• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
106177 wyników

Przepis na Bardzo Gruby Smok

Przepis na Jak wyczyścić przypalony garnek? – 5 sposobów
Jak wyczyścić przypalony garnek? – 5 sposobów
Przypalenie garnka prędzej czy później przytrafi się każdemu, nawet jeśli macie bardzo porządne garnki. I to właśnie przytrafiło się mi ostatnio, gdy robiłam konfitury. Po prostu po rozlaniu zawartości garnka do słoików, zapomniałam wyłączyć palnik. I ...
Madame Edith
Przepis na Makaron z sosem dyniowym
Makaron z sosem dyniowym
Makaron z sosem dyniowym to moje odkrycie tej jesieni. Mus dyniowy okazuje się być na tyle uniwersalnym składnikiem, że dodaję go nie tylko do zapiekanki makaronowej z dynią, Pumpkin Spice Latte czy ciasta dyniowego, ale i do kremowego, bardzo delikatn...
Madame Edith
Przepis na Amaretti – włoskie ciasteczka migdałowe
Amaretti – włoskie ciasteczka migdałowe
Amaretti to jedne z najwspanialszych włoskich ciasteczek. Zawsze przywożę je na pamiątkę odwiedzając Włochy. Ciasteczka te można jednak bez problemu zrobić także w domu i w niczym nie ustępują smakiem tym przywiezionym prosto z gorącej Italii. W dodatk...
Madame Edith
Przepis na Kokosowe curry z warzywami
Kokosowe curry z warzywami
Gdy nastają chłodniejsze miesiące bardzo lubię robić dania jednogarnkowe. Najlepiej od razu na dwa-trzy dni, by można je było zabrać do pracy na obiad. W ciągu ostatniego roku do noszenia lunchboxów przekonałam nawet Monsieur, któremu wcześniej ...
Madame Edith
Przepis na Naleśniki piernikowe
Naleśniki piernikowe
Naleśniki piernikowe są moim ostatnim odkryciem. Właśnie dlatego lubię chodzić do restauracji, barów czy odkrywać street food, bo zawsze mogę zainspirować się do zrobienia jakiegoś dania w domu. W ubiegłym tygodniu pojechaliśmy na śniadanie do Hali Kos...
Madame Edith
Przepis na Naleśniki bananowe – pyszne i puszyste
Naleśniki bananowe – pyszne i puszyste
Już w najbliższy wtorek kraje anglosaskie zwariują na punkcie naleśników. Dzień poprzedzający Środę Popielcową to u nich Shrove Tuesday lub Pancake Day. Pomyślałam, że korzystając z okazji pokażę Wam przepis na super ...
Madame Edith
Przepis na Sernik z marakują
Sernik z marakują
Serniki to moje ulubione ciasta i stali czytelnicy doskonale o tym wiedzą. W tym roku na Wielkanoc przygotowałam sernik mało tradycyjny, bo z marakują. Był fajną odskocznią od wszystkich bardziej klasycznych, świątecznych ciast. Ciasto to jest bardzo k...
Madame Edith
Przepis na Placki z kukurydzy – indonezyjskie Bakwan Jagung
Placki z kukurydzy – indonezyjskie Bakwan Jagung
Placki z kukurydzy Bakwan Jagung to jedno z moich ulubionych przekąsek kuchni indonezyjskiej. Po raz pierwszy spróbowałam ich na Bali, gdzie były często podawane nawet do śniadania, i przepadłam bez reszty. Potem trafiłam na nie w Warung Jakarta, gdzie...
Madame Edith
Przepis na Koktajl malinowy – bardzo orzeźwiający, w sam raz na lato!
Koktajl malinowy – bardzo orzeźwiający, w sam raz na lato!
Są takie produkty, które mam w lodówce cały rok. Jednym z nich jest imbir i maliny. Imbir oczywiście mam zawsze świeży, a maliny mrożę latem, by potem móc korzystać z nich w innych porach roku. Teraz na szczęście pojawiły się już na bazarkach i można s...
Madame Edith
Przepis na Sztokholm na weekend – co zobaczyć, gdzie zjeść, jakie ceny?
Sztokholm na weekend – co zobaczyć, gdzie zjeść, jakie ceny?
Od mojego wyjazdu do Sztokholmu minęło już kilka dobrych miesięcy, ale jakoś wcześniej nie miałam okazji, by Wam napisać o tym wiosennym wypadzie. Ci z Was, którzy śledzili moje Insta Stories na Instagramie pewnie wyłapali tę krótką przygodę. Sztokholm...
Madame Edith
Przepis na Kahlua – likier kawowy (domowy) + KONKURS
Kahlua – likier kawowy (domowy) + KONKURS
Jak już pewnie zdążyliście się zorientować, bardzo lubię kawę. Jeśli Wy także, to dobrze trafiliście! Mam dla Was bowiem świetny przepis na genialny likier kawowy. Jeśli znacie meksykański likier kahlua i go lubicie, to teraz będziecie mogli zrobić w d...
Madame Edith
Przepis na Masala Chai
Masala Chai
Masala Chai (masala czaj) to bardzo popularna indyjska herbata z przyprawami. To także nazwa jesienno-zimowej mieszanki herbat, którą często możecie spotkać w herbaciarniach. Jak jednak na wszystkie mieszanki przystało jest ona dość droga. Postanowiłam...
Madame Edith
Przepis na Ciasteczka Linzer
Ciasteczka Linzer
Ciasteczka Linzer, jak sama nazwa wskazuje, pochodzą z austriackiego miasta Linz. To mniejsza wersja ponoć najstarszego tortu świata tortu Linzer. Ciasteczka są ultra kruche, bardzo maślane i pyszne. Przypominają kruchutkie francuskie sa...
Madame Edith
Przepis na Tort piernikowy
Tort piernikowy
Tort piernikowy to fantastyczny i bardzo prosty wypiek. Wiadomo, że w czasie Świat każdy ma tyle na głowie, że nie ma mowy o robieniu skomplikowanych ciast, dlatego trzeba sięgać po przepisy proste i jednocześnie dające wspaniałe efekty. Taki właśnie j...
Madame Edith
Przepis na Hash browns – zapiekane ziemniaki
Hash browns – zapiekane ziemniaki
Hash browns to przeważnie smażone starte lub posiekane w zapałkę ziemniaki, które formuje się w prostokątne placki. Robi się je zwykle na patelni na rozgrzanym oleju, więc są dość tłustym, ale (jak to zwykle bywa ze smażonym) także bardzo smacznym doda...
Madame Edith
Przepis na Zazie Bistro – miejsce, które trzeba odwiedzić
Zazie Bistro – miejsce, które trzeba odwiedzić
Zazie to nieduże francuskie bistro usytuowane na krakowskim Kazimierzu. Działa już kilka lat i zdaje się, że przez ten czas zaskarbiło sobie wielu zadowolonych klientów. Wybraliśmy się tam dzięki Waszym licznym poleceniom. Nasza wizyta pod jednym wzglę...
Madame Edith
← Poprzednia
357358359360361
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin