Tyle się działo, że od świąt nie miałam kiedy rozpisać dla Was żadnego przepisu. Tak, tak, mówię o tych przednich świętach, w zimie:) Pora szybciochem nadrobić zaległości. Tak więc: propozycja świeża, sezonowa, truskawkowa I choć to połączenie ...
Coraz bliżej święta coraz bliżej święta ( a przynajmniej tak było w reklamie). Świąteczne szaleństwo czas zacząć! Kto kiedykolwiek uczestniczył w przygotowaniach do świąt, wie że warto zacząć dużo wcześniej. Tyle rzeczy do zrobienia…...
Cały rok ozdabiam ciasta, ciasteczka, babeczki Wszystko ma być piękne, słodkie i urocze Aż przychodzi ten krótki moment w roku kiedy można dla odmiany zrobić coś obrzydliwego, strasznego i fuj. Nareszcie! Dzisiejszy przepis jest baardzo p...
Nie lubię jabłek. A najbardziej nie lubię ugotowanych, podgrzanych lub upieczonych jabłek. A te rozgotowane sosy jabłkowe z cynamonem? Obrzydliwość! W sumie nie wiem co mnie podkusiło do wypróbowania tych babeczek. Ale przeczytałam przepis i jakoś tak ...
Po raz kolejny (dokładniej drugi) pojawia się u mnie ciasto francuskie. Jak już wcześniej wspominałam, lubię ciasto francuskie:) Któregoś dnia może nawet odważę się, żeby zrobić własne, ale że krążą plotki o tym jak trudny to proces póki co kor...
Kojarzycie bajaderki (kartofelki, ziemniaczki)? Czekoladową kulkę, którą ma na wyposażeniu ma większość cukierni? Pewnie kojarzycie, choć nie zawsze dobrze. I macie trochę racji, bo bajaderki to słodycze które powstają z odpadków (resztek ciast, czasem...
Chcecie żeby wasze ciasteczka były perfekcyjne? Aby to osiągnąć trzeba zacząć od podstaw. Żeby lukier nie spływał, równo pokrywał ciastko i łatwo się rozprowadzał, a wszelkie inne ozdoby ładnie leżały, zarówno lukier jak i ciastko muszą b...
Hmm Od czego by tu zacząćMoże Witam Tak jakoś patetycznie to zabrzmiało No dobrze Więc może kilka oczywistych oczywistości: to jest post pierwszy, pisać będę w temacie robienia różnych słodkości i choć n...