Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
The Peanut Butter Eater :)
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
27
Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety z kapustą i grzybami:Przepis stąd.Składniki na ciasto: ok 1 l mleka;2 jaja;ok 3 szkl mąki (szklanka = 250 ml);sól - płaska łyżeczka;Składniki na farsz: 1 kg kiszonej kapusty;15-20 dag grzybów suszonych, np. podgrzybków lub ok 30-50 dag pieczar...
The Peanut Butter Eater :)
Omlet Keiserschmarren
Kaiserschmarren (omlet cesarski):1/2 szklanki mąki1/2 szklanki mleka2 jajka2-3 łyżki cukrugarść rodzynek (opcjonalnie)jabłkoszczypta solicukier pudermasło/olej do smażeniaRodzynki sparzam, jabłko obieram i kroję w drobną kostkę. Białko oddzielam ...
The Peanut Butter Eater :)
Chilli con carne
Chilli Con Carne:Inspiracją dla przygotowania potrawy były przepisyhttp://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/chili_con_carne/przepis.html orazhttp://www.wielkiezarcie.com/recipe2515.html.1 puszka czerwonej fasoli500-600 g mię...
The Peanut Butter Eater :)
Domowa pizza łatwa i smaczna
Domowa pizza bez wyrastania:3 szklanki mąkiszklanka mleka40-50g drożdży (1/2 opakowania)6 łyżek olejułyżka płaska solijajko100g startego żółtego serapapryka pokrojona w paskikilka dużych pieczarekkoncentrat pomidorowyprzyprawa do pizzy/spaghetti ...
The Peanut Butter Eater :)
Rogaliki drożdżowe nadziewane
Rogaliki drożdżowe nadziewane (przepis na ok. 30-35 rogalików, w zależności od wielkości )3 szklanki mąki50g drożdży3 jajkaszklanka mleka100g masła/margaryny do pieczenia1/3 szkl. cukru pudrumarmolada z różąc.puder 1/2 opakowaniakrem czekoladowo-...
The Peanut Butter Eater :)
Potrawy wigilijne
Piernik wykonany według tego przepisu, ze zmianami.Piernik staropolski dojrzewający:0,5 L miodu 2 niepełne szklanki cukru (dałam połowę mniej)kostka margaryny (250g) 1 kg mąki tortowej 3 jajka 3 łyżeczki sody 1/2 szklanki mleka szczypta soli 3 opakowan...
The Peanut Butter Eater :)
Makowiec w cieście drożdżowym (strucla makowa)
Makowiec w cieście drożdżowym (strucla makowa)Przepis pochodzi z "Kuchni Polskiej PWE"Zaczyn:7 dag drożdżyłyżeczka cukru1/2 szkl. mlekałyzeczka mąkiDrożdże rozetrzeć z cukrem, wlać mleko, dodać mąkę, wymieszać i przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do ...
The Peanut Butter Eater :)
Sernik z dodatkiem jabłek
Inspiracja: http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-jablkamiSernik z dodatkiem jabłek:Spód:250 g mąki pszennej100 g cukru pudru125 g masła 8 g cukru waniliowego1 jajkoWszystkie składniki połączyć razem, szybko zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na...
The Peanut Butter Eater :)
Chałka z cynamonową kruszonką- zawsze udana
Chałkę upiekłam z tego przepisu znalezionego w internecie. Nigdy wcześniej nie piekłam tego rodzaju pieczywa, ale nie zawiodłam się. Przepis nie jest trudny, a chałka jest smaczna, puszysta i pachnąca jak z ulubionej cukierni! Na zdjęciu poniżej chałka...
The Peanut Butter Eater :)
Halloween i Pumpkin pie
Ciasto dyniowe, czyli pumpkin pie:Kruche ciasto:250 g mąki125g masłaszczypta soliżółtko1/3 szkl. c. pudrułyżeczka proszkuNadzienie:2,5 szklanki dyniowej papki (dynię na lampion należy wydrążyć, miąższ pokroić na kawałki, zawinąć w folię i upiec ...
The Peanut Butter Eater :)
Pierogi z serem
Przepis z gazetki "Biblioteczka poradnika domowego 11/2012 Kluski, knedle, pierogi". 5 porcji 60 dag mąkijajo50g masłałyżka olejuszklanka ciepłej wodynadzienie: 500g białego serabudyń waniliowyłyżka kaszy manny1/3 szkl. cukru pudrujajo Mąkę przesiać, ...
The Peanut Butter Eater :)
←
Poprzednia
1
2