowe smarowidło do kanapek. Lubimy ją za jej wyrazisty smak, za łatwość przygotowania i to, że pasuje do wielu dodatków. Jej smak można modyfikować dodają...
Madame Edith
Przepis na Sernik z palonym masłem, czekoladą i pomarańczą
Sernik z palonym masłem, czekoladą i pomarańczą
Sernik z palonym masłem to moja tegoroczna propozycja na Boże Narodzenie. Postanowiłam zrobić sernik zupełnie inny od dotychczasowych. Jest ciężki, dość zbity i bardzo kremowy. Dodatkowo wyczuwa się w nim posmak palonego masła, który kojarzy mi się dzi...
Madame Edith
Przepis na Syrop czekoladowy
Syrop czekoladowy
Syrop czekoladowy to pyszny i prosty przepis na dodatek do kawy, który urozmaici ciepłe napoje. Jeśli śledzicie bloga dłuższy czas będzie to dla Was już kolejny syrop do kolekcji (poprzednich szukajcie pod hasłem syrop). Syropy smakowe wykorzystuję bar...
Madame Edith
Przepis na Pieczona pierś indyka
Pieczona pierś indyka
Pieczona pierś indyka to kapitalny pomysł na prosty, a jednocześnie bardzo wykwintny obiad. Możecie ją wypróbować także podczas Świąt np. drugiego dnia, gdy większość gości będzie miała już dosyć wszelkiej maści ryb. Dodatkowo taki obiad robi się prakt...
Madame Edith
Przepis na Kluski z makiem
Kluski z makiem
Kluski z makiem to jedno z obowiązkowych wigilijnych dań, choć wiem, że nie są podawane w każdej części kraju. Na Lubelszczyźnie są bardzo powszechne, ale robiąc wywiad ze znajomymi pochodzącymi z Warszawy słyszałam, że w stolicy nigdy nie były obecne ...
Madame Edith
Przepis na Cynamonowy wieniec
Cynamonowy wieniec
Cynamonowy wieniec to drożdżowy wypiek idealny! Wygląda na bardzo skomplikowany, ale w rzeczywistości robi się go niewiele dłużej od zwykłego ciasta drożdżowego, a ma przy tym ogromną zaletę: pachnie cynamonem moją ulubioną zimową przyprawą. To...
Madame Edith
Przepis na Bruschetta
Bruschetta
Bruschetta to przepyszna włoska przekąska, którą można jeść na śniadanie, do obiadu, na podwieczorek lub kolację. Bruschetta składa się z kilku bardzo prostych składników, a jej przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut. Jest luty i ledwie kilka...
Madame Edith
Przepis na Sernik z brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami, bezą i kruszonką to wymarzona propozycja na święta i wszystkie większe lub mniejsze okazje. Jest wspaniały! Niezbyt słodki, za to z dużą ilością owoców. Usadowiony na cieniutkim, kruchym spodzie jak do mazurka smakuje wspaniale....
Madame Edith
Przepis na Omlet z łososiem wędzonym
Omlet z łososiem wędzonym
Omlet z łososiem to ostatnio jedno z moich ulubionych śniadań. Jest szybki i bardzo prosty w przygotowaniu, a do tego taki wiosenny i kolorowy. Przepis jest banalnie prosty, ale prosiliście by znalazł się na blogu. Teraz dobrze wpisze się w wielkanocny...
Madame Edith
Przepis na Naleśniki wegańskie (bez jajek)
Naleśniki wegańskie (bez jajek)
Naleśniki wegańskie zrobiłam po raz pierwszy na warsztatach z kuchni roślinnej. Potem przygotowywałam je jeszcze kilka razy w domu i bardzo przypadły mi do gustu, bo są jeszcze łatwiejsze niż zwykłe naleśniki. W dodatku wymagają mniejszej liczby składn...
Madame Edith
Przepis na Pobite Gary – jedno z tych miejsc, które sobie darujcie
Pobite Gary – jedno z tych miejsc, które sobie darujcie
Pobite Gary to lokal, który ma bardzo dobre opinie. Polecało mi go kilka osób, polecały liczne recenzje w internecie. I co? I pstro! Nasza wizyta była w zasadzie taka, że mogło jej nie być zupełnie: nieszczególnie dobra i niezapamiętywalna. Poza jednym...
Madame Edith
Przepis na Oplątwy (tillandsie) – rośliny rosnące bez wody i ziemi + wazon DIY
Oplątwy (tillandsie) – rośliny rosnące bez wody i ziemi + wazon DIY
Oplątwy (tillandsie) to bardzo ciekawe rośliny, które przybyły do nas z lasów tropikalnych Ameryki Południowej. Występują też na pustyniach i sawannach. Ich rodzina liczy łącznie ponad 500 rodzajów, ale nie wszystkie występują w polskich kwiaciarniach,...
Madame Edith
Przepis na Villa Calliope – apartament z najpiękniejszym widokiem na Santorini
Villa Calliope – apartament z najpiękniejszym widokiem na Santorini
Temat noclegów na Santorini budzi Wasze duże zainteresowanie i dostałam o to masę pytań. Wcale się nie dziwię, bo sama przeszukiwałam strony z ofertami przez bardzo długi czas i to na przestrzeni kilku lat. Spisywałam adresy, miejsca, które wpadły mi w...
Madame Edith
Przepis na Pannukakku – fiński pieczony naleśnik
Pannukakku – fiński pieczony naleśnik
Pannukakku to fińskie naleśniki, ale podobnie jak i Dutch Baby są to naleśniki pieczone w piecu. Od Dutch Baby różnią się jednak zarówno smakiem, jak i konsystencją. Piecze się je dłużej i jeszcze bardziej przypominają budyń. Są bardzo smaczne, z nutką...
Madame Edith
Przepis na Placki z twarogiem – puszyste i bardzo delikatne
Placki z twarogiem – puszyste i bardzo delikatne
Placki z twarogiem składniki: /na ok. 12 sztuk/ 300 g białego sera (użyłam domowego sera typu zrobionego z jogurtu, ale dobry będzie też z wiaderka) 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 3 łyżki cukru, w tym 1 łyżka cukru wani...
Madame Edith
Przepis na Nutella z awokado i banana
Nutella z awokado i banana
Mam dla Was nie lada gratkę kolejną wersję domowej nutelli. Pierwsza domowa nutella na bazie dużej ilości orzechów, oleju kokosowego i kremówki okazała się być wielkim sukcesem i wiem, że Wam bardzo posmakowała. Dziś pokazuję wersję wegańską ba...
Madame Edith
← Poprzednia
454455456457458
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin