My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Wegańska zupa z czerwonej soczewicy robię i jem choć nie jestem weganką. Jem mięso i cenię sobie jego wartości Przeczytaj cały artykuł
Post Wegańska zupa z czerwonej soczewicy pojawił si...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Balotyna z indyka – to indyk, z którego wyjęto prawie wszystkie kości (oprócz końcowego kawałka kości w nogach), a potem Przeczytaj cały artykuł
Post Balotyna z indyka pojawił się poraz pierwszy...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Pierogi z białą kiełbasą i chrzanem powstały na potrzebę chwili. Tydzień przed Wielkanocą zaczęłam testować białą kiełbasę z kilku (dostępnych Przeczytaj cały artykuł
Post Pierogi z białą kiełba...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Wielkanocna, biała kiełbasa jest jednym z najważniejszych dań podawanych w te wiosenne święta. Każdy wie, że bez białej kiełbasy (w Przeczytaj cały artykuł
Post Wielkanocna, biała kiełbasa poja...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Biały barszcz na kiszonej kapuście to tradycyjna zupa z Kujaw, często podawana na wielkanocne śniadanie. Kiełbasy powinno być w zupie Przeczytaj cały artykuł
Post Biały barszcz na kiszonej kapuś...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Hội An – miasto rowerów, uroczych kamieniczek i szybkich krawców.
Dlaczego? Zaraz się dowiecie.
Hội An miasto leżące w środkowej Przeczytaj cały artykuł
Post Hội An – miasto rowerów, uroczych...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Risotto ze skorzonerą to wyjątkowe danie, bo skorzonera to wyjątkowe warzywo. Skorzonera ma wiele imion – wężymord, czarny korzeń, zimowy Przeczytaj cały artykuł
Post Risotto ze skorzonerą pojaw...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Cynamonowe bułeczki to pyszne, słodkie, pachnące cynamonem drożdżówki. Cynamon znany jest już z czasów starożytnych, podobno w Starożytnym Egipcie używano Przeczytaj cały artykuł
Post Cynamonowe...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Pasta rybna z awokado i suszonymi pomidorami to bardzo smaczna pasta, świetnie nadająca się jako smarowidło na chleb, bułkę czy Przeczytaj cały artykuł
Post Pasta rybna z awokado i suszonymi pomidoram...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Kaczka konfitowana (confit) to wspaniałe, wykwintne danie. Konfitowanie to bardzo stara metoda konserwowania mięs i wędlin. W dawnych czasach, kiedy Przeczytaj cały artykuł
Post Kaczka konfitowana (co...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Wietnamska zupa rybna jest bardzo aromatyczna, pełna ziół i smaków. Można ją przygotować z resztek po filetowaniu lub całych kawałków Przeczytaj cały artykuł
Post Wietnamska zupa rybna pojawił s...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Pączki w wersji mini, takie na jeden gryz (dla panów), dla mnie co najmniej na dwa kęsy. Te pączki idealnie Przeczytaj cały artykuł
Post Pączki w wersji mini (jak z cukierni) pojawił się poraz p...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Babeczki z kremem budyniowym zobaczyłam po raz pierwszy kilka lat temu, na blogu Asi z Delicious Titbits. W Portugali znane Przeczytaj cały artykuł
Post Babeczki z kremem budyniowym (Pastéis de ...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Pierogi z kaszą gryczaną i skwarkami kolejna odsłona pysznych pierogów. Dzięki kaszy gryczanej, pierogi szczególnie wyróżniają się smakiem. Kasza Przeczytaj cały artykuł
Post Pierogi z k...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Pyszne, soczyste cheeseburgery (hamburgery z serem)– podaję doskonały przepis.
Hamburgery i cheeseburgery to typowe dania typu fast food wywodzące się Przeczytaj cały artykuł
Post Pyszne, soczy...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Bułki do hamburgerów bardzo łatwo przygotować w domowym piekarniku. Można je również wykorzystać do zrobienia kanapek lub zapiekanek. Uwielbiam świeżo Przeczytaj cały artykuł
Post Bułki do hambu...