Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
184
Kategorie
809
Cały Internet za Magdą Gessler!
Po ostatnim odcinku Kuchennych Rewolucji internet oszalał, gremialnie stając po stronie Magdy Gessler wyrzuconej z upadającej restauracji przez jej właścicielkę Justynę! Sytuacja dla Kuchennych Rewolucji zdawałoby się typowa – upadająca restauracja, kt...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
W mediach
,
Magda Gessler
,
Skandal medialny
,
Kuchenne rewolucje
Magda Gessler zawstydziła Żony Hollywood ?
Do tej pory byłem zdania, że polską edycję Masterchef ciągnie Magda Gessler, ale w ostatnim odcinku pojawiły się Żony Hollywood. Kości zostały rzucone, karty przetasowane a kiecki wyeksponowane. Niepewność wisiała w powietrzu już od początku odcinka. D...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
W mediach
,
Magda Gessler
,
Masterchef
,
Heinz Hormann
,
KochArena
,
Żony Hollywood
Ciężarna, Tesco i kogo bzyka Sklepowicz?
Ona w ciąży z talerzem nad nim, siedzącym przy stole – taki obrazek z billboardu wystarczył, aby feministki poczuły się obrażone i przypuściły hejt na sklep Właściwy naszym czasom poziom publicznej debaty niebezpiecznie zaczyna przenosić się na tę pryw...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
W mediach
,
Zakaz handlu w niedzielę
,
Handel w niedziele
,
Feminizm
Orzechowa Ghana i owocowa Dominikana
Takie historie jeszcze dekadę temu były nie do pomyślenia – odejść z korporacji i otworzyć manufakturę – i to czego? Czekolady! Dobrze pamiętam zdziwienie mojej kanadyjskiej przyjaciółki z Wyspy Księcia Edwarda, która dwie dekady temu, podobnie jak my,...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
Chocolate Story
,
Czekolada
,
Krzysztof Stypułkowski
,
Manufaktura czekolady
,
Tomasz Sienkiewicz
,
Własna czekolada
Gdańsk to przede wszystkim eleganckie jedzenie
Na gastronomiczne tradycje polskich miast często spogląda się z poziomu chleba ze smalcem. Ten spauperyzowany i uproszczony obraz zupełnie nie pasuje do Gdańska, więc odczarowuję go podczas spaceru z Jarosławem Kuźniarem po Długiej Wciąż aktualnym pozo...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
W mediach
,
Smaki Gdańska
,
Gdańsk
,
Jarosław Kuźniar
,
LandBrand
,
Onet Rano
Skąd się biorą niejadki?
Wyjaśniam źródło problemu, dając ci możliwość samodzielnego sprawdzenia, czy także i twoje dziecko będzie niejadkiem Czy to nie dziwne, że w epoce obfitości, która kreuje nie tyle dzieci z nadwagą ile wręcz chorobliwie otyłe, wciąż słyszy się o niejadk...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
Zdrowa żywność
,
Dzieci
,
Fobia żywieniowa
,
Mali giganci
,
Niejadek
Daj dziecku do szkoły dobre śniadanie!
Wysokobłonnikowa wieloziarnista bułka z mąki z pełnego przemiału z pastą z ciecierzycy? Batonik proteinowy? A może koktajl sojowy z jarmużem? Co włożyć dziecku do plecaka na dobre szkolne śniadanie? Z początkiem roku szkolnego, kiedy nowe roczniki idą ...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
O wydarzeniach
,
Zdrowa żywność
,
Kanapka
,
żywność w szkołach
Maciej Nowak kończy z Wyborczą…
a przynajmniej z recenzowaniem restauracji w Wyborczej. O zaskakującej decyzji poinformował na Facebooku, namaścił też swoją następczynię. To koniec pewnej ery – tak deklaracja Macieja Nowaka o porzuceniu funkcji redaktora naczelnego gastronomic...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
W mediach
,
Blogi recenzenckie
,
Maciej Nowak
,
Warszawa
,
Blogi kulinarne
,
Gazeta Wyborcza
Skandal na Festiwalu Smaku w Grucznie
Atmosferę popularnej gruczeńskiej biesiady zepsuła zmasowana interwencja uzbrojonej policji skarbowej. Skonfiskowano towar, wręczono mandaty, pozostał niesmak. Tegoroczna edycja zaliczanego do najbardziej renomowanych w kraju i znanego także poza grani...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
W mediach
,
O wydarzeniach
,
Skandal medialny
,
Festiwal Smaku w Grucznie
,
Gruczno
,
Skandal
Tutej na kaczkę!
