Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Jilian Prażynka
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
26
Kategorie
152
Pieczone żeberka
Składniki porcja dla dwóch osób: 1/2 kg żeberek, 1 łyżeczka vegety, 1 łyżeczka papryki ostrej, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki rozmarynu, Krok 1 Siekamy czosnek, przyprawy mieszamy ze sobą. Krok 2 Mięso dzielimy na mniejsze ...
Jilian Prażynka
Dania główne
,
Z piekarnika
,
Pieczone
,
W marynacie
,
żeberka
Leczo
Składniki porcja dla dwóch osób: 2 średnie cukinie, 1 duża cebula, 3 papryki, 3 średnie kiełbaski, 1 puszka pomidorów, 1 łyżeczka oleju, 3-4 małe ostre papryczki, 2 ząbki czosnku, przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, zioła: oregano, bazylia....
Jilian Prażynka
Dania główne
,
Cebula
,
Cukinia
,
Bazylia
,
Papryka
,
Kiełbasa
,
Leczo
,
Leczo przepis
,
Leczo węgierskie
,
Wielkie żarcie
,
Zioła
Ciasto waniliowe z żurawiną
Składniki porcja na formę 2513: 2 szklanki mąki pszennej + 2 dodatkowe łyżki mąki do obsypani 1/2 kostki masła, 1 szklanka cukru, 1 szklanka suszonych żurawin, 5 jajek, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/4 szklanki mleka, 1 łyżeczk...
Jilian Prażynka
łatwe
,
Desery i ciasta
,
Ciasto
,
Szybkie
,
Cukier waniliowy
,
Proszek do pieczenia
,
Szybkie ciasto
,
żurawina
Bitki schabowe
Składniki porcja dla dwóch osób: 4 plastry schabu, 2 łyżeczki oleju, 1 duża cebula, 1 szklanka bulionu, 1-2 liście laurowe, 3-4 ziarna ziela angielskiego, pieprz ziołowy, sól, pieprz. Krok 1 Mięso delikatnie rozbijamy,a następnie przyprawiamy s...
Jilian Prażynka
Dania główne
,
Cebula
,
Schab
,
Sos
,
Tradycyjny obiad
,
Bitki
,
Bitki schabowe w sosie własnym
,
Bitki schabowe z cebulą
,
Bitki ze schabu
,
Bulion
Koktajl z arbuza z bananem i miętą
Składniki porcja dla czterech osób: 3 banany, 1/4 arbuza, garść świeżej mięty, kilka kostek lodu. Krok 1 Arbuza kroimy na mniejsze kawałki, odzielamy pestki. Banana obieramy. Krok 2 Wrzucamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy. Krok 3 D...
Jilian Prażynka
łatwe
,
Proste
,
Na imprezę
,
Napoje
,
Mięta
,
Arbuz
,
Banan
,
Koktajl
,
Na upał
,
Smoothie
Indyk w sosie Bombay Masala z makaronem
Składniki porcja dla dwóch osób: 1/2 cukinii, 5 7 pieczarek, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 łyżka oleju rzepakowego, 1/2 opakowania mieszanki przypraw do kuchni indyjskiej Bombay Masala (gałka muszkatołowa, kolendra, kardamon, imbir), sól...
Jilian Prażynka
Dania główne
,
łatwe
,
Cebula
,
Obiad w 15 minut
,
Cukinia
,
Makarony
,
Czosnek
,
Kolendra
,
Szybki obiad
,
Danie z makaronem
,
Gałka muszkatołowa
,
Imbir
,
Kardamon
,
Makaron
,
Makaron tagliatelle
,
Mieszanka przypraw do kuchni indyjskiej Bombay Masala
,
Mąka
,
Pieczarki
,
Pieprz
,
Piersi z indyka.
,
Sól
Łosoś grillowany w sosie teriyaki
Składniki porcja dla dwóch osób: 350 g filetów z łososia, 3 łyżki oleju rzepakowego, 1 limonka, 100 ml sosu teriyaki, sól, pieprz, pasta z kolendry. Krok 1 Filety z łososia dzielimy na mniejsze części i marynujemy w oleju, soku z limonki, a nas...
Jilian Prażynka
Dania główne
,
łatwe
,
Proste
,
Na imprezę
,
Kolendra
,
Limonka
,
Olej rzepakowy
,
Ryba
,
Sok z limonki
,
Szybkie danie
,
W sos teriyaki
,
Łosoś grillowany
,
Łosoś grillowany w sosie teriyaki
,
łosoś
,
świeża kolendra
Ciasto czekoladowe z wiśniami
Składniki porcja na formę 2513: 2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 3 łyżki kakao, 1 szklanka mleka, 1 jajko, 1/4 szklanki oleju, 1 szklanka wydrylowanych wiśni. Kro...
Jilian Prażynka
łatwe
,
Desery i ciasta
,
Ciasto
,
Cukier
,
Na imprezę
,
Cukier waniliowy
,
Jajko
,
Olej
,
Proszek do pieczenia
,
Wiśnie
,
Ciasto z wiśniami
,
Kako
,
Mleko
,
Mąka pszenna
Pomarańczowo – miętowa herbata mrożona
Składniki porcja na 1 litr: 6 torebek czarnej herbaty, 3 szklanki wody, garść świeżej mięty, szklanka świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 4 łyżki miodu, kostki lodu do uzupełnienia. Krok 1 Do garnka wlewamy wodę...
Jilian Prażynka
Napoje
,
Mięta
,
Cytryna
,
Herbata
,
Miód
,
Mrożona herbata
,
Pomarańcz
Truskawki w żelu
Składniki porcja na 2,4 l : 2 kg truskawek, 1 kg cukru żelującego 1:1, sok z wyciśniętej cytryny, 4 łyżki cukru. Krok 1 Umyte i odszypułkowane truskawki kroimy na połówki (mniejsze truskawki zostawiamy w całości). Układamy je w garnku, zasypuje...
Jilian Prażynka
Cukier
,
Przetwory
,
Cukier żelujący
,
Do deserów
,
Na zimę
,
Sok z cytryny
,
Truskawki
←
Poprzednia
1
2