Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Ewa gotuje w Szwajcarii
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
25
MIESNY SMALEC Z CEBULA I JABLKIEM
Smalec nie kazdy lubi... to fakt, ale w takiej postaci ma wielu fanow.,Mozna przetopic sloninke, niestety sloniny tu nie ma w sklepach, wykorzystalam wiec gotowy smalec , dodajac tylko mieso , cebule i jablko.Skladniki0,5 kg miesa gulaszowego2 liscie l...
Ewa gotuje w Szwajcarii
CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKAMI
Z wydrazenia burakow na faszerowane zostaly mi resztki , ktore wykorzystalam do zrobienia tego ciasta. Fajny sposob na przemycenie warzywa , W ciescie wogole sie ich nie czuje.. ciasto jest wilgotne i naprawde pyszne.Polecam do wyprobowania.Skladniki35...
Ewa gotuje w Szwajcarii
BURAKI NADZIEWANE MIESEM
Przepis z internetu.. zachecal od jakiegos czasu do wyprobowania.Przyznam ze bardzo mi zasmakowaly faszerowane buraki.Skladniki10 burakow1/2 kg miesa mielonego1 kostka fety1 duza cebula1 lyzeczka suszonego oreganoskorka otarta z jednej cytrynysol , pie...
Ewa gotuje w Szwajcarii
MAKOWIEC ZAWIJANY
Gdy na dworze zimno, pada deszcz uwielbiam w kuchni korzenne przyprawy, w domu zapach swiec cynamonowych, wieczorami grzane wino.. juz tesknie za swietami,Uwielbiam przygotowania..do swiat, pamietam je z domu rodzinnego.. to byl wspanialy czas.Te swiet...
Ewa gotuje w Szwajcarii
PIERNICZKI SOWY
Przepis ten , jest z mojego ulubionego bloga,, cukiernicze kreacje charlotte,,moze nie wyszly takie ladne jak na jej blogu, ale sa pyszne od poczatku do konca:) Mieciutkie , nie trzeba czekac, az zmiekna.Skladniki135 g margaryny80 g cukru90 g mio...
Ewa gotuje w Szwajcarii
WATROBKA WOLOWA
Skladniki500 g watrobki wolowej3 lyzki oleju2 lyzki smietany2 duze cebuleokolo 2 szklanek maslanki lub mlekasol , pieprzWatrobke namoczyc przez godzine w maslance lub w mleku, jesli w mleku dodajemu do niego kilka kropli soku z cytryny.Po godzinie odsa...
Ewa gotuje w Szwajcarii
JABLECZNIK Z LUKREM
Wreszcie jablecznik , ktory przypomina ciasto z cukierni , takie ktore pamietam z dawnych lat, a podobnym dawno temu wypiekiem swojej mamy poczestowala mnie kolezanka.Skladniki na ciasto2 i 3/4 szklanki maki pszennej1/3 szklanki cukru2 jajk...
Ewa gotuje w Szwajcarii
JAMAJSKI SERNIK RYZOWY
Sernik ryzowy.. myslalam ze smakiem bedzie przypominalo deserki z ryzu , ktore mozna kupic w sklepach. jestem jednak milo rozczarowana i z czystym sumieniem moge polecic to ciasto.Skladniki750 g twarogu sernikowego100 g ryzu (0,5 szkl...
Ewa gotuje w Szwajcarii
FASZEROWYNY BAKLAZAN
Skladniki400 g miesa mielonego1 czerwona papryka1 duza cebula2 zabki czosnkupol peczka natki pietruszki4 pomidory bez skorki2 lyzki koncentratu pomidorowego1 mocarellasol, pieprz, mielona kolendra, oregano, slodka i ostra paprykaBaklazany przekro...
Ewa gotuje w Szwajcarii
SALATKA Z CUKINII NA ZIME
Wyprobowalam i polecam , aromatyczna lekko pikantna salatka,Skladniki1,5 kg cukinii2 cebule( ja dodalam czerwona)1,5 papryczki chili, jesli ktos lubi moze dodac wiecej1 duza marchew1 srednia czerwona papryka1 srednia zielona papryka1 lyzka gorczy...
Ewa gotuje w Szwajcarii
TARTALETKI Z WINOGRONAMI
Tartaletki , szybkie i smaczne ciasteczka...cos do poobiedniej kawki.Skladniki na ciasto500 g maki pszennej6 lyzek cukru pudru2 jajka300 g masla lub margaryny4 lyzki zimnej wodyZe skladnikow zagniesc ciasto i schlodzic w lodowce okolo 1 godziny.Z tej i...
Ewa gotuje w Szwajcarii
GRUSZKI W ZALEWIE OCTOWEJ Z CHABRAMI
Moj wujek pisal ze pamieta smak wina z charbrow... nie ma tylu charbrow by zrobic wino , ale mam ich tyle by zrobic gruszki z chabrami.Przepis znaleziony w internecie.Skladniki3 gruszki1/4 szklanki octu jablkowego 6 %1 1/2 szklanki wody8 ly...
Ewa gotuje w Szwajcarii
BABECZKI Z BUDYNIEM I CZERESNIA
Przepis znalazlam w internecie, zmienilam tylko wisnie na czeresnie.Skladniki200 g margaryny350 g maki100 g szkl cukru pudru2 zoltka1 lyzka kwasnej smietany1 plaska lyzeczka proszkuZagniesc ciasto i wlozyc do lodowki na pol godziny.Dodatkowoczere...
Ewa gotuje w Szwajcarii
MIELONE W ROZKACH WAFLOWYCH
Swietne na cieplo i na zimno. Latwe w wykonaniu, urozmaica tradycyjne mielone. Do urozmaicenia smaku podalam je z sosem czosnkowym.Skladniki0,5 kg miesa mielonego1 marchewka1 cebula1 lyzka masla1 jajkopol bulki10 rozkow waflowychsol, pieprz, vegetaCebu...
Ewa gotuje w Szwajcarii
KREMOWKA KARDYNALSKA
Ostatnio zrobilam to ciasto rok temu... nie wyszlo tak by mnie zadowolic bo w trakcie padl robot kuchenny.Skladniki na biszkopt4 zoltka2 cale jajka70 g cukru1 cukier waniliowy80 g maki0,5 lyzeczki proszku do pieczeniaSkladniki na mase bezow...
Ewa gotuje w Szwajcarii
SERNIK Z JEZYNAMI I BOROWKAMI
W sumie przepis byl na sernik z jagodami, niestety jagod tu nie ma, mieszkam tu od dwoch lat i nie udalo mi sie spotkach. Do zabarwienia sera uzylam jezyn, do ozdoby borowek.Tortownica 25 do 27 cmSkladniki na spod ciasta2,5 szklanki maki1 szkl cu...
Ewa gotuje w Szwajcarii
1
2
Następna
→