Po tegorocznej edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu wiadomo, dokąd wybrać się na najprzedniejszą wielkopolską kaczkę Po siedmioletniej przerwie zebrała się kapituła najprzedniejszej poznańskiej kaczki, przed którą stanęły dwadzieśc...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Z podróży
,
O wydarzeniach
,
Flavoria
,
3 Kolory Malta
,
Bee Jay's
,
Bistro Europa
,
Cocorico Café & Restaurant
,
Gieno Mientkiewicz
,
Hyćka
,
Maltanka
,
Modra Kuchnia
,
Monidło
,
P jak Pysznie
,
Pod Niebieniem
,
Ratuszova
,
Republika Róż
,
Salon z ogrodem
,
Toga
,
Tutej na kaczkę
Chleb z ludzkich włosów?
Katarzyna Bosacka nigdy nie stroniła od kontrowersji, ale tym razem zdecydowanie przesadziła Chleb w polskiej tradycji był od zawsze darzony wyjątkową estymą i otaczany najwyższą czcią. Jednak na przestrzeni ostatnich lat gwałtownie się to zmienia. Nie...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
W mediach
,
Skandal medialny
,
Manipulacja
,
Konserwanty
,
Chleb
,
Jak wybrać dobre pieczywo
,
Katarzyna Bosacka
,
Pieczywo
Moroz następcą Makłowicza?
Horrendalnym nieporozumieniem jawi się nieprzemyślane etykietowanie Artura Moroza następcą Roberta Makłowicza Na antenie TVP pojawił się nowy program kulinarny „Polski Grill”, który firmuje sopocki i toruński restaurator, Artur Moroz. Wygląda na to, że...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
W mediach
,
Robert Makłowicz
,
Grill
,
American Grill
,
Artur Barciś
,
Artur Moroz
,
Bożena Dykiel
,
Gotowanie na ekranie
,
Joanna Brodzik
,
Olga Bończyk
,
Program kulinarny
Wilanów i baldachy z konfektem
Baldachy bzowe z konfektem lawendowym, chłodnik ze szparagami, potrawka z indyka w poziomkach zobaczcie, jak to, co jadano w dawnej Polsce, można podać dzisiaj Trwa wilanowski program „Smaki Wisły. Cztery Pory Roku”, w ramach którego dziennikar...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
O wydarzeniach
,
Maciej Nowicki
,
Wilanów
,
Cztery Pory Roku
,
Smaki Wisły
Polacy! Chodźcie na kiełbasę!
Wszyscy krok w tył i do grilla! Ale już! Kiedy wrzawa sięga wrzenia, środek zaradczy może być tylko jeden – stół. Wspólny stół! To, co łączy nas od zarania dziejów. To, co każdy Polak doskonale rozumie, w szczególności gdy obok stołu dymi grill. I ja t...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
W mediach
,
Grill
,
Anita Werner
,
Danuta Dunin-Holecka
,
Justyna Pochanke
,
Krystyna Pawłowicz
,
Michał Adamczyk
Śmierć all inclusive w arabskich kurortach
Bezrefleksyjne zachęcanie Polaków do wyjazdu na wakacje do Egiptu, Turcji i Tunezji to podła blagierka obliczona na brudny pieniądz Kiedy nieco ponad dwa lata temu Robert Makłowicz apelował, aby turyści masowo nie rezygnowali z wyjazdów po feralnych za...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
W mediach
,
O wydarzeniach
,
Robert Makłowicz
,
Wakacje
,
#TunezjaJadęTam
,
Egipt
,
Joanna Jabłczyńska
,
Turcja
Piotr Bikont: Ważne, kto płaci i ile
Fragmenty mojego wywiadu z Piotrem Bikontem z kwietnia ubiegłego roku Po dwudziestu kilku latach doświadczenia w recenzowaniu restauracji czy jest jeszcze coś, co Pana dziś zaskakuje w gastronomii, a może to właśnie dziś coś Pana zaskakuje? ...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
Piotr Bikont
←
Poprzednia
3
4
5
6
7
Następna
